Ladataan...
Sunday Blondie

Mitä pitäisi ajatella pitsasta, jonka täytteenä on banaania, pekonia ja cashewpähkinöitä?

Skifferiä hauskimmillaan, sillä itse en ikinä keksisi kokeilla samaa yhdistelmää kotona. Kävimme lauantaina syömässä pitkästä aikaa pitsaa ulkona, ja päädyimme tilaamaan liuskat, joita ei tulisi normaalisti syötyä: yllä mainitun päivän liuskan sekä chorizoa, katkarapuja, chiliä ja korianteria yhdistelevän luomuksen.

Skifferiin on pakko päästä vähintään kerran kesässä, ja tietysti juuri Liuskaluodolle. Koska sää oli viikonloppuna kuitenkin tuulinen ja pilvinen, suuntasimme keskustassa pyörittyämme askeleemme kohti Erottajan ravintolaa.

Mitä tulee listaan, tykkään Skifferin simppelistä tyylistä: valinnanvaraa ei ole liikaa, mikä tekee liuskan valinnasta helpompaa. Itse täytevaihtoehdot ovatkin sitten tavanomaisia pitsaravintoloita mielikuvituksellisempia – ja juuri siinä koko homman hauskuus piileekin.

Ravintola oli tupaten täynnä ihmisiä, mutta onneksemme yksi pieni pöytä ravintolan perällä sattui olemaan vielä vapaana. Tutkailimme listaa, teimme tilauksemme ja pian jo eteemme kannettiin höyryävät liuskat.

Banaania ja pekonia sisältänyt pitsa oli, yllätys yllätys, liian makea meidän molempien makuun. Tykkään ananaksesta pitsassa, ja rakastan Skifferin vuohenjuustoa, mansikoita sekä rucolaa yhdistelevää Soignon-liuskaa, mutta banaani meni makeudessaan selvästi yli tietyn rajan. Siitäkin huolimatta pitsa oli maukas: pekoni ja rucola sopivat hyvin yhteen keskenään. Chorizo-katkarapu liuska sen sijaan ihastutti etenkin poikaystävääni hienoisella tulisuudellaan, kun taas minä tykkäsin katkaravun ja korianterin yhdistelmästä.

Toivon, että edessä olisi pitkä, kuuma kesä! Silloin olisi ihanaa ottaa nokka kohti Liuskaluodon Skifferiä, istuutua syömään omaa lempparipitsaa laiturille ja lillutella paljaita varpaita vedessä. ♡

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Last Saturday we had a wonderful pizza night at restaurant Skiffer. They’ve got some quite experimental pizza’s (or liuska’s, as they say): we ordered one with banana, cashew nuts and bacon and another with chorizo, crayfish, chili and coriander. The banana pizza was, surprise surprise, a little too sweet for our taste. But still, it was very good! I liked especially the combination of crayfish and coriander. Next time we’ll head to Skiffer Liuskaluoto, which lies in an island at the coast of Helsinki. It’s the kinda place you must visit at least once in summer – sit by the ocean on a pier, have your favorite pizza with goat cheese, rucola and strawberries and wave your feet in the water. ♡

Share

Ladataan...
Sunday Blondie

Kävimme lauantaina katsastamassa luultavasti tämän kevään puhutuimman rakennushankkeen lopputuloksen: Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian perustaman, saunasta ja ravintolasta koostuvan Löylyn.

Sää ei ollut parhain mahdollinen rantakohteen katsastamiseen: aurinko piilotteli harmaiden pilvien takana, ja mereltä kävi kova tuuli. Koska olimme juuri syöneet aamiaista, emme jääneet terassille, vaan käveleskelimme ympäri aluetta ihmetellen upeaa rakennusta yhdessä muiden uteliaiden kanssa.

Omasta mielestäni Löyly on kaunis: sulavalinjainen, suorastaan graafinen, skandinaavisen tyylikäs. Symmetrisiä portaita ylös kävellessään saattoi vielä haistaa tuoreen puun tuoksun, joka merimaisemaan yhdistettynä nosti pintaan jopa nostalgisen isänmaallisen tunteen. Okei, meneekö jo vähän turhan siirappiseksi?

No offence Sedu, mutta Löyly hakkaa Hernesaaren rannan tyylikkyydessä 10–0. Itse ennustan, että rakennuksesta tulee yksi Helsingin kiinnostavimmista maamerkeistä, jota turistitkin haluavat tulla ihastelemaan. Suomalaista designia, merinäköala ja saunomista Helsingin keskustassa – voisiko parempaa ollakaan? Tästä saunasta voi ja kannattaa olla ylpeä.

Puupinnat pääsevät oikeuksiinsa myös ravintolan sisätiloissa, jossa sisustus on jätetty minimalistiseksi. Suurta tilaa hallitsevat keskellä oleva takka sekä suuret ikkunat, joista avautuu upea näköala merelle.

