Aamupalalla + arvonta

 

Yhteistyössä HK

Tässä tulee normaalista poikkeava Aamupalalla-postaus, meinasin nimittäin yhdistää kaksi mukavaa hommaa, eli aamupalasta turisemisen ja arpomisen. Leipäkisailut on kisailtu, ihan ekalle palkintopallille en päässyt vaan meikäläisen meetvurstileipä tuli kakkoseksi, mutta saan silti arpoa aiheeseen sopivasti 3 kappaletta Tefalin voileipägrillejä. Arvonta-aikaa on ensi viikon perjantaihin asti, eli kommentoimalla tähän postaukseen olet tukevasti mukana arvontameiningissä.  

/ Arvonta on päättynyt!

Ja kun nyt kerran aiheessa pyöritään, niin haluaisin uteliaana luonnollisesti tietää, mitä teidän leipienne välistä löytyy? Grillattuna tai ilman, millä juustolla, millä leikkeleellä vai kenties pelkästään kasviksilla?

Olen itse suuri grillattujen voileipien ystävä, ja minusta voileipägrillillä on paras tapa kokkailla kasaan perinteinen grilled cheese sandwich, koska silloin paistamiseen ei kaipaa voita (ainakaan minä en) ja usein grilleissä voi paistella samalla pari leipää, eli kaverille kanssa. Homma myös sujuu käryttä ja nopeasti, saan aina savua aikaiseksi paistinpannulla paistaessani, koska haluan kunnolla ruskistuneen leivän ja kärsimättömänä laitan nupit kaakkoon.

Voileipägrillissä valmistetuista leivistä voisi muuten helposti tehdä brunssiteeman, samalla tavalla kuin esimerkiksi vohveleista. Porukka vaan kokoon, kasa täytteitä pöydälle ja jokainen saa rakentaa oman aamiaisleipänsä kahvin/teen ja tuoremehun kylkeen.

Grillatut voileivät ovat mielestäni myös ihan parasta jääkaapintyhjennysruokaa, olin tänään vanhemmilla (heillä on myös voileipägrilli, hallelujaa!) ja kävin läpi jääkaapin aavistuksen eksentristä tarjontaa aamiasen toivossa. Voileipäni väliin sujahti puolukkahyytelöä, saunapalvia ja juustoa. Hetken huumassa pistin mukaan vielä herneenversoja ja lykkäsin koko homman voileipägrilliin. Ehkä kyse oli nälästä tai lämpimästä aurigonpaisteesta terassilla, mutta leipä maistui paremmalta, kuin mikään muu aikoihin. Tosin täytyy myöntää, että grillatun leivän väliin voi laittaa melkein mitä tahansa juuston kanssa, ja lopputulos on suunmyötäinen. Suosittelen lämpimästi puolukkahyytelöä, tai ihan sokeroitua puolukkahilloa, se toimii hyvin leikkeleen ja juuston kanssa. Myös kylmäsavuporon kanssa!

Selailin voileipien merkeissä myös yhtä Jamie Oliverin kirjoista, jossa hän fiilistelee itsekin voileipägrilliä ja jakaa parin sivun verran vinkkejä. Muutamia täytteitä olivat esimerkiksi perinteiset kinkku+ananas+cheddar, tomaatti+basilika+mozzarella, punasipulipikkelssi+cheddarjuusto ja hiukan kyseenalaisen kuuloinen perunamuusi+kevätsipuli+cheddarjuusto+sinappi. Lisäisin itse omaan listaani brie+kalkkunaleike+puolukka/karpalohillo, kylmäsavulohi+cheddar+punasipuli ja näin keväisesti ujuttaisin kyllä leipien väliin esimerkiksi kevyesti kypsennettyä parsaa, kunnon kourallisen parmesaania ja tuoretta timjamia. Ja leipäpostauksen ehdotellut makukombot toimisivat muuten grillatuissa leivissä myös hyvin!

