Kesän paras halloumisalaatti

Suusta suuhun

Ihanaa, että kesä on tulossa, vaikka ulkona sataa. Perjantaina pitäisi olla aurinkoista ja menemme tyttöjen kanssa Linnanmäelle. Kesä tuo meille paljon muitakin muutoksia. Ostimme nimittäin ison 70-luvulla rakennetun omakotitalon Espoosta, noin niin kuin vähän vahingossa. Onneksi tämä nykyinen koti saa parhaat mahdolliset asukkaat, ettei jää lainkaa harmittamaan. Näin oli selvästikin tapahtuvan.

Omakotitalo tuo tietenkin entiselle keskusta-alueen kerrostaloasujalle aivan uusia ulottuvuuksia ruoanvalmistukseen. Ruokajuttuja, keittiöremonttia, laitteiden valintaa ja grillausta on siis luvassa paljon. Koti kunnostetaan melkeimpä jokaiselta pinnalta.

Tein tänään edellä mainituissa fiiliksissä kaveriltani lähemmäs viisi vuotta sitten oppimaani cantaloupe-halloumi-rucolasalaattia aka maailman parasta grillijuustosalaattia – ilman grilliä valitettavasti toistaiseksi. Parhauden salaisuutena on todella yksinkertaiset ainesosaset ja niiden makuja voimistava huumaavan hyvä kastike – sekä tietysti ainesten ja kastikkeen keskinäinen sinfonia. Kokeilkaa ja hämmästykää, jos nämä kirjalliset ylistyssanani eivät vakuuta.

 

Halloumisalaatti | 4 henkilölle

 • 1 iso cantaloupemeloni
 • 100 g rucolaa
 • 250 g halloumijuustoa
   

Kuori ja paloittele meloni. Viipaloi halloumi sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuivaa juustopalat talouspaperilla ja paista ne nopeasti kuumassa öljyssä pannulla tai grillissä ritilällä. Anna jäähtyä hetken. Valmista salaatinkastike tässä välissä.

 

Kastike

 • ½ dl oliiviöljyä
 • 2 rkl vaaleaa balsamikastiketta
 • 1 rkl hunajaa
 • suolaa

   

Mittaa kastikkeen ainekset syvälle lautaselle tai pieneen hulhoon. Sekoita voimakkaasti käsivispilällä, kunnes kastike on tasaista. Mausta ripauksella suolaa.

Yhdistä noin puolet kastikkeesta salaatin kanssa jo ennen tarjoilua. Laita ylijäänyt osa tarjoilukulhoon pöydälle. Salaatin joukkoon voi rouhaista myös kevyellä kädellä mustapippuria. 

Meillä tätä salaattia menee läpi vuoden ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Viime aikoina olen käyttänyt salaatissa lampaanmaidosta tehtyä halloumijuustoa, sillä olen jotenkin mieltynyt lampaanmaidon makuun pehmeissä juustoissa. Tavallinenkin on kyllä ihan yhtä hyvää. Maustetuista halloumeista en sen sijaan osaa sanoa. Eivät ole koskaan herättäneet sen suurempaa kiinnostusta.

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Oi, mikä mahtava vahinko-ostos! Onnea uuteen kotiin, omakotitalossa on ihanaa.

Alisa W
Suusta suuhun

Uskoiskohan? ;) No ei, kiitos! :)

Asuin lapsuuteni oomakotitalossa Espoossa ja ihan kivat muistot siitä tietysti on... olin kuitenkin ehtinyt tykästyä jo tähän keskusta-asumiseen aika lailla. Mieheni on haaveillut omasta talosta jo vuosia. Nyt ssitten sattui ensimmäinen silmiimme, joka täytti arkkitehtuurisesti myös oman kriteeristöni (olen elänyt vakaasti siinä uskossa, ettei sellaista ole olemassa ainakaa meidän budjetillamme).

Muutama viikko meni kyllä koko asian prosessoinnissa, jos se nyt vieläkään on ihan valmis. :D Auttavina tekijöinä kuitenkin kaikki remonttibudjettiin (kevyestä painostuksestani) sisällytetyt huonekalut ynnä muut asumista ja olemista helpottavat pikkutekijät. ;)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mä olen jo useamman kesän popsinut koko nektariinisesongin läpi nektariini-halloumisalaattia useamman kerran viikossa, mutta niitä oikeasti kypsiä ja makeita nektariineja odotellessa pitääkin kokeilla cantaloupea! Kiitos taas! :)

 

Ja uu, onnea uudesta kodista! Mulla on ollut omakoti/rivitalokuume jo pitkään, mutta vieläkään ei ole selvää mihin kaupunkiin halutaan sitoutua (ja mihin rahat riittää). Toivottavasti jaat jotain uudesta kodista sitten täälläkin :)

Alisa W
Suusta suuhun

Joo, näin olis ehdottomasti tarkoitus! :D Olen saanut paljon pyyntöjä keittiöesittely tekemisestä. Instagramin puolellahan on tästä meidän nykyisestä keittiöstäkin enemmän näkyvillä. Yritän kuvata tämänkin vielä ennen muuttoa uuteen.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.