Ladataan...
Sunday Blondie

Vuoden alussa tein kaksi lupausta.

Ensinnäkin lupasin, että olen tammikuun syömättä punaista lihaa sekä kananlihaa, mikä onnistui kivuttomasti. Toisekseen lupasin, että lihattoman kuukauden jälkeen jatkan elämääni kasvispainotteisella linjalla.

Pidin molemmat lupaukseni. Kaiken A ja O oli se, etten kieltänyt itseltäni liikaa: kun pidin yhä kalan ja maitotuotteet ruokavaliossani, en kokenut lopulta luopuvani mistään.

Tänä päivänä syön punaista lihaa arviolta kerran viikossa. Säästän lihansyönnin hetkiin, joihin liittyy jotakin spesiaalia – esimerkiksi ravintolakäynteihin tai anoppilaan, jossa appiukko valmistaa maailman parhaimmat lihapullat. Arkena pitäydyn kalassa, tofussa, pavuissa, kasviksissa ja kananmunissa.

Testasin pari viikkoa sitten maaliskuun Hyvä Terveys -lehdestä bongaamaani vihreän curryn reseptiä, joka osoittautui niin herkulliseksi, että haluan jakaa sen teillekin. Kookosmaitopohjaan tehty curry on maailman helpoin ja myös kohtuullisen nopea valmistaa. Curryyn on helppo heittää erilaisia kasviksia sydämensä kyllyydestä. Tässäpä siis tämän hetken lempireseptini pienin viilauksin muunneltuna!

Vihreä tofu-papucurry

  • 200 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 150 g soijapapuja (pakaste)
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 200 g tofua
  • 100 g lehtikaalia
  • 1–2 vihreää chiliä
  • tuoretta inkivääriä
  • valkosipulia
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • 400 g kookosmaitoa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • thaibasilikaa

1. Keitä jäisiä vihreitä papuja ja soijapapuja pari minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.

2. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja tofu sentin kuutioiksi. Poista lehtikaalista kaskiruoti ja suikaloi. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli.

3.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää kevätsipuli, currytahna, chili, inkivääri, valkosipuli ja tofukuutiot. Paista muutama minuutti siten, että tofukuutiot saavat paistopintaa. Lisää kookosmaito ja kalakastike. Anna kiehahtaa.

4. Lisää lopuksi lehtikaali, vihreät pavut ja soijapavut. Kuumenna nopeasti, mutta älä enää keitä.

5. Hienonna curryn pinnalle runsaasti tuoretta thaibasilikaa ja tarjoile lisukkeena täysjyväriisiä.

Näitä kuvia katsellessani aloin jälleen himoita tofucurrya. Rakastan myös punaista currya, jonka sekaan sopivat niin ikään pavut, linssit, maissi, paprika, porkkana, parsakaali, kesäkurpitsa... Oikeastaan mitkä tahansa kasvikset. Lisää värejä lautaselle! ♡♡♡

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// At the beginning of the year I made two promises. First of all, I promised that in January I'd cut off eating red meat and chicken meat, which went well. Secondly I promised that after my meatless month I'd continue eating mostly veggies. And you know what? I kept both of my promises! The thing was that I didn't deny myself too much: since I kept fish and dairy products in my diet, I really didn't feel like I had to give up anything. Today I eat red meat about once a week on special occasions – whenever I'm in a restaurant, for example. On weekdays I eat fish, tofu, beans, vegetables and eggs. This green curry recipe is one of my newest favorites. I love to have more colors on my plate! ♡♡♡

Ladataan...
Sunday Blondie

Kerroin teille jo eilen ihanasta hotelliaamiaisestamme Hilton Helsinki Strandissa, jossa vietin viime viikolla ystäväni Veeran kanssa staycation-minilomaa. Tänään ajattelin raottaa ovea merinäköalalla varustettuun hotellihuoneeseemme.

Alun perin Strand Inter-Continental nimellä toiminut hotelli avattiin marraskuussa 1988, ja se brändättiin Hiltoniksi vuonna 2003. Vuoden alussa Strand kävi läpi täydellisen muodonmuutoksen niin hotellihuoneita, ravintolaa, baaria, keittiötä kuin ylimmän kerroksen kuntosalia myöten. Uudistetun hotellin avajaisia vietettiin tammikuussa, ja samalla Strandin yhteyteen avattiin myös uusi Ravintola BRO.