 

 

 

Share

Kommentit

Lisbe (Ei varmistettu)

Vaikka kuinka olisi kiva heittäytyä eksoottiseksi, niin en voi sille mitään, että yksinkertaisesti paras leipä mielestäni syntyy (grillattuna tai ei), kun täytteenä on avokadoa. Avokadon kanssa muiden täytteiden pitää olla melko mietoja, jottei itse avokadon maku peity. Mukana menee esim. kalkkuna, kurkku, tomaatti, salaatit. Jos taas heittäytyisin ihan toiselle linjalle, niin vaihtoehtona olisi uusi himo-makuparini – tonnikala + korianteri.

Riikk4 (Ei varmistettu)

Uusi voileipägrilli olisikin tarpeen. Tällä hetkellä toastit ovat perusmuotoa, johon lapset ovat tykästyneet: dijon-sinappia, juustoa ja kinkkua sekä tomaatinsiivuja. Tylsää, mutta helppoa. Tänä aamuna syömme kauraleipää paahdettuna, tuorejuustoa ja ruohosipulisilppua.

Annita
Keinutellen

Itse olen tainnut syödä grillattuja leipiä viimeksi ihan lapsena ja voi jukra ne oli hyviä. Muistan, miten minua hämmästytti kovasti lämmin tuorekurkku. Vieläköhän äidillä olisi grilli tallessa :D Eli siis, minäkin tahdon arvontaan mukaan! :)

tiit (Ei varmistettu)

Sun taannoinen ohje brie-juustosta, karpaloista ja hunajasta grillatun leivän täytteenä on muodostunut jo klassikoksi meidän perheessä. Jos ei ehdi grillaamaan, brie ja hunajameloni on lyömätön yhdistelmä. Näköjään toi brie-juusto vähän niin kuin avainasemassa hyvän maalaisleivän kera :)

sikkuralla (Ei varmistettu)

Laittaisin grillattuihin leipiin varmaankin samat täytteet kuin lämpimiin uunivoileipiin, eli meetvurstia, ananasta, tavallista edam-juustoa, aurinkokuivattua tomaattia... oikeastaan vähän mitä sattuu kaapista löytymään :)

Onnentekijät (Ei varmistettu) http://onnentekijat.blogspot.fi/

Ahkerassa käytössä on voileipägrilli myös meillä. Tosin se on jo parhaat päivänsä nähnyt 10 vuotta sitten, mutta vielä kuumenee... Mitään tiettyä lempparia ei ole, vaan samalla periaatteella, mitä kaapista sattuu löytymään. Pahoilaisenhillo on myös näissä pop, suolaisen täytteen kanssa. Vuohenjuusto+keitetty punajuuri on myös niiiiin hyvää.

MariM (Ei varmistettu)

Tonnikalaa/kanaa + currytahnaa, hiukan limeä ja sitruunapippuria, korianteria? NAM!

Jasiki (Ei varmistettu)

Meillä lapsukaiset tykkää kokkailla ja vanha grilli tullut jo tiensä päähän. osallistun arvontaan.

stellis (Ei varmistettu)

Meidän leipien välistä löytyy sulatejuustoa, valkosipulia, tomaattia, mustapippuria (perussetti) ja vaihtelevasti jokin leikkele, sinihomejuustoa, vuohenjuustoa....
Nam. Nt alkoi tehdä mieli leipää :)

Niinulan Niinu (Ei varmistettu) http://niinula.blogspot.com

Meidän grillileipien väliin tulee tylsästi vain kinkkua ja cheddaria...mutta kun ne on hyviä!
Uuden leipägrillin osto on edessä,kun tytär siirtyi gluteenittomaan ruokavalioon ja onhan tuo grilli muutenkin jo , no, aikast kärsinyt;)Eli arvonnassa mukana!

