ChACaUA

Rääkättyäni isäni miltei henkihieväriin papaya hommissa, oli aika lähteä viemään isää pikku roadtripille vastapalkaksi. Jos minun pitäisi sanoa yksi osavaltio, mikä on mielestäni paras paikka meksikossa, vastaus olisi varmasti oaxaca. Se on molen , tlayudaksien ja niin monen muun herkun koti, se on tarpeeksi etelässä, että siellä on aina kuuma, sieltä löytyy upeita rantoja, vesiputouksia ja se on yksi turvallisimmista osavaltioista.

Myös ihmiset kunnioittavat luontoa ja eläimiä enemmän kuin esimerkiksi michoacanissa, turismia on sopivasti. Meksikolla on kolme rannikkoa joten varsinkin pahimpien turistiaikojen ulkopuolella melkein kaikkialla on suhteellisen rauhallista ja hinnat ovat edelleen varsin alhaiset.

Chacaua on saari lähellä meksikon kuuluisinta surffirantaa eli puerto escondidoa. Puertosta saa helposti järjestettyjä kyytejä zapotalitoon, josta sitten vain veneellä pitkin mangrovemetsien kanaaleja noin puolen tunnin kaunis ajelu saarelle.Chacaua on yksi meksikon kansallispuistoista.

Saaren asukkaat ovat suurilta osin afromestitsejä eli afrikkalaisten ja intiaanien jälkeläisiä, afrikkalaiset juuret ovat sudan ja patu heimoilta,he ovat tulleet meksikoon 1500 luvulla tulleiden espanjalaisten orjalaivojen mukana. Afromestitsejä löytyy oaxacan ,veracruzin ja querreron rannikoilta.Chacauan saarella asuvien kerrotaan pelastautuneen saarelle aikoinaan haaksirikkoituneista orjalaivoista.Paikallisten kieli on afromestitsi, mutta puhuvat espanjaa toisena kielenään.

Eivät rantautuneet olenkaan huonoon paikkaan, saari on edelleen suurilta osin afromestitsien asuttamaa, eipä ihme moiselta paratiisisaarelta tuskin on kiire pois kenelläkään.

Saarelta löytyy mangrometsää, autiota hiekkarantaa silmänkantamattomiin, järviä, harvinaislaatuinen lintukanta, kilpikonnia saapui näille oaxacan rannoille kevät talvesta munimaan, niin paljon ,että kilpparit kävelevät välillä kauaskin rannasta etsimään munimispaikkaa. Chacaualla syntyy kilpikonnia vuosittain jopa 120 000 mikä on isoin syntyvyys koko tyynellämerellä. Paikalliset todellakin kunnioittaa ja suojelee luontoa, esim verkolla kalastetaan vain merellä, ei mangorovemetsien joella, ettei kannat katoa liian nopeaan.

 

Parasta minusta on chacauan joki mikä on karibian vihreän-sininen ja aivan täydellinen lillutteluun.

Joen toiselle puolelle pääsee muutamassa minuutissa taksiveneellä ja sieltä löytyy krotiilien tutkimus ja suojelukeskus. Keskuksen työntekijät pitävät opaskierrokseen mielellään, minkä jälkeen voi suorittaa vapaaehtoisen maksun.

 

 

 

 

Kaveri näyttää lehmältä ja onnilta puuttuu vain supersankarin viitta..

Onnin on leikeissä niin nopea ,että tämäkin kaveri meni aivan pyörälle päästää ja juoksi päin viereisen ravintolan tuoleja moneen kertaan onnin luikkiessa niiden ali. Ehkä Onni olisi pitänyt ristiä speedy conzalez nimellä ..

Paras majoittumispaikka saarella on ehdottomasti joen rannassa olevat mökit.toisesta ikkunasta näkyy sininen joki ja toisesta meri eli sängyllä tuulettimen alla rötköttäessä voi katselle merelle tai joelle..

Isäni on melonut kilpaa koko nuoruutensa ja olikin innoissaan päästessään melomaan mangrovemetsiin päivittäin, mieheni taas meloo surffilaudallaan viereiselle saarelle missä on myöskin aaltoja ja neitseellistä hiekkarantaa loputtomiin.

 

 

                                                                                             Kuin avatar elokuvasta puu kaunokainen..

 

Tämä on matkan varrelta eli maakilpikonna. Chacaualle munivat kilpparit on huomattavasti isompia merikilpikonnia.

 

Kylän kaupalla oli aivan mahtava valokuva. Mitä tekee meksikolainen kun nelivetoauto pitää saada pois saarelta? Huh huh aika jäätävä kuljetustekniikka :)

Helpointa tapa suomalaiselle matkustaa chacaualle on matkustaa mexico citystä lentämällä tai bussilla puerto escondidoon ja ottaa sieltä matka saarelle ,kestää noin ajoineen ja veneineen vain pari tuntia.Taaas acapulcosta bussimatka kestää noin 7-10 tuntia etelämpään ylemmäs rannikkoa.

Share

Kommentit

Satu/Hippu (Ei varmistettu) http://kukkapilli.blogspot.com

Kiva, että iskä pääsi road tripillekin. :-) Ihania kuvia ja juttuja taas. ♥

Tuli muuten mieleen (ihan asian vierestä), että onko isälläsi ja miehelläsi yhteistä kieltä? Meillä mies ja iskä puhuvat suomea - toinen puhuu sujuvasti ja toinen kuuntelee sujuvasti. ;-D

Voi apua, että repesin tuolle "kaveri näyttää lehmältä ja onnilta puuttuu vain supersankarin viitta" - kuvatekstille. :-D

ninoh

Juu meillä ihan samoin ,että isihän puhuu vain suomea ja mies oppii kokoajan.Yllättävän hyvin mies ymmärtää ja oppii aina parhaiten appiukon seurassa ..Meillä on ollut suomalais vieraita marras joulu tammikuussa ja myös helmi ja maaliskuussa tulee suomalaisia eli miehellä on ollut aika pitkä suomen kuuntelu jakso, viime estä mukaan lukien..Väkillä ihan yllätyn kun huomaan selkeästi ymmärtävän yllättävän ovia juttuja.Puheen tuottaminen on aika paljon vaikeampaa mutta kaikki perus arki asiat ymmärtää jota kuinkin..Onnilla hyviä nuo liito-orava asennot haha hauska aina ottaa noita leikkikuvia ja sitten myöhemmin naureskella hölmöille muuveille:D

Kommentoi