Uudistuksessa haluttiin yhdistellä uusinta designia ja vintageyksityiskohtia, kuten hotellin kokoelmasta säilytetyt uniikit Oiva Toikan linnut. Lopputulos on omasta mielestäni hillityn tyylikäs ja aikuiseen makuun sopiva. Smaragdinvihreän, yönsinisen ja lämpimän kuparin sävyt luovat kodikasta tunnelmaa niin hotellihuoneisiin kuin ravintola BROhon.

Aloitimme minilomamme torstaina kello kuudelta illalla, kun kirjasimme itsemme hotelliin ja kävimme katsastamassa huoneemme. Hotellista luvattiin jo yhteistyötä suunnitellessa, että saisimme huoneen merinäköalalla. Oih, mitä luksusta!

Katselin pitkään ikkunastamme alhaalla kulkevia ihmisiä, sillä minusta on erityisen hauskaa seurata, miten kaupunki käy uneen ja herää uuteen päivään. Huoneen fiilistelyn ja pienen valokuvaussession jälkeen suuntasimme Executive Loungeen, jossa oli tarjolla pientä purtavaa, kuohuvaa sekä entistäkin upeampi näköala merelle.

Matkablogia kirjoittava Veera on kiertänyt kymmeniä hotelleja niin Suomessa kuin ulkomailla, ja niinpä hänelle on muotoutunut jo vakiintuneet hotelliperinteensä: mikäli huoneesta löytyy kylpyamme, kuuluu ohjelmaan käydä ostoksilla Lushissa, napata mukaan hyvä lehti sekä smoothie ja suunnata kylpyyn rentoutumaan.

Niinpä suuntasimme askeleemme kaupungille, haimme omat kylpypallomme Lushista (pinkkiä kukkaistuoksua minulle, vihreää avokadoa Veeralle), Women’s Health Magazinen sekä raikkaat mehut Jungle Juice Barista. Kevyen ravintolaillallisen jälkeen palasimme takaisin hotellille ja valmistelimme itsemme kylpyyn.

Veera oli osannut varautua tyttöjen iltaan kuin ammattilainen: kassista löytyivät niin kasvonaamiot, puhallettava jalkakylpyvati kuin jalkoja virkistävä magnesiumjauhe. Minä pääsin nauttimaan ensimmäisenä vaaleanpunaisesta kylvystäni smoothien ja lehden kera, jonka jälkeen Veera sekoitti minulle vielä jalkakylvyn. Ihana mimmi. ♡

Ilta venyi pitkäksi kylpiessä ja höpistessä, ja kömmimme peittojen alle reilusti kahdentoista jälkeen. Nukuin yöni kuin tukki hotellin pehmoisessa sängyssä, ja heräsin jo aikaisin aamulla virkeänä. Mieleni tekikin viedä hotellin valkoiset peitot ja tyynyt mukanani, niin upottavan pehmeitä ne olivat. Tuntui, kuin olisin nukkunut yöni höyhenten päällä!

Paljon naurua, tyttöjen juttuja, hyvät yöunet ja ihana hotelliaamiainen – mitä muuta ihminen voisi toivoa täydelliseltä staycationilta. ♡ ♡ ♡

* Yhteistyössä Hilton Helsinki Strandin kanssa

// Yesterday I told you about our wonderful breakfast moment at Hilton Helsinki Strand, and today I wanted to open the door to our wonderful hotel room. Strand went through a complete renovation earlier this year: the hotel wanted to combine modern design and vintage details, such as hotels unique collection of Oiva Toikka’s designs. Emerald green, night blue and warm copper tones create a cozy atmosphere both in hotel rooms and restaurant. The hotel staff spoiled us with a room that had a beautiful view to the sea. After checking in our room we took a little sneak peek to the Executive Lounge and headed to the city to have dinner and buy some essentials for the evening. Since Veera hasbeen staying at hotels a lot, she has a certain todo-list whenever having a bath tub in your room: buy some bath soap from Lush, fancy magazine and fresh juice, take them with you to the hotel and, most importantly, relax. And that’s exactly what we did!

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Ladataan...
Sunday Blondie

Kävin maaliskuussa testaamassa Hilton Helsinki Strandin uuden ravintola BROn sunnuntaibrunssin, jonka kehuin maasta taivaisiin täällä blogissa. Miljöö, ruoka, palvelu – kaikki olivat omaan makuuni kymppiluokkaa, ja viihdyimme avomieheni kanssa BROn brunssilla valtavan hyvin. ♡ 

Brunssikäynnistäni sainkin uuden idean: olisipa hauskaa päästä testaamaan myös Hiltonin huoneita ja yöpymään entisillä kotihoodeillani Siltasaaressa! Kun vielä nappasin huonekaverikseni varsinaisen hotelligurun, suosittua Veera Bianca -matkablogia kirjoittavan ystäväni Veeran, olivat loistavan staycation-miniloman ainekset kasassa.