saravalmis

vanhan voileipägrillin hajottua olis kyllä ihan tervetullut meillekin tuollainen uusi voileipägrilli, nimittäin se, jonka edellisen tilalle hankimme, on aika onneton, ja varsinkin mun pikkuveljelle nuo grillatut voileivät on ihan lempparijuttu, täytteenä perinteiseen tyyliin kinkku ja juusto. Itse tykkään tehdä juurikin tuolla "jääkaapintyhjennysmenetelmällä" :)

sara_4ho@hotmail.com

jennimaria (Ei varmistettu)

kaikki menee kunhan mukana on juustoa, sopivan paljon :)

marjo k. (Ei varmistettu)

Totaalinen juustofriikki tässä, moi! :) Juuston lisäksi tomaattia, kinkkua ja rucolaa. Nams nams.
Leipägrilliä en harmikseni omista, mutta tähän yhden voileivänhimoisen hengen asuntoon sellainen olisi kyllä täyttä luksusta. :)

Sanph
Sanph

Juustoa, juustoa, juustoa! Muulla ei niin olekaan väliä. Rakastan eri juustoja. Mutta näin nopeasti yksi lemppareitani on grillattuleipä, johon survaisen kalkkunaa, brietä ja puolukkahilloa. Jos sattuu löytymään kotoa avokadoa, niin sitä myös. Nam! Minun voileipägrilli hajosi noin vuosi takaperin, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uutta. Pahin himo kun iskee päälle, laitan leivät belgialaisvohveliraudan väliin ja syön ruudutettuja leipiä :)

AadaKaroliina (Ei varmistettu)

Voileipägrilli tulisi tarpeeseen, siispä mukaan arvontaan! (:

emmunen (Ei varmistettu)

Voi, tulee niin mieleen lapsuus, kun teimme "voileipägrillillä" kinkku, emmentaljuusto,tomaatti-täytteisiä voileipiä. Isä laittoi omaansa vielä sinappiakin. Se juusto suli niin ihanasti ja pursui leipien välistä. Tämä "voileipägrilli" oli sellainen hellan levyn päällä pidettävä/kuumennettava yhden leivän kokoinen (kaksi viipaletta painettiin yhteen) ja jokaiselle vuorollaan paistettiin. Meitä oli äiti ja isä ja neljä lasta :) Olen monta kertaa haaveillut voileipägrillistä..

Anita E (Ei varmistettu)

Grilliin pistäisin täytteenä kypsää kesätomaattia, rucolaa sekä pehmeää vuohenjuustoa. Ja kunnolla rapeaksi pinta. Nyt tuli hieman kyllä nälkä :D

neeanene (Ei varmistettu)

Ahh leipägrillille olis kyllä käyttöä. Omilla vanhemmillanikin oli sellanen ennen, mutta se on kadonnut jonnekin. Laittaisin väliin varmaan mitä lie jääkaapista sattuisi löytymään, kinkkua ja juustoa ja paprikaa vaikka perinteisesti. Kivaa viikonloppua!

Nooranen (Ei varmistettu)

Mozzarellaleipä on parasta!

cami (Ei varmistettu)

Perinteisesti suosikkini on ollut mozzarella+pesto+basilika+tomaatti , mutta aaah sekä toi lohi että parsa-parmesaani kuulosti niin hyvältä että ehkä pakko soveltaa jotain sen suuntaista jo tänä iltana... :)

tikutaku (Ei varmistettu)

Leivotaan leipää paljon itse, joten uunituoreen leivän kumppaniksi sopii yleensä parhaiten pelkkä luomuvoi.

Perinteinen kinkku-juusto toimii aina, mutta viime aikoina olen tykännyt peston, mozzarellan ja tomaatin kombosta. Kalkkunaleike sopii mukaan jos haluaa täyttävämpää. Mukana arvonnassa!

