Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

 

Katselin Puutarhakeskiviikko-ohjelmaa ja siinä tehtiin nopeasti keitetystä raparperista, mascarponekreemistä, sokerikakusta ja ties mistä hyvästä jälkiruokaa. Herkullinen ja sesongissa oleva aamupalaversio tästä muodostuu kun lasiin lisää murennettuja digestivekeksejä, sitruunalla maustettua jogurttia ja sitä lämmintä raparperimuhjua. Yllätyin positiivisesti kun lusikoin seosta suuhun, maku on ihana!

Alkukesän raparperijogurtti

kahdelle

muutama varsi raparperia ja tilkka vettä
1-3 rkl sokeria

 1,5-2 dl per lasi maustamatonta luonnonjogurttia / kreikkalaista jogurttia
1 sitruunan kuoret ja loraus sitruunan mehua
makeutusta, esimerkiksi hunajaa, ruokosokeria tai agavesiirappia
maustamiseen ruusuvettä, vaniljaa, tuoretta minttua..
digestive keksejä tai muita mieleisiä
koristeeksi minttua ja raparperisiirapia

Huuhdo, kuivaa ja paloittele raparperit pieniksi paloiksi. Siirrä vesitilkan kanssa kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpö alhaiseksi, mausta sokerilla. Anna muhia kymmenisen minuuttia tai kunnes raparperit alkavat muhjuuntua.

Sekoita jogurttiin sitruunan kuoret ja mehu, makeuta makusi mukaan ja mausta vaikka sillä ruusuvedellä tai vaniljalla.

Kokoa jogurtti lasiin: murenna alimmaiseksi keksi, lusikoi jogurttia ja hiukan jäähtynyttä raparperimuhjua keksimurun päälle ja koristele taas keksillä ja halutessasi mintun lehdillä. Jos innostuit postaamastani raparperisiirapista, se käy tähän päälle loistavasti. Nauti heti.

Muut sarjan aamupalajutustelut löydät tämän linkin takaa.

*

I made a quick breakfast with yogurt, rhubarb and crumbled graham crackers. Quickly boil the rhubarb with a little splash of water and some sugar so it dissolves into a delicious mash. Season your natural yogurt with lemon zest, a little bit of the juice, maybe some rosewater or fresh mint and throw in some sweetener if you wish. Crumble cookies on the bottom of your glass, add in the rhubarb mash, yogurt mixture and crumble some cookies on top. Garnish with fresh mint and maybe some rhubarb syrup. Enjoy right away.

 

Share

Kommentit

annemi

Voi Suvi mikä herkku! kunhan nuo omat raparperit tuolta maasta vielä hetken jaksavat ponnistaa niin tämä menee testiin :)

Suvi sur le vif

Suosittelen kyllä lämpimästi, tämä nousi lemppariaamupalakastiini heti ensimmäiseltä lusikalliselta:) Tuossa Puutarhakeskiviikossa on muutenkin ihania reseptejä, kannattaa tsekata se Yle areenasta!

annemi

Kiitos vinkistä :) 

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Mä olen kokeillut erilaisia raparperiherkkuja, tämän laitan kyllä huomisaamun testilistalle. Kiitos!

Suvi sur le vif

Toivottavasti pidät jogurtista :) Taidan muuten tempaista itsellenikin uudestaan, jääkaapissa on vielä pari vartta odottamassa käyttöä.

Annapauliina / Sokerimuruja (Ei varmistettu)

Uiuiui, miten ihanalta näyttää ja kuulostaa! Ehdottomasti testattava :) Kiitos!

Suvi sur le vif

Eipä mittään, toivottavasti maistuu:)

Kommentoi

Ladataan...