Ladataan...
Sunday Blondie

 

Vaikka olen syönyt jo vuosikausia aamiaiseksi smoothien, rakastan lämmintä ja rakkaudella haudutettua puuroa ylitse kaiken.

Suomessa höyryävä puuro maistuu erityisen ihanalta etenkin kylminä talvipäivinä. Nykyisin syön puuroa joko välipalana tai iltapalana, milloin tuorepuuron, milloin perinteisen lämpimän kaurapuuron muodossa.

Mutta syödään puuroa muuallakin – puuro on itse asiassa juuri nyt kovassa huudossa maailmalla, esimerkiksi Lontoossa. Covent Gardenin 26 Grains -kahvilassa todella taidetaan puuron valmistus. Hauskinta on se, että puuroannoksissa on oma tvistinsä: vai miltä sinusta kuulostaisi puuro luumuhillon, paahdetun kvinoan, kreikkalaisen jogurtin ja vaahterasiirapin kera?

 

 

Nautimme aamiaisen 26 Grainsissa heinäkuussa Lontoossa lomaillessamme. Itse valitsin (tai oikeastaan annoin kivan baristan valita, sillä itselleni iski valinnan vaikeus) listalta omenalla, hasselpähkinöillä ja kanelisella kookospalmusokerilla höystetyn kaurapuuron. Siinä oli jotakin tuttua omista kaurapuuroistani – omenahilloke – mutta myös makuja, jotka löytäisin mieluusti puurolautaseltani useamminkin. 

26 Grains sijaitsee suloisella sisäpihalla, jolle on istutettu puita ja josta löytyy Neal's Yard Remediesin liike sekä hoitola. Neal's Yard Remedies on i-ha-na luonnonkosmetiikan brändi joka on tehnyt työtä eettisemmän kosmetiikan puolesta vuodesta 1981. Täällä samaisessa Covent Gardenin "nurkassa" kaikki sai alkunsa yli 30 vuotta sitten, jonka aikana ja sekä yrityksestä että kaupunginosasta on tullut huippusuosittuja. Aamiaisen jälkeen on kiva poiketa tutustumaan Neal'sin tuotteisiin ja hoitaa samalla tuliaisshoppailut tyylikkäästi.

 

26 Grains

1 Neal's Yard, Covent Garden

ma–pe 817, la 917, su 1016

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Viherkasvit kiipeävät seiniä pitkin taivaisiin pienellä sisäpihalla, jolle auringonsäteetkin juuri ja juuri ulottuvat. Kahvikupit kilisevät, smoothiekone surisee, puheensorina kantautuu ulkoterassille kahvilan avatuista pariovista. Lämmin heinäkuun kesäpäivä on mitä täydellisin aamiaiselle Notting Hillissä sijaitsevassa Farm Girl -kahvilassa.

Kaupunkilomalla valitsen mieluiten hotellin, johon ei sisälly aamiaista. Perinteisen buffetin sijasta suuntaan ilolla tutkimaan kaupungin omaperäisiä kahviloita ja ravintoloita aamiaisen merkeissä. Se on samalla yksi parhaimmista tavoista kurkistaa paikallisten elämään.

Bongailen kivoja aamiaispaikkoja Instagramista ja blogeista. Joku voi pitää menettelytapaa pinnallisena, mutta itse pidän siitä, että pääsen aloittamaan aamuni rauhassa kauniissa miljöössä ja herkullisen aamiaisen äärellä. Toki muiden ottamat kuvat ovat vasta puolet totuudesta: somessa hehkutettu paikka täytyy päästä kokemaan itse.

 

 

Farm Girlin kattavalta aamiaislistalta löytyy kaikkea smoothieista munakkaisiin. Tilaan acaikulhon kotitekoisella granolalla sekä mantelivoilla, kun taas poikaystäväni valitsee uppomunilla ja lohella höystetyn leivän.

Kokeilen myös laventelilattea, jonka kuvittelen valmistettavan matchalatten tapaan puhtaasti laventelista. En juo kahvia, ja siksi vähän petynkin, kun pöytään kannetaan tavallinen latte jossa ei edes maistu laventeli. Asettelu on toki kaunis ja varsin somekelpoinen. Acaikulho sen sijaan on herkullinen, kotitekoinen granola suorastaan syntisen hyvää. 

