Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

 

Päätin jo alkuviikosta että nyt on jonkin suolaisen paikka aamupalapöydässä. Jostain syystä en kuitenkaan saanut perinteisiä juttuja kuten itsetehtyä viiliä ja pannukakkua pois mielestäni. Sitten mieleen juolahti onneksi pannukakun pikkuveli 'pitsapannari'. Lisäsin siis pannukakkutaikinan päälle kypsiä tomaatteja, keltaista kesäkurpitsaa (ja yhden kukankin löysin meidän äidin kasvimaalta), pehmoista mozzarellaa ja reilusti tuoreita yrttejä.

Pannukakun nopeus ja helppous yllättävät aina - ja lopputulos on varma ja herkullinen. Kuuma pannukakku kannattaa viimeistellä ripottelemalla päälle sormisuolaa, täyte kaipaa jotain suolaista. Tai mukaan voi toki lisätä vaikka salamia, kinkkua tai pekonia. Myös nopeasti pannussa käytetty pinaatti valkosipulilla maustettuna ja pecorino mozzarellan sijasta olisi varmaan aika nappivalinta täytteeksi.

Uunipannukakku italialaisittain (puolikas pellillinen)

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pallo mozzarellaa (mieluusti puhvelinmaitomozzarellaa)
1 tomaatti ja 1 pieni kesäkurpitsa ohuina siivuina
Kourallinen tuoreita yrttejä (timjamia, basilikaa, salviaa, oreganoa, rosmariinia..)
Päälle loraus oliiviöljyä ja sormisuolaa
Voinokareita pellille

Vatkaa kananmunat rikki ja lorauta mukaan maito, sekoittaen hyvin. Sekoita jauhojen joukkoon suola ja lisää ne rauhallisesti munamaitoseokseen sekoittaen samalla. Anna taikinan turvota 15 minuutista puoleen tuntiin.

Napsauta uuni 200 asteeseen. Jos teet puolikkaan taikinan kuten ohjeessa, nappaa itsellesi hiukan pienempi uunipelti ja päällystä se leivipaperilla. Leikkaa kesäkurpitsa tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja rutista tomaattiviipaleet kevyesti, jotta mehut eivät lötkistä pannukakkua liikaa. Revi mozzarella paloiksi ja paloittele yrtit pienemmiksi.

Tipauttele muutama voinokare leivinpaperille. Levitä taikina leivinpaperin päälle suhteellisen tasaiseksi kerrokseksi. Päällystä tomaatilla, kesäkurpitsalla, mozzarellalla ja yrteillä. Työnnä uuniin ja paista noin puolisen tuntia  tai kunnes pannukakku on kunnolla ruskea ja rapsakka. Tarpeen vaatiessa voit vähentää uunin lämpöä kun pannukakku on ollut hetken aikaa uunissa, jos kupliva pinta ottaa väriä liian ärhäkästi.

Ripottele valmiin pannukakun päälle sormisuolaa ja hyvää oliiviöljyä. Syö lämpimänä.

*

In Finland we eat our pancake made in the oven. It's usually a sweet pancake eaten with jam but this time I made a savory version for the breakfast table. The batter is simple and quick to make and bake, I covered it with ripe tomatoes, soft mozzarella di bufala and a handful of fresh herbs. Eat while it's warm and top it with flakes of salt and maybe some good olive oil. You can also add some bacon, salami or ham in the mix but for now, I did a version without meat.

 

 

 

Share

Kommentit

Suvi sur le vif

This is for you Agata! :)

Oven Pancake with Italian inspired toppings

2 eggs
5 dl of milk
2.5 dl of flour
1 teaspoon salt
1 ball of mozzarella (preferably mozzarella di bufala)
1 tomato and 1 small zucchini, thinly sliced
A handful of fresh herbs (thyme, basil, sage, oregano, rosemary ..)
Olive oil and finger salt for sprinkling on top
Butter

Beat the eggs and milk together. Add salt in with the flour and stir flour to egg milk mixture slowly while stirring. Allow the dough to rest from 15 minutes to half an hour.

Turn the oven to 200 degrees. The recipe makes a half sized pancake so double it if you are using a regular sized oven tray and have many people to feed. But for this batter size grab a bit smaller oven tray and cover it with a baking paper. Cut the zucchini and tomato into thin slices and squeeze tomato slices gently so that their juices won't make the pancake saggy. Tear the mozzarella into pieces and chop the herbs coarsely.

Drop a few knobs of butter to the baking baking paper and pour the pancake batter onto the baking paper and spread it thinly onto the paper. Coat the top with tomatoes, zucchini, mozzarella and herbs. Slide the tray into oven and bake for about half an hour, or until the pancake is completely brown and crispy. If necessary, you can reduce the heat, if the top gets too much color too quickly.

Sprinkle with some flaky salt and good olive oil. Eat warm.

Harakka (Ei varmistettu) http://www.helivatanen.com/

Ihana ohje ja valokuva taas. Olen seurannut sinun blogia kauan, kun eräs (muistaakseni entinen koulukaverisi) jonka myös tunnen suositteli minulle tätä blogia. Tätä on ihana seurata, tulee aina hyvälle mielelle. Kiitos Suvi!

Suvi sur le vif

Kiitos kauniista sanoista! :)

almatj (Ei varmistettu) http://harhat.blogspot.be/

Höh, kuvittelin kommentoineeni jo eilen. No, otetaan uusiksi. Siis kiitokset reseptistä! Testasin eilen linssikeiton kaveriksi ja hyvää oli.

Suvi sur le vif

Jee reseptin kokeilulle! Niin tosiaan tätä voisi duunata ihan lounaan tai päivällisen kaveriksi, kiitos ideasta. :)

Jenni/Juhlahuuma (Ei varmistettu) http://juhlahuuma.blogspot.fi

Aivan ihania kuvia ja muuten ihastuttava blogi sulla!! Eksyin tänne ensimmäistä kertaa tänä aamuna, ja koukutuin täysin näihin kuviin. Johan vierähti pitempi tovi ihaillessa ja fiilistellessä upeita otoksia!! :)

Suvi sur le vif

No tervetuloa mukaan kööriin Jenni:)

Kommentoi

Ladataan...