Listalla hehkutettiin kaiken kalan olevan vastuullisesti pyydettyä (kiitos kalaintoilija Jasperin), ja jälkkärilistalla yhtenä vaihtoehtona mainittiin Jymyn luomujäätelö. Tarjolla oli kolme erilaista burgeria niin lihan- kuin kasvissyöjille, salaatteja sekä suomalaisia herkkuja, esimerkiksi kylmäsavustettua kirjolohta, poropyöryköitä ja lohikeittoa. Jäätelön lisäksi listalta löytyi raparperipiirakkaa, brownieta ja raakakakkua. Annosten hinnat pyörivät 4–19 euron välillä. Kello 9–17 tarjolla on myös pienempää herkuteltavaa, esimerkiksi erilaisia leipiä, makeita herkkuja, smoothieta sekä kylmiä ja lämpimiä juomia.

Kaikkein parasta Löylyssä on kuitenkin iso terassi, joka ulottuu rantaviivan yli. Sinne haluankin palata aterioimaan heti, kun aurinko päättää näyttäytyä jälleen pilviverhon takaa! Saunareissukin kiinnostaisi: innokkaimmat nauttivat löylyistä jo lauantaina puolen päivän aikaan. Hesarin artikkelin mukaan kahden tunnin lölyt kustantavat kävijälle noin 20 euroa.

Ai niin, ja kun teitä kuitenkin kiinnostaa: Jasperkin oli paikalla! En tosin ollut tunnistaa miestä parran, aurinkolasien ja hupparin takaa. Viime viikonloppuna söimme salaattia Ursulan terassilla, enkä tunnistanut vieressämme istunutta Marco Bjuströmiä. Maailman surkein julkkisbongari, I know!

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// On Saturday we decided to go and check out one of this summer's most interesting new restaurants, Löyly. This beautiful seaside centre features a restaurant as well as three different saunas (steam rooms). As you may know, sauna is an essential part of Finnish culture and national identity. So can you even imagine anything better than a sauna placed in the center of Helsinki, beside the sea? 'Cause I can't! Since we'd just has breakfast and the weather was rather windy, we only took a look at Löyly's gorgeous design. But as soon as the weather gets sunny again, I'll head to Löyly's terrace for a seaside lunch.

Share

Ladataan...
Sunday Blondie

Sain viime viikolla lainaksi Nikonilta 20mm objektiivin, jonka hankkimisesta olen haaveillut jonkin aikaa. Olen tykännyt jo pitkään kuvata 50mm kiinteällä objektiivilla, sillä kuvalaatu on selkeästi zoom-objektiiviin verraten parempaa. Mahtava f/1,8 -valotusaukko mahdollistaa myös syväterävyysalueen ulkopuolisten kohteiden pehmentämisen.

Koska työni alkoivat maanantaina vasta yhdeltätoista, nappasin kameran sekä lainaobjektiivin aamulla mukaani ja suuntasin keskustaan käveleskemään. Kaduilla kuljeskeltuani päädyin hetken mielijohteesta käymään vielä "toisella aamiaisella" Vanhan Kauppahallin ravintola Storyssa, jonka aamiaistarjonta minun on ollut tarkoitus katsastaa jo pitkään.

Story tarjoaa maanantaista lauantaihin erilaisia aamiaissettejä ja valmiita annoksia. Valitsin testattavakseni 10 euroa maksavan Market Hall -aamiaissetin, johon sisältyivät jogurtti & granola tai tattaripuuro, täytetty sämpylä salamilla tai juustolla, mehu sekä kahvi tai tee. Listalta löytyi myös mukava valikoima erilaisia omeletteja, eggs benedict, pannukakkuja, BLT-leipä kera salaatin sekä tattaripuuro. Hinnat pyörivät 4–15 euron välillä.

Valmiin aamiaislautaseni hinta-laatusuhde osoittautui erinomaiseksi. Sämpylä oli ihanan tuore, päältä rapsakka ja sisältä pehmeä – kuten hyvän sämpylän kuuluukin olla. Paksu turkkilainen jogurtti suli suuhun, ja Storyn oma mysli maistui niin ihanalta, että olisin voinut ostaa sitä kotiinkin, jollei olisi tullut niin kiire lähteä töihin.

Nautin aamiaiseni kuitenkin kaikessa rauhassa. Ihastelin kauppahallin sisustusta, ikkunoista siivilöityvää valoa, sinistä merta. Kuvasin ravintolaa ja ruokaani aivan uudenlaisella innolla, sillä huomasin, miten monipuolinen 20mm objektiivi on kaupunkikäytössä. Tuntui ihanalta ottaa hetki itselleen ennen päivän töiden aloittamista, siemailla vihreää teetä ja antaa ajatusten harhailla.

Näistä kuvista välittyy mielestäni hyvin tuon ihanan maanantaiaamun hetki: pehmeä, lämmin kesäauringon valo, joka saa ihmiset tekemään asioita hetken mielijohteesta ja nostattaa hymyn huulille. Kunpa jokainen maanantai voisi alkaa yhtä kiireettömästi.

Okei okei, jouduin lopulta juoksemaan töihin, ja saatoin myöhästyä pari minuuttia. Mutta se oli todellakin Storyssa vietetyn rentouttavan aamiaishetken arvoista. ♡

Ensi kerralla testaan Storyn pannarit – viereiseen pöytään tuotu annos näytti nimittäin varsin lupaavalta...

Story
Vanha Kauppahalli, Eteläranta
Ma–la 8–18 (keittiö auki ma–pe 15 asti ja la 17 asti), kesällä su 10–16

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Share

Pages