Strandin henkilökunta innostui heti blogiyhteistyöstä, ja kohteli meitä kuin kukkaa kämmenellä. Saimme ihanan huoneen merinäköalalla sekä mahdollisuuden nauttia hotellin arkiaamiaisesta. Ajattelinkin, että käyn hotellivierailumme näin käänteisesti läpi, ja aloitan omasta suosikistani: Strandin aamiaisesta. 

Olen aina rakastanut hotelliaamiaisia. Ne lukeutuvat ehdottomasti omaan top10-listaani maailman parhaimmista asioista! Ensinnäkin hotelliaamiaisiin liittyy ihana kiirettömyys: lomalla aamiaisen saa (ja pitääkin!) aina nauttia rauhassa. Toisekseen pidän laadukkaista, sopivassa suhteessa valinnanvaraa tarjoavista aamiaispöydistä, joista yleensä himoitsen lehteviä croissanteja ja tuoreita hedelmiä. Kolmanneksi on aina superluksusta, kun joku muu hoitaa tiskit sekä siivoamisen. Ah!

Strand tarjoaa juuri sitä, mitä aamiaiseltani toivon: kiireettömyyttä, laatua, croissanteja, hedelmiä sekä ystävällistä palvelua. Jestas, ne croissantit. Voisin palata Hiltoniin yhä uudelleen ja uudelleen ihan vain croissantien takia, niin herkullisen pehmeitä ne ovat.

Makean ystävänä kiinnitän aamiaispöydässä aina eniten huomiota jogurtteihin, marjoihin sekä hedelmiin. En kaipaa aamiaiselleni leivoksia tai sokerisia herkkuja, vaan raikkaita hedelmiä, maustamatonta jogurttia sekä maukasta mysliä. Näistä kaikista Strand ansaitsee täydet 10 pistettä.

Suolaistakin ruokaa on toki tarjolla, ja runsaasti: esimerkiksi papuja, erilaisia munia, lämpimiä ruokia, pekonia ja sämpylöitä. Vihreääkin lautaselleen löytää kiitettävästi, kuten myös erinomaisia juustoja. En voinut vastustaa kiusausta, sillä croissant suorastaan huutaa kaverikseen hyvää juustoa – tällä kertaa lautaselle päätyi valkosinihomejuustoa, joka osoittautui taivaalliseksi. Juustojen sekä jogurttien lisukkeeksi Strandista löytyy lisäksi kattava tarjonta erilaisia hilloja.

Hyvän ruoan lisäksi myös sisustus on olennainen osa hotelliaamiaisesta saatavaa nautintoa. Ihastuin jo brunssikäynnillä Strandin valoisuuteen, jonka takaavat koko salin korkuiset ikkunat. Värimaailma on mietitty viimeistä piirtoa myöten: juhlava yönsininen, kirkas vihreä sekä kupariset yksityiskohdat muodostavat hillityn tyylikkään kokonaisuuden. Isoihin nojatuoleihin tekisi mieli upottautua työntekoon loppupäiväksi läppärin ja kahvikupillisen kanssa.

Jos aamiainen oli upea, niin oli huoneemmekin. Siitä kerrottakoon lisää huomenna! Sitä ennen kuitenkin vielä lyhyt tiivistys: rakastan Strandin aamiaista. Ja olen aika varma, että sinäkin tykästyisit siihen. ♡

* Yhteistyössä Hilton Helsinki Strandin kanssa

// Remember when I told you about Hilton Helsinki Strand’s wonderful brunch, the one I totally fell in love with? Well, after that brunch I got a great idea: it would be amazing to also test Strand’s hotel rooms and breakfast! So last Thursday me and my dear (blogger) friend Veera stayed at Hilton Helsinki Strand and had a little staycation, just relaxing and enjoying. First things first: since I’m a huge lover of hotel breakfasts, I want to let you know everything was just perfect at Strand’s breakfast. My top three favorites were croissants (oh-my-gosh, perfectly soft), fresh fruits and delicious blue cheese. I'm also a huge fan of Strand's cozy atmosphere, stylish interior and superfriendly service. So if you're looking for a great place to have a breakfast, head to Strand! I just love their breakfast, and I know you will, too. 

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Pages