Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

 

 

Jotkut reseptit vievät tiensä sydämeeni jo ensi lukaisulta, jo ennen kuin olen edes maistanut koko ruokaa. Yksi näistä on kreikkalaiset aamiaismunat, jonka nappasin kirjanmerkkeihin jo tovi sitten ja siellä resepti odotti rauhassa juuri sopivaa aikaa. Tämä aamupala vaatii tuoreita yrttejä ja näin kesällä ne ovat parhaimmillaan, nyt on siis paras mahdollinen aika kokata tätä ruokaa.

Reseptin alkuperäinen ohje on ihanasti nimeltään Mornings on Mykonos eli vapaasti suomennettuna Aamut Mykonoksella. Itse resepti on peräisin Salted&Styled -blogista, tein sen verran muutosta, että jätin oliivit pois itse ruoasta ja söin ne sivussa (huushollissa on oliivien vihaaja) ja lisäsin mukaan sitruunankuorta, koska olen täysin addiktoitunut siihen. Tämä on helppo, nopea ja kesäinen aamupala, erityisen kauniin siitä saa jos jaksaa rikkoa kanamunat erillisiin kuppeihin ja asetella ne vuokaan symmetrisesti. Meillä mentiin yhdellä kulholla ja mies losautti keltuaiset sellaisella tarmolla vuokaan että kaikki eivät pysyneet ehjänä. Mutta ei se makua haitannut! Ohjeesta riittää reilusti 2-3 henkilölle.

Kreikkalaiset aamiaismunat - Aamut Mykonoksella

3 rkl voita ja 1 rkl kermaa (ei kevyt)
5 komeaa kananmunaa
5 kalamata-oliivia kivet poistettuna ja kevyesti silputtuna
1 valkosipulin kynsi pieneksi hienonnettuna
yhteensä pari rkl tuoretta persiljaa, timjamia ja oreganoa
pieni kourallinen fetajuustoa murennettuna (hyvää kreikkalaista, itsellä vuohenfetaa)
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
hyvää leipää tarjolle dippailuun

Pistä uunin grillivastukset kuumenemaan täysille ja siirrä ritilä ylätasolle. Lisää matalaan uunivuokaan voi ja kerma. Aseta vuoka grillivastusten alle kunnes kermavoiseos kuplii, noin 3-5 minuuttia.

Riko kananmunat joko erillisiin kuppeihin tai yhteen isoon kulhoon. Laita hienonnetut yrtit, oliivit ja valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita keskenään. Ota kupliva kermavuoka uunista varovasti ja kaada yhtä varovasti kananmunat kermaseoksen päälle, toimien kuitenkin suhteellisen ripeästi. Ripottele päälle yrtit ja murennettu feta. Lisää päälle maun mukaan suolaa ja mustapippuria, muista kuitenkin että feta sisältää suolaa.

Aseta vuoka takaisin grillivastusten alle ja kuumenna 4-5 minuuttia tai kunnes valkuaiset ovat juuri ja juuri asettuneet. Meillä meni hiukan liian kypsäksi, parhaimmillaan tämä ruoka on kun keltuaiset ovat juoksevia. Ota vuoka pois uunista, vie pöytään ja nauti lämpimänä hyvän leivän ja kahvin kera.

*

There are some recipes from which I get all excited before I've even tried the food itself. This recipe for Greek baked eggs is one of them. I've stored it and waited for the right time to cook it for breakfast. And it was a perfect breakfast for thsi week when all the garden herbs are giving their best. The original recipe is from the blog Salted&Styled, you can find the recipe through this link.
 

Share

Kommentit

Petteri (Ei varmistettu) http://www.rintsikka.fi

Nam! Tätä on pakko testata! Kiva kun jaat näitä herkkuja hienojen kuvien kera.

Suvi sur le vif

Tattista vaan, loistavaa että reseptit innostavat myös muita kuin minua itseäni!

Under Construction

Nam, normaalisti jos joku tyrkkäisi tämä ohjeen en välittäisi, mutta saat sen kuulostamaan ja näyttämään niin hyvälle että pakkohan tuo on huomenna kokeiluun laittaa, tuleepa käyttöä oman pihan yrteille, olenkin miettinyt mihin ne saan käytettyä :)

Suvi sur le vif

Tämä on tosiaan kyllä yrttien hävittämisten kannalta loistava ruoka. Varsinkin jos niitä viskaa mukaan hiukan reilummalla kädellä kuten minä. Ja yrtit saa muuten helposti käytettyä kun niistä pyöräyttää 'puutarhapestoa', sopivia sekoituksia vaan yrteistä ja ruokaan tai vaikka pakkaseen talven varalle. :)

Aivan hurmaava munakas – en ihmettele lainkaan, että ihastuit jo reseptiin. Niin minäkin! Tuo sitruunakuori on sekin suosikkejani, joten lisäyksesi reseptiin vain ihastuttaa entisestään. Pohdin juuri, että pitääkö minunkin jättää oliivit pois vai laitanko kokonaisina, että muu perhe saa napsittua ne helposti munakkaastaan. Munakas menee joka tapauksessa kokeiluun tänään :) 

Suvi sur le vif

Toivottavasti kreikkalaiset munat sisi maistuivat myös perheelle. :) Olen itse sellainen oliivien rakastaja että en pystynyt jättämään niitä kokonaan pois vaan napsin suuhun pienestä kulhosta syömisen ohessa. Harmi että tuo mies inhoaa niistä täydestä sydämestään.

banaleeni (Ei varmistettu)

Olipa yksi parhaista aamiaisista pitkään aikaan. Etutöölöläinen yksiömme muuttui juuri auringonpolttamaksi kreikkalaiseksi keittiöksi. Kiitos reseptistä :)

Suvi sur le vif

Oo, ihanasti kuvailit tunnelmia! Leveästi hymyillen luin kommenttiasi :)

Suvi sur le vif

Minäkään en muuten tykkää munakkaista. Keitetyt ja munakokkelit menevät, frittatakin ehkä mutta munakas ei oikein maistu. Paitsi näin hiukan erilaisena versiona kyllä, mielen huijaamista :)

Kadonneet Tytöt

Tein! Mutta oi miksi, oi miksi! Miksi omani ei näytä noin kauniilta?

Tekemänäni se näyttää joltain, mitä tarjoillaan lentokoneessa, pienestä muovikiposta, foliokuoren alta.

Mutta viis siitä,  hyvää se on.

 

 

Suvi sur le vif

No hyvä että maistui! :) Ja oma munahomma on vaan kuvattu hyvässä valossa ja kivassa vuoassa, se tekee paljon. Ja ei niitä kananmunia paljoa näy tuolta meikän yrttikuorrutteesta, joka oli hiukan runsas.

NannaN (Ei varmistettu)

voi ihanuutta mikä ohje. Tätä on pakko ensi sunnuntain aamiaisella testata.

Löysin tänne blogiisi Cocon blogin linkin kautta ja aivan ihanalta vaikuttaa. Aionpa siis vierailla täällä varmasti jatkossakin. :-)

Ottopa (Ei varmistettu)

Kuulostaapa hyvältä! Täytyy testata pikimiten. Semmoista olisin kysynyt että tuleeko tuota kermaa tosiaan vain yksi ruokalusikallinen? Vaikuttaa pieneltä määrältä uunivuoan pohjalle.

Kommentoi

Ladataan...