Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

 

Olen pihdannut tätä reseptilöytöäni jo hetken aikaa ja nyt äitienpäivän alla tuntuu olevan täydellinen hetki, josko joku teistä innostuisi pyöräyttelemään äidille tällaisen aamiaiseksi. David Eyren pannukakkuohje on helppo valmistaa ja raaka-ainelista on lyhyt mutta lopputulos on ihan uskomaton. Ja runsaalla voilla paistettu pläjäys onkin varsin tuhti joten ei tätä pyöräytellä ihan joka arkiaamupäivä.

Kyseessä on siis pitkät perinteet omaava resepti saksalaistyyliseen, valurautapannussa paistettavaan ilmavaan pannukakkuun. Saksalaiset pannukakut kulkevat nimellä Dutch baby pancakes mutta niillä ja tällä ohjeella on pieniä eroja.

Valmis pannukakku tarjoillaan perinteisesti sitruunamehulla ja tomusokerilla silattuna. Erityisen juhlavaa olisi jos pannukakun keskelle kokoaisi keon tuoreista mansikoista ja tarjoaisi pannukakun vaniljalla maustetulla ranskankermalla.

Muita aamupalaehdotuksia (äidille tai itselle) löytyy tästä linkistä.

David Eyren pannukakku

2-4 henkilölle

0,7 dl jauhoja

1,2 dl täysmaitoa

2 munaa kevyesti vatkattuna

Hyppysellinen muskottipähkinää

4 rkl voita

2 rkl tomusokeria

Puolikkaan sitruunan mehu

Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, maito, munat ja muskottipähkinä. Älä vatkaa taikinaa liikaa, taikinan ei tarvitse olla täysin tasaista. Aseta valurautainen* pannu levylle (à 24-30 cm, pienemmässä taikina kohoaa enemmän) ja lisää siihen voi. Anna pannun ja voin kuumeta kunnolla ja kaada taikina varovasti pannuun. Siirrä valmiiseen uuniin ja paista** 15-20 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea. Ota uunista, ripottele sokeri pintaan ja siirrä takaisin uuniin pieneksi hetkeksi. Ripottele valmiin pannukakun päälle sitruunanmehua ja tarjoa heti, pannukakku laskee nopeasti uunista otettuna.

* Voit käyttää myös muuta uuninkestävää paistinpannua, mutta valurauta saa pannukakun rapeaksi.

** Pannukakun nouseminen uunissa on aika maagista seurattavaa; istuin itse lattialla ja nenä kiinni uunissa ihaillen pannukakun pullistumista.

*

David Eyre's pancake has long traditions and I decided that Mother's day would be a good time to spread this lovely recipe. This would be extra special when served with fresh strawberries and creme fraiche.

 



Share

Kommentit

Kanelibasilika

Valurautapannu hankintaan - nyt! 

Anu A (Ei varmistettu) http://sinkkisanko.blogspot.fi

En malta odottaa, että saan näyttää tämän mun miehelle. Hän suorastaan rakastaa pannukakkua. Syötävän upeat kuvatkin.

arleena (Ei varmistettu) http://arleenansanomat.blogspot.com

Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Pitää kokeilla.

Mariela (Ei varmistettu) http://www.onehappymess.com

This look delicious!!

Suvi sur le vif

Kanelibasilika: on se aika metka vehje :) Ja sit on helppo vetäistä frittatat, clafoutikset ja ties mitkä muut :)

Anu A: toivottavasti mies tykkää reseptistä! Söin tämän muuten itse lemoncurdin jämien kanssa ja oli myös maistuva yhdistelmä, jos tykkää kirpsakasta.

arleena: suosittelen lämpimästi!

Mariela: and it was, 10 minutes and the pancake was nowhere in sight because we devoured it so fast.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oli pakko kokeilla sunnuntai-iltapäivän herkuksi, aivan mielettömän hyvää! Tämä pääsee suorinta tietä omaan reseptikirjaani. Kiitos! :)

Kommentoi

Ladataan...