Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

 

Kaurapuuro on lempparipuuroni ja googletellessani vastaan tuli versioita, johon käytettiin voissa paahdettua kaurarouhetta. Mummuni kutsui kaurapuuroa aina kaurankryynpuuroksi ja se sana soi kevyesti takaraivossani, kun hämmentelin puuroani. Innostuin tästä ohjeesta niin paljon, että kaupassa poimin mukaan kaurarouhepussin. Puuro kaurarouheesta ei ole missään nimessä niin nopea kuin tavallinen hiutaleista valmistettu, mutta maku on i-han mahtava. Voi päästetään ruskistumaan ja kaurahiutaleita paahdetaan voissa, kunnes ne muuntuvat kullanruskeiksi ja pähkinäisen tuoksuviksi. Sen jälkeen kypsennellään puolisen tuntia ja sitten kauhotaan valmis, kermainen puuro lautaselle.

Jos et innostunut kaurarouheesta ja hitaasta keittelystä, suosittelen ihan tavallisen kaurapuuron päälle tämän hetkisiä lempipäällysteitäni: tupsaus kanelia, loraus hunajaa ja rouhittua mantelia. Mutta jos satut eksymään kaurarouhepussin lähistölle, kannattaa se napata mukaan ja kokeilla. Vaikka sateisena syysviikonloppuna; tunnelmallinen musiikki soimaan, kynttilät palamaan ja kauha käteen.

Tässä ohjeessa mainittu kaurarouhe on siis oikeasti karkeaa rouhetta, eikä valmiiksi kypsennettyä, jauhomaista tavaraa!

Kaurapuuro kaurarouheesta (kahdelle)

1,5 dl kaurarouhetta
5 dl vettä
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
1 tl fariinisokeria
Ripaus jauhettua kardemummaa

Päälle:
Kanelia
Hunajaa
mantelirouhetta

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä, kunnes voi alkaa kevyesti muuttua rusehtavaksi. Kaada kaurarouhe kattilaan ja sekoittele voin kanssa 4-6 minuuttia tai kunnes kaurarouhe alkaa muuttaa väriään kullanruskeaksi. Varo polttamasta. Lisää varovasti mukaan vesi ja suola, anna kiehua kunnolla noin kymmenisen minuuttia, sekoitellen välillä. Vähennä sitten lämpöä ja ja anna puuron kypsyä hiljalleen noin 20-25 minuuttia, taas sekoitellen silloin tällöin. Jos vesi tuntuu loppuvan kesken, lisää loraus mukaan ja sekoita. Lisää loppuvaiheessa mukaan fariinisokeri ja kardemumma.

Kauho puuro kulhoihin, lisää mukaan yllä luetellut höysteet (tai omat suosikkisi) ja lorauta mukaan kylmää maitoa. Nauti.

 

I got excited about this recipe for oatmeal and made my own little version. It is basically just the same but I added brown sugar and some ground cardamom to my porridge when making it and topped it with cinnamon, honey and crushed almonds. So good!

 

Share

Kommentit

Suvi sur le vif

Minäkään en ollut törmännyt (tai edes miettinyt koko tuotetta) kaurarouheeseen ennen tätä kokeilua. Löysin omani Citymarketin hyllystä mutta suosittelen käymään myös luomu/luontaistuote -kaupoissa tätä etsimässä. Ei siis välttämättä löydy ihan lähikaupasta. Ja tosiaan kyse on siis rouheisesta kaurarouheesta, ei jauhoisesta. :)

Lotta & Lempiruoka (Ei varmistettu) http://www.lempiruoka.blogspot.fi/

Sopisi aivan varmasti täydellisesti tähän aamuun, kun pilvet roikkuvat uhkaavan tummina, kuten myös kynttilät. Viikonloppuna aion ehdottomasti metsästää kaurarouhetta. Minullekin, kaurapuuron kaverille, se on aivan uusi tuttavuus.

Suvi sur le vif

Tässäkin vielä mainitsen että kyse on tosiaan karkeasta rouheesta eikä sellaisesta jauhomaisesta, ettei vaan tule aikaiseksi velliä.. :)

annemi

Nam, ihana tapa tuunata aamupuuro :) 

Suvi sur le vif

Sain aikaiseksi nurinaa kun kiikutin puuron hunajan ja kanelin kanssa miehen eteen, hänelle kelpaa vain voisilmä:)

Vierailija (Ei varmistettu)

En yleensä ole puuroihminen, mutta syksyisin ja talvisin maistuu silloin tällöin marjojen kera. Tämä resepti kuulosti kuitenkin niin ihanalta, että täytyy yrittää! Nami!

Suvi sur le vif

Minäkään en ole puuroihminen yleensä, kaurapuuro on jännästi itselleni sellainen spesiaaliherkku, jota teen kun on tarpeeksi aikaa ja jos voin rauhassa nauttia sen. Tai jos kaapeista on sattunut loppumaan kaikki muu..

Sini :: my blue&white kitchen (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Tässä se taas nähdään - ruskistettu voi tekee kaikesta parempaa :)

Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten. Olin kyllä kuullut siitä, mutta jostain syystä tutustuminen itse blogiin oli jäänyt. Olen myyty. Tunnelmallisen kaunis.

Suvi sur le vif

Se voi on kyllä tosiaan tämän reseptin juