Aamupalalla /At the breakfast table

Ladataan...

 

Aprikooseja kuvaillaan aina hunajaisiksi, täyteläisiksi ja ihanan makeiksi. Niin ne varmaan jossain syntysijoillaan ovatkin mutta täällä Suomessa saatavat aprikoosit ovat aina varsin kirpakoita. Minua se ei haittaa jos syön niitä sellaisenaan mutta nyt auttelin aprikoosien makua hiukan syvemmäksi hunajan avulla. Aprikoosien väri houkuttelee minua aina kun näen niitä jossain, nämä tarttuivat mukaan tänään torilta.

Pese ja viipaloi aprikoosit (poista kivi keskeltä). Tipauta viipaleet paksupohjaiseen kattilaan, lisää mukaan pari ruokalusikkaa vettä ja ruokalusikallinen hunajaa sekä pari kokonaista kardemumman kotaa murskattuna. Kuumenna levy kuumaksi ja kypsennä aprikooseja 5-10 minuuttia poreilevassa nesteessä, kunnes neste vähenee ja muuttuu siirappimaiseksi. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hetken.

Tarjoile aprikoosit paahdetun leivän ja pehmeän vuohenjuuston kera. Muista napata kardemummat pois seasta, ne ovat ikäviä hampaisiin osuessaan.

Pääset muuten näppärästi käsiksi aamupalapostauksiin blogin sivupalkista löytyvästä aamupalalla-kuvasta. Klikkaus vain ja resepteihin kiinni.

*

These are my morning apricot tartines with soft goat cheese and toasted bread. I poached apricot slices with 2 tablespoons of water and 1 tablespoon of honey until the liquid turned syrup, about 5-10 minutes in high heat. I also tossed in a couple cardamom pods crushed, I really love their warm taste and scent.

 

 

Share

Kommentit

Mei- (Ei varmistettu)

Heissan, olen seurannut blogiasi vasta kovin vähän aikaa, mutta enää en voi olla seuraamattakaan! Noin kolmisen vuotta olen ollut kovin kiinnostunut ruoasta, eritoten hieman erilaisesta puhtaasta ruoasta. En vain osaa lähteä siihen suuntaan mitenkään. Minua ei ole siunattu ruoanlaitollisilla skilsseillä, joten kasvissosekeitto on ehkä suurin saavutukseni uunikasvisten lisäksi tähän mennessä! Luomulihaa Lahdesta saa vielä kovin vähän, kasviksiakin heikonlaisesti, perus kaupoista jotain?... Maitotuotteeni ostan kyllä luomuna. Viljatuotteita syön vähän, täysjyväriisiä, luomuruisleipää ja luomukaurahiutaleita. Niin ja pääpointtihan oli, että voisitko hieman avata kuinka voisi alkaa syömään puhtaammin, tekemään enemmän itse ja antaa vaikka helppoja aloittelijan ruoka-ohjeita, joilla pääsisi näpsäkästi hommaan kiinni? :) Tai jos sinulla ei aikaa moiseen noviisikoulutukseen riitä, niin antaa hyvää kirjavinkkiä josta näitä löytyisi? Terveisin, yksi jonka keho kaipaa puhdasta ja omatekemää!

Suvi sur le vif

Kivaa että olet innostunut seuraamaan touhujani :) Tosin täytyy nyt alkuun heti myöntää että en ole ihan kauhean profiloitunut ohjeissani tähän 'puhtaampaan' syömiseen vaan lautaselta löytyy välillä kyllä valkoista jauhoa pastan muodosssa, perunaa sekä pullan joukossa sitä perinteistä sokeria. Ja luomun sijaan suosin usein lähellä tuotettua. Mutta esimerkiksi nämä blogit: My New Roots, Sprouted Kitchen, 101 cookbooks ja Lilyn oma Kiitos hyvää ovat ehdottoman suositeltavaa luettavaa. Niissä on paljon herkullisia, simppeleitä ja eritoten terveellisiä reseptejä ja vinkkejä.

Oma vinkkini on, että suosi lähellä tuotettua, tee ruokaa kauden vihanneksista/hedelmistä/marjoista ja pyri puhtaisiin, yksinkertaisiin makuihin. Kausi-ajattelu on siitä loistava, että kun käyttää sesongissa olevia raaka-aineita, ne maistuvat kyllä yleensä hyvältä ilman sen enempiä kikkailuja.

Annelie (Ei varmistettu) http://anneliescorner.blogspot.fi/

Aprikoosi-vuohenjuustoleipäsi näyttävät herkullisilta! Minä innostuin kokeilemaan aprikoosipiirakkaa jokin aika sitten. Pidin kovasti, koska ei ollut liian makea. Makeuttahan saa halutessaan erilaisilla kastikkeilla.

Suvi sur le vif

Totta, vaikka vaniljakastikkeella tai muulla kaltaisellaan. Tarttee varmaan ruveta seuraavaksi piirakkahommiin!

Kommentoi

Ladataan...