top 10 Ärsyttää just ny Xicossa

                                             

 

1.Minulta saatetaan kysyä päivittäin, kuinka paljon pakkasta ja lunta on suomessa? Hm minä asun täälä en jatkuvasti seuraa suomen säätä.

2.Latino kulttuurissa mies tekee kotitöitä vain kun sillä on sellanen fiilis, muuten se apua pyytäessä saattaa nauraa, että voi tilata 5 eurolla siivojan. Ärsyttää kun halpa siivous apu on vastaus koko hommaan. Kun nainen jollain sairaalla tavalla, jopa nauttii oman kotinsa hoitamisesta.

3.Mammanpoika kulttuuri.

Suomessa uusavuttomuus on halveksittavaa, täälä avuttomuus kertoo palvelijoiden määrästä, tai hyysäävästä äidistä.

4.Naisten yleinen kateellisuus.

Ystävyyksien sitominen perheen ulkopuolella on jokseenkin vaativaa. Viimeisen vuoden aikana minulle on mexicaani naisista(perheen ulkopuolissta)minulle on puhunut noin kaksi. Kaikki ystäväni ovat miehiä.(Tämä ei koske joitan vanhempia intiaani naisia joiden kanssa minulla on ystävyyksiä)

5.Naapurissa asuva"hieroja" joka on varastanut yhden keittiön tuoleista.

 

6.Ruuan tärkeys.

Rakastan ruokaa, mutta on päiviä kun ei voisi vähempää kiinnostaa syöminen. Syömättömyys on täällä merkki sairaudesta tai mielenvikaisuudesta. Olen täynnä on lause, jota kukaan ei kuule, lautanen täyttyyy täyttymistään.

 

7.Perheen tärkeys.

Noin melkein aina vaan positiivinen asia,mutta toisinaan hyvin omaa elämää ohjaileva käsite.Euroopassa kun nuoret aikuiset elävät sitä omaansa ja vanhempia moikkaillaan melkeimpä silloin kun itselle parhaiten sopii.

 

8.Keskiluokan ja sitä rikkaampien tavaran palvonta.

9. Noin 400 tv kanavaa kaikilla kaupunkilaisilla.Miten sitä ehtii katsoon yhtään mitään kun surffaa ja surffaa sitä yhtä etsiessä.Plus monet harrastaa vaan kanavan vaihtoo juuri koskaan mitään katsomatta.

 

10.Kaikki joilla on auto menee autolla kaikkialle, en voi sietää sellasta. Kävely ja pyöräily on kivaa ja ekologista.

Mikään ei ole huonosti. Kunhan ärsytti, sillä kaikkien näiden asioiden kanssa oppii elämään.

Eiköhän se siitä iloksi muutu.Hauskaa päivää kaikille.

Share

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Meillä käy meksikolainen puutarhuri joka viikko. Itse en moista ole palkannut, mutta kuuluu vuokraan. Vanhassa talossa oltiin naapuruston ainoat, jotka teki pihatyöt ja siivoustyöt itse. Naapurit piti meitä vähän omituisina, kun pestiin itse autokin, kun muilla oli sunnuntai-aamulla kello seitsemän pihassa meksikaani pesemässä autoa. Että joo... vaihtelee vähän alueittain, mutta tuntuu ettei täälläkään ihmiset osaa enää tehdä mitään "likaisia" töitä itse.

ninoh

no sepä musta just kaikki likanen on kivaa..esim kukkien istutus ja hoito biginit päällä.Miks maksaisin jollekin selasesta mikä ei oo musta ees työtä.Ja si täälä rikkaat maksaa ja maksaa et joku tekee kaiken ,että voi ite olla tekemättä mitään.Tai ne istuu priva clubeilla syö ja röhnöttää.. Eli kapea alasta avutonta elämää..

Hippu (Ei varmistettu)

Tämähän on ihan kuin Intiassa! Voisin allekirjoittaa nuo kaikki ärsytykset, ihan samanlaista! No tota hierojaa meillä ei ole kyllä naapurissa. :-) Erityisesti mua ärsyttää kohdat 2,3,6 ja 8!

kukkapilli.blogspot.com

ninoh

haha lukeskelin yöllä sun blogua ja nauratti kohta jossa kirjotit ,että anoppi jopa keskustelee muiden sukulaisten kanssa siitä mitä teillä syödään.

Hahaha joo sama täälä ,joka päivä kun nähdään niin appiukko ja anoppi koko suku saattaa ekana alkaa  kyseleen mitä söitte eilen? missä?millasta se oli jne.

Ja jopa sukulaisten kanssa ympäri maailmaa, puhutaan skypessä tosi paljon ruuasta.Vaikka välillä itsestä tuntuu,et herran jumala eiks oikeesti muuta puhuttavaa ole,kun todellakin ois.Mutta ruoka on niin iso asia ,että luulen et siitä voi puhua ja salaa puhua tunteistaan tai mistä vaan..

Jonha (Ei varmistettu)

Hahaa sattuipa sopivaan hetkeen... Listaan voisi nimittain lisata asioista puhumisen, mutta ei minkaan tekemisen. Yleinen saamattomuushan nyt on toki taman maan isoja ongelmia, mutta eilen meni jo niin pitkalle, etta melkein tuli Suomea ikava! Toimistoelamaa mexicolaisessa yrityksessa...

Nimimerkilla tyoharjoittelija Cuernavacassa

Silti México on kuitenki ihan paras!! :-)

ninoh

Tien niin tunteen vaikka sitä jauhamista ja suunnittelu tapahtuu muuallakin,täälä se on aina sellasta mennään huomenna joo jee..Kukaan ei ees soita seuraavana päivänä,mikä välillä ihan kivaakin kun seuraavana päivänä laiskottaa.Mutta virallisissa asioissa saattaa olla aika hermot irti repivää touhua...

Ja kaikki sovittu on aina melkosella liukumis aikataululla..mentiin hakeen fillaria viikolla joo joo se on valmis kello 5 ..mentiin viideltä ja ootettiin 2 h kun tyypit kokoo sitä..

Mutta siihenkin tottu vaan kun ei mullakaan niin kiire koskaan oo,mut silti ite oon niitä maassa kun maassa,oon aina vähän ajoissa,ja kovin kärsimätön odotteleen..(verrattavissa fyysiseen kipuun :)

Oo olin vuosi sitten lomailemassa yhellä tutulla sielä ja tykkäsin kovin,meijän mummo myi just maitaan sieltä myös.. mexico on paras oli miten oli<3

Kommentoi