Emma Wilde (Ei varmistettu) http://www.thewildethings.com/

Leipägrilli toisi opiskelijan elämään luksusta! Laittaisin leivän väliin varmaan mozzarellaa tomaattia ja basilikaa, mutta lueskelin tästä niin hyviä reseptejä, että täytynee kokeilla mikäli arpavoitto rapsahtaa kohdalleni! Hyvää viikonloppua!

hmpv (Ei varmistettu) http://bitchwholovescake.blogspot.fi/

Tänään just tein sairaan hyviä halloum-burgereita :)

Säpylöiksi mielellään jotain hyvää esim lidlin paistopisteestä. Väliin paksu siivu paistettua halloumia, ketsuppi+sinappi, avokadoa ja salaattia. Hitsi kun on hyvää!

Mun peruslemppari leipä on joko tuoretta sämpylää tai sit jälkiuunileipää ja sinne väliin: kalkkunaleikkelettä, kurkku, suippopaprika, jääsalaatti ja juusto (emmental tai kippari), omnomnonomnomnom.

hennakka(at)hotmail.com

thinky (Ei varmistettu)

Voi! Sitä kun pääsisi maistelemaan,mistä muodostuisi lemppari.. Rapea leipä ja erilaiset jännittävät ja parhaiksi todetut makuyhdistelmät, vesihän tässä herahtaa kielelle :)

Arhippa (Ei varmistettu)

Mun leipien välistä löytyy yleensä ihan perussettinä tomaatti, juusto, tonnikala

KCP (Ei varmistettu)

Aika makoisa lämppäri tulee myös niin perin arkisesta lauantaimakkarasta. Juusto ja tomaattia lisäksi, niin korvaa kinkun hienosti

Cinanena (Ei varmistettu)

Grillattuja leipiä en ole koskaan tehnyt eli kokeisilin aluksi varmaan jotain helppoa, kuten tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa tai ananasta ja juustoa. Muuten suosikkiani ruisleivän päällä on avokado tai ihan perus juusto ja kurkku.

Laurau (Ei varmistettu)

Mulla on kaks ehdotonta lempparia:
iskän tekemät lämpöiset leivät, eli lämppärit. Niihin tulee sinappia ja vähän ketsuppia, just sitä leikkelettä mitä kaapissa on ja paljon juustoa. Uuniin paahtumaan ja sitten ne syödän tuoreen tomaatin kanssa vähän liian kuumina.

Toinen on tonnikalamömsmömsleivät! Eli jotain hyvää maalaisleipää jonka päälle laitetaan "mössö", joka tehdään tonnikalasta, avocadosta, punasipulista ja maustamattomasta tuorejuustosta. Jos villille päälle satun, niin mössöön menee myös raejuustoa sekaan. Maustetaan limellä, suolalla ja pippurilla. Siis niin hyvää!

vendredi (Ei varmistettu)

Tärkeimmistä tärkein: j u u s t o! Sitä löytyy leivän päältä lähes aina ja milloin minkäkin makuisena, lisukkeeksi sitten, mitä sattuu kulloinkin löytymään. Paprikaa, salaatinlehtiä, suolakurkkua - perusjuttuja. Paahdettu leipä on herkkua, mutta olisipa ihanaa päästä ekaa kertaa testaamaan grillatuja versioita! :P

Tonnikala, tomaatti ja juusto. Täydellinen yhdistelmä! NAM! :P

Elsa K. (Ei varmistettu)

Vanhemmillani on voileipägrilli, jota tykkään käyttää heillä vieraillessani. Haaveena on saada sellainen omaankin kotiin! Huippuvekotin. Lempitäytteeni on juusto, kinkku, tomaatti ja avokado.

NennaM (Ei varmistettu)

Voileipägrilli olisi kiva! Edellinen meni erossa miehen mukana.. Lempparitäyte on tonnikala, basilika ja juusto :)

Papu (Ei varmistettu)

Voikun välistä löytyy useimmiten kinkkua, kurkkua salaattia ja juustoviipale, milloni mitäkin merkkiä. Tuollaista grilliä kun ei vielä ole niin voikut olen syönyt kylminä versioina... joskus paahtiksen päälle tulee heitettyä samanmoinen setti.

