Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

 

Oeufs en cocotte on ranskalainen klassikko, jossa kananmuna kypsennetään hellästi vesihauteessa haluttujen lisäkkeiden kanssa. Tämän reseptin nimi taipui tosin meidän huushollissa munapiiloihin. Ei kovin hienostuneen kuuloista.

Tarvitset hyviä kananmunia, crème fraîchea tai kermaa (suosittelen ensimmäistä, hapan maku raikastaa!) ja jotain suolaista. Käytin itse yhdistelmää kylmäsavulohi+tilli+sitruunankuori mutta voit piilottaa kuppeihin vaikka pekonia, kinkkua, paahdettuja tomaatteja, pinaattia, juustonkannikoita, sieniä.. Tämä on siis hyvää jääkaapintyhjennysruokaa! Ja varsin herkullista sellaista.

Aiemmat aamupalat löydät tämän linkin takaa.

Oeufs en cocotte (kahdelle)



2 kananmunaa

(purkki) crème fraîchea

+ haluamasi täytteet sekä suolaa ja mustapippuria

Tarvitset kaksi pientä uuninkestävää kulhoa ja isomman uunivuoan, johon tehdään vesihaude.  Sekoita crème fraîcheen mukaan aavistus suolaa ja rouhittua mustapippuria (sekä sitruunankuorta, jos käytät lohta.)  Annostele lusikallinen crème fraîchea kulhojen pohjalle. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi ja hienonna tilli. Ripottele lohi ja tilli kulhoihin. Riko kananmunat (rikkomatta keltuaista) kulhoihin lohen päälle ja annostele vielä lusikallinen crème fraîchea päälle.

Aseta pikkukulhot uunivuokaan ja kaada kuumaa vettä noin puoliväliin kulhoja. Aseta varovasti 180 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Varo kypsentämästä liikaa tai ruoan pehmeys katoaa.

Syö lämpimänä ja ripottele hiukan lisää tilliä, mustapippuria ja sormisuolaa vuokien päälle. Ihan parasta kun tämän syö paahdetun leivän kanssa!

*

Making Oeufs en cocotte, a french classic for breakfast. I based my dish in this BBC Food recipe and used smoked salmon, grated lemon zest and fresh dill in my 'Eggs in pots'. Delicious way to start a morning!

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanan kuuloinen resepti. Rakastan erilaisia kananmunaruokia, mutta valitettavasti en voi käyttää lainkaan maitotuotteita. Mikä voisi mielestäsi korvata hyvin crème fraîchen?

-Marii

Mia-Elina

Kuulostaapa herkulta. :) Jäin miettimään tuota mitä Marii kysyi, sillä itsellänikin on pääosin lehmänmaidoton keittiö - ja tällaiset jutut on hauskoja haasteita. Kasvimaitojakin voi kai koettaa hapattaa itse, en ole vielä itse kokeillut. Toimisikohan valutetettu ja sopivasti maustettu soijajogurtti tai vastaava? Tai muussattu pehmeä tofu? Ruudun takana pohdiskellen, M-E

paper friday (Ei varmistettu) http://paperfriday.blogspot.co.uk

Ooh yum, they look delicious! Will definitely be trying these over the weekend. Beautiful photos as always too :)

Pinja / Pinjacolada (Ei varmistettu) http://pinjacolada.blogspot.fi/

Näyttää todella hyvältä! Pakko kokeilla, kiitos ja hyvää viikonloppua!

ps. jätän ihan liian harvoin kommentteja kun käyn täällä aina lukemassa sun uudet jutut. Sun kuvat on lumoavan kauniita!

Suvi sur le vif

Vierailija ja Mia-Elina: vastaan yhteisesti koska Mia-Elinalta tuli jo niin hyvää pohdintaa maitotuotteitten korvaamiseen! Voisin myös ajatella että kuppiin voisi lisätä yhden vatkatun kananmunan ja yhden rikkomattoman, jolloin kermaisuus tulisi tuosta sekoitetusta kananmunasta. Ja lisäksi vaikka sitruunanmehulla raikastettuja, paistettuja sieniä tai muita kasviksia tms? Mutta nuo kasviskermat voisivat olla kokeilemisen arvoinen juttu, soijaruokakerma varmaankin kestäisi kuumentamisen?

paper friday: glad the recipe is inspiring for you! :)

Pinja: kommenttien vähäisyys on kyllä minullakin aina parannettavien asioiden listalla, niin helposti aina luiskahtaa vaan juttujen hiljaiseen ihailuun. :) Ja ihanat viikonloput myös teidän perheelle!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Nam, munaruoat on kyllä parhaita. Tämä on laitettava kokeiluun! 

retromoderni (Ei varmistettu) http://retromoderni.blogspot.fi/

ihania kuvia kyllä sulla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Can someone translate this to English? It looks so amazing:)

Kommentoi

Ladataan...