Aamupalalla / At the breakfast table

 

 

Löysin tämän Phyllis Grantin ohjeen seikkaillessani internetin syövereissä ja se pääsi siltä istumalta kokeiltavien reseptien kansioon. Tämä on simppeli (ja kärytön) tapa tehdä köyhiä ritareita koska ne valmistetaan uunissa.

Ohjeessa käytetään muutaman päivän vanhaa, jo hiukan koppuraista patonkia ja leipä-maito-munaseos maustetaan vaniljalla sekä appelsiinilla. Päälle ripotellaan ruskeaa sokeria joka karamellisoituu ja kruunaa koko taivaallisen vuoan.

Ohje on neljälle, puolitin itse annoksen ja käytin puolikkaan patongin ja noin pari desiä nestettä ja 2 munaa.

Köyhät ritarit uunissa



1 patonki (tulos on parempi vanhalla leivällä kuin uudella ja pehmeällä)

3 rkl voita

3 kananmunaa

4,7 dl täysmaitoa

1,5 tl vaniljasokeria

2 rkl appelsiinimehua

1 tl appelsiinin kuorta

ripaus suolaa

3 rkl ruskeaa ruokosokeria

tomusokeria

Leikkaa kokonaisesta patongista pienet palat pois päästä ja leikkaa patonki pituussuunnassa puoliksi ja puolikkaat sopiviksi paloiksi (noin 10 cm per pala.) Aseta palaset uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin ja voitele palat voilla. Katso etteivät palaset mene toistensa päälle vaan hengaavat mukavasti vierekkäin.

Vispaa kulhossa kananmunat, maito ja apppelsiinin mehu sekä kuori sekaisin. Mausta ripauksella suolaa ja vaniljalla ja sekoita mukaan munamaitoon. Kaada seos vuokaan leipien päälle. Kääntele leipiä muutaman kerran ympäri. Palasten on tarkoitus kastua mutta ei muuttua mössöksi. Ohjeessa mainitaan 30 minuutin liottelusta, minä taisin liotella kyllä vain 15 minuuttia koska patonkini ei ollut ihan niin koppurainen. Kaada mahdollinen ylijäänyt maitoseos pois vuoasta.

Katso että kaikki leivänpalat ovat leikkuupinta ylöspäin ennen kuin työnnät vuoan uuniin. Ripottele leivänpaloille ruokosokeria. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Maksimoidaksesi rapean ja karamellisoituneen pinnan voit lopuksi laittaa grillivastukset hohkaamaan ja viimeistellä leipien pinnan.

Tarjoile haluamallasi tavalla. Itse suosittelen vaikka hedelmiä/marjoja mascarponen tai jogurttivaahdon kanssa. Jogurttivaahto tehdään sekoittamalla purkki vaahdotettua kermaa ja pari kukkuraista ruokalusikallista kreikkalaista jogurttia keskenään. Makeuta sokerilla ja nauti.

Tästä linkistä pääset käsiksi muihin sarjan aiempiin aamupaloihin

*

Today's breakfast is oven baked french toast inspired by this recipe from Phyllis Grant of Dash and Bella. Heaven in a bowl I'd say! Perfect for a weekend breakfast with fruits and mascarpone.

Here is a link for more breakfasts in this series.

 



 

Share

Kommentit

annemi

Ahmm.. ihana aamuherkku! enpä ole koskaan itse ajatellut että köyhät ritarit voisi tehdä uunissakin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Heh, tuon reseptin alkuperäinen kirjoittaja kyseli FBssä osaako kukaan sen tutuista suomea, kun automaattinen käännösohjelma ei oikein saanut tekstistäsi tolkkua rakkaan kielemme rikkauden vuoksi. Hänen kaverinsa pyysi minua apuun, ja voin nyt välittää terveiset, että hän on iloinen, että resepti leviää Suomessa asti. Taidan nyt itekin joutua kokeilemaan! :)

Suvi sur le vif

annemi: tunnustan että en minäkään ollut ajatellut tällaista vaihtoehtoa ennen kuin löysin reseptin siihen. Mutta kiva jippo perinteiseen herkkuun ja tosiaan ilman paistinpannulla paistamisen käryä.

Peeta: hahaa mä mietin tuota täysin samaa tänään kun katsoin postausten määrää ja tajusin että aloitin koko homman jo viisi viikkoa sitten! Kohta se on kesä jo.. :-)

Vierailija:  Tulin hurjan iloiseksi viestistäsi, miten hauskaa kuulla! Pieni maailma:) Ja hyvät reseptit tosiaan ansaitsevat tulla levitetyiksi. Ja kokeile ihmeessä, Phyllisin ohje on ehdottomasti sen arvoinen.

Sini-Julia (Ei varmistettu) http://www.sinijulia.blogspot.fi

Mmm... Tota ohjetta täytyy päästä kokeilemaan mahdollisimman pian! En ole vuosiin syönyt köyhiä ritareita, vaikka kuuluvatkin herkkulistan kärkeen.

Suvi sur le vif

Sini-Julia: minä en ollut myöskään syönyt köyhiä ritareita pitkään aikaan ja kyllä maistui.. Meillä ei ole ikinä vaaleaa leipää tai pullaa joten ritareita varten pitäisi raahata kaupasta ihan vartavasten jotain vaaleaa.

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu) http://www.evitalehti.fi/blogit/fanni-ja-kaneli

Nyt ollaan kyllä aamupalaihanuuden äärellä. Miksen ole tajunnut kokeilla köyhiksiä uunissa! Ja taas kerran, aivan mielettömän nätit, ihan pysäyttävän kauniit kuvat!

Suvi sur le vif

Tiina: kiitoksia kaunis! Vinkkaan muutenkin tuosta Dash and Bella -blogista ja Phylliksen instagramista, en ole hetkeen ollut yhtä inspiroitunut ruoasta kuin nyt!

Kommentoi