Ipe (Ei varmistettu)

Mukana! Ilman grillausta salaattia, kurkkua, tomaattia, juustoraastetta (:D) ja kanaa<3 Nam!

linnuton puu (Ei varmistettu)

Kermajuustoa, kurkkua ja salaattia! Parasta!

Jelluna8 (Ei varmistettu)

Leivän päälle aina juustoa, tomaattiaja lempapria tonnikalaa. Ah! Tuli nälkä tämän postauksen jälkeen ;D

Jelena (Ei varmistettu)

Oi, ihana arvotna! Leivän (mieluiten tumman leivän) väliin juustoa, fetaa, tuorekurkka ja tomaattia. Ja tuoretta salaattia tietysti!

Jessina Nieminen (Ei varmistettu)

Voileipägrilli olisi tosi upea omistaa! Käyttöön tulisi varmasti... Grillatun paahtiksen väliin pakkaan pistämään juustoa, avokadoa, tomaattia ja broileria.

tällä hetkellä mennään ilman grilliä joten lemppari voileipä koostuu tummasta leivästä, avokadosta, raejuusosta, (iduista) sekä tomaatista.. täydellistä kahvin, tuoremehun ja kiireettömän aamun kanssa :)

st1 (Ei varmistettu)

Voileipägrillini oli aivan ihana arjen pelastaja kunnes se kosahti :D

Matilde (Ei varmistettu)

Juustovoileipä on herkkua. Voileipägrilli on hyödyllinen ja kätevä, mukava vempain.

emmmmmi (Ei varmistettu)

Voileipägrilli olis niin ihana! Mulla on myös kotona Jamie Oliverin kirjoja, ja esim. banaani-suklaa yhdistelmä kuulostaa melkein liian hyvältä! Mutta tavalliseen leipään en kyllä laita päälle mitään, vain voita. Kerrosleivät on sitten asia erikseen..

S. (Ei varmistettu)

Voileipägrilliä ei itseltäni ainakaan vielä löydy, mutta pannulla paistettuihin toasteihin olen viime aikoina laittanut väliin pestoa, pinaattia, chiliä ja juustoa, yleensä mozzarellaa tai emmentalia. Ikisuosikkini on tosin avokadopaahtoleipä suolalla ja sitruunalla!

Anu.R (Ei varmistettu) http://kallionaurinko.blogspot.fi/

Tomaatti & cheddarjuusto, nam. Mukana!

Mansikkamaa

Tämän hetken suosikkini, Ciabatta leipää, sivelen pestolla, parmankinkkua, vuohenjuustoa, aurinkokuivattua tomaattia ja päälle rucolaa. Nams.

 

Ilomielin mukana mahtavassa arvonnassa. :)

 

tiia68@gmail.com

Emiliaaa (Ei varmistettu)

Erilaisia juustoja ja pestoja on tullut testattua, uusia ideoita ja uutta grilliä kyllä kaivattaisiin tähän taloon!

Clara

Gruyere-juusto + rucola, ah, uusi suosikkikomboni.

Meikäläisen huushollissa on voileipägrilli näkynyt viimeksi joskus yheksänkytluvulla, mutta nyt muistui mieleen, että sillähän saa aikaan aivan mahtavia herkkuja! Juusto on must ja ainakin tuohon maailman aikaan lisäksi ehdottomasti ketsuppia ja tonnikalaa kera ananasviipaleen.

Oijoi, lämppärihimotus iski välittömästi! Väliin pistäisin avokadoa, tonnikalaa, valkosipulia, tomaattia ja chiliä. Nom nom nom. munkkis[at]yahoo.com

Pages

Kommentoi