Myöhemmin kahvilaan saapuvat joutuvat jonottamaan hetken, mutta kesäaikaan pöytiä on runsaasti ja ne vapautuvat nopeasti. Aamiaisen jälkeen suuntaamme lähikaduille ihastelemaan värikkäitä rakennuksia, joista Notting Hill on – nimikkoelokuvansa lisäksi – tunnettu.

 

Farm Girl / Notting Hill

ma–pe 8–19, la–su 9–18

kahvilalla on toimipisteet myös Chelseassa ja Sohossa!

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Syy, miksi minusta ei ole kuulut mitään koko heinäkuussa: kesäloma!

Aloitin lomani matkaamalla helteiseen Lontooseen ja sieltä suoraan Madeiralle, jossa vain makoilimme aurinkotuoleissa. Jostain syystä pääsen lomatilaan nopeimmin, kun suuntaan heti pois kotoa: etenkin ulkomailla normaalit kuviot unohtuvat nopeasti mielestä, kun pääsee tutustumaan uusiin mestoihin.

Heinäkuussa olen siis somettanut surkeasti mutta syönyt monta litraa jäätelöä, uinut, lukenut kirjoja ja vain makoillut auringossa hiljaa tekemättä yhtään mitään. Alan pikkuhiljaa päästä lomailun makuun – sääli sinänsä, sillä ensi viikolla työt taas kutsuvat. Tuntuu ihanalta tehdä asioista ilman aikatauluja ja kiirettä!

Tässä löhötessäni olen huomannut, että täydelliseen rentoutumisen tilaan päästäkseen lomalla kannattaa noudattaa seuraavaa ohjenuoraa:

 

 

ÄLÄ AVAA TYÖSÄHKÖPOSTIA. Ehdoton no no.

RAJOITA SOMEN KÄYTTÖÄ. Jätä puhelin välillä kokonaan kotiin. Tutustu niin tutuihin kuin tuntemattomiin hoodeihin avoimin mielin ja ilman jatkuvaa somen päivittämistä. Ehdit jatkaa matkakuvasi kavereillesi viikonkin päästä, eikä kukaan kuole! Jos some on ammattisi ja sen päivittäminen on välttämätöntä, päätä tietty aika päivästä, jolloin julkaiset postauksesi ja tsekkaa kommentit vasta seuraavana päivänä, kun teet uuden julkaisun. Näin some ei vie huomiotasi monta kertaa kesken päivän.

TEE ASIOITA SPONTAANISTI. Tee asioita, joita et normaalisti tekisi. Älä mieti, mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat, äläkä varsinkaan mieti vatsamakkaroita. Tee asioita, koska ne tuntuvat hauskoilta – kaiken ei tarvitse olla aina järkevää.

 

 

ÄLÄ SUORITA JA AIKATAULUTA LIIKAA. Loman suola on se, että kalenterissa on aikaa mille tahansa. Kenties voisit kerrankin kysyä kaveria spontaanisti jäätelölle kanssasi samana päivänä?

 

MENE LUONTOON. Loma on mitä parhainta aika ulkona luonnossa hengailulle: luonto elvyttää ja helpottaa stressiä. Syke laskee ja mieli hiljenee, kun lähdet kävelylle metsään tai peltojen keskelle ja pulahdat lenkin päätteeksi uimaan.

 

OLE TEKEMÄTTÄ MITÄÄN. Laakereillaan makaaminen ei ole kaikkien juttu, mutta omasta mielestäni levottomimpienkin kannattaisi kokeilla sitä. Mene aurinkoon makoilemaan, anna ajatusten kulkea, torku, tuijottele taivaalle. Ideat alkavat lentää, kun annat aivoillesi aikaa rullailla omia menojaan.

 

Toivottavasti tekin olette saaneet nauttia kesälomasta ja suloisesta toimettomuudesta! ♡

 

 

 

 

Kuvat: Saranda Dedolli / Tyhjä ajatus

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Pages