Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

 

On sentään tainnut olla pari aamupalajuttua välissä, jotka eivät sisällä jogurttia. No nyt sitä tulee taas. Tämä yhdistelmä syntyi alkuviikosta ihan vaan siitä syystä, että minulla oli avonainen limecurd kaapissa, kreikkalaisen jogurtin jämät purkissa ja tuoreita mustikoita. Jäin siltä istumalta koukkuun; tämä on ihan maailman paras yhdistelmä laiskalle aamuilijalle! Hapan ja kermainen jogurtti, kirpeän makea curd sekä kauden tuoreet marjat ovat vaan ihan lyömätön yhdistelmä.

Curdin ei tarvitse tietenkään olla limestä tehty vaan se voi olla myös perinteisempi sitruunacurd. Tai mikä tahansa, itsetehty on tietysti aina nappivalinta ja sen voi pyöräyttää vaikka sitrussekoituksesta, greipistä tai appelsiinista. Marjoja ja hedelmiä voi myös vaihdella saatavuuden ja oman maun mukaan.Haluan kokeilla vielä ainakin karviaisia, herukoita, syksymmällä ehkä luumuja ja hiukan kypsennettyjä omenoita.

Kesäinen jogurtti

Annostele lautaselle kreikkalaista jogurttia, 1-2 ruokalusikkaa lime/sitruunacurdia ja ripottele tuoreita hedelmiä mukaan. Pähkinät olisivat muuten kiva lisä, vaikka paahdetut mantelilastut tai pistaasit. Curdia voi vähentää tai lisätä oman mieltymyksen mukaan, tahna on suhteellisen äkkimakeaa joten etene lusikallinen kerrallaan. Nauti.

*

My new favorite combo: thick, sour Greek yogurt with citrus curd and fresh seasonal berries and/or fruits. This particular breakfast had the yogurt, lime curd and fresh raspberries. Perfect breakfast for a lazy one like me.

 

 

Share

Kommentit

Mariela (Ei varmistettu) http://www.onehappymess.com

Look so good! and the photo is just dreamy!

x

Suvi sur le vif

I highly recommend this breakfast:) Has to be my top 5 from all the recipes that I've shared in this series. Maybe because it's so super simple.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mmmmmm nam! Söin joskus itse tehtyä lemon curdia turkkilaisen jogurtin kanssa, ihanaa. Olinkin aivan unohtanut tämän, joten kiitos vinkistä ja muistutuksesta!

Suvi sur le vif

No kaipa sitä pitäis itsekin joutua ja tehdä ihan omaa lemon curdia:) Vielä kun näitä marjoja kerran riittää..

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Olen todennut nyt jo muutamana aamuna että tähän aikaan vuodesta on ihan parasta kun marjapensaita on omassa pihassa. Kauhon jogurtin kulhoon ja kävelen pensaille ja poimin marjat päälle. Mustaherukat on nyt niin ihanan makeita että ne ovat jogurtin kanssa ihan täydellinen aamupala. Karviaistakin löytyy, ja vadelmaa, tosin vadelmapensaat ei ole tuottaneet vielä muutamaa marjaa enempää. Kolmea väriä herukoita ja karviaisia taas yllin kyllin.

Suvi sur le vif

Elät mun unelmaani: herätä aamuiseen puutarhaan ja kävellä vaan kippo kädessä suoraan puskaan syömään! :) Meidän äiti karsi omat mustaherukkansa tänä vuonna niin, että sieltä ei paljoa heru mutta ensi vuonna taas. Punaherukoita kyllä riittää. Ja valkoherukoita ja viherherukoita. Taitavat kyllä olla jo pakkasessa kun ehdin paikalle tarkastamaan marjatilanteen.

Suvi sur le vif

Kiitos kauniista kommentista! Minä en ole tainnut kertaakaan kokeilla venäläistä jogurttia. Vain niitä perus bulgarialaisia ja kreikkalaisia. Ja turkkilaista jogurttia. Seuraavaksi pitää olla valppaana jogurttihyllyllä!

helinel
Wings of Desire

Oi nam! Rakastan jugurttia ja rakastan aamiaista. Pistetään kokeiluun..! :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Kiitos ohjeesta, haluan tätä aamiaiseksi viikonloppuna! Onko sulla jotain lemon curdia, jota erityisesti suosittelet (jota siis saa ostettua kaupasta)?

Suvi sur le vif

Olen kuule niin perso lemon curdille että kaikki mennöö! Asioin usein lähikaupoissa, joista löytyy yhtä sorttia (Mackays) jos sitäkään mutta jos pääset oikein kunnon lajitelman ääreen niin luomua kannattaisin, jos sellaista sortimenttia vaan löytyy.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Kiitos vinkistä! No entäs tämä, oi ruokaguruni: mitä eroa on suomalaisista perusmarketeista saatavalla kreikkalaisella ja turkkilaisella jogurtilla?

Suvi sur le vif

Ruokaguru kyllä googlaa vaan nolosti. Ja kuuklauksen tulos on, että turkkilainen jogurtti on pehmeämpää ja kermaisempaa, kuin taas kreikkalainen jogurtti on aavistuksen kirpakampaa, hapattava bakteerikanta taitaa olla hiukan erilainen. Pitäis varmaan pistää jogurtti-tasting pystyyn:) Kreikkalainen jogurtti olisi varmaan parempaa hunajan kanssa mutta ehkä ottaisin tuon kirpakan lemon curdin kanssa tuota turkkilaista.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Joo mäkin googlasin, mutta noin niin kuin käytännössä en niin eroa tunne. Ootko muuten huomannut, että tosi paljon enemmän kuin ennen on maustamattomia jukuja ihan perusmarketeissa? Vanhana jukuhaukkana tykkään.

Suvi sur le vif

Aivoillani on näköjään puolittainen kesämoodi päällä, anteeksi siis jugurttikeskustelun viivästys! :) Ja olen kyllä huomannut, joskus ei ollut hyllyssä kuin perinteistä bulgarialaista pikkupurkissa ja ehkä partaäijää mut nyt riittää valinnan varaa maustamattomista jogurteista. Ja onneksi, käytän niitä kyllä tosi paljon leivontaan ja ruoanlaittoon. Ja ihan sellaisenaan tottakai.

Kommentoi

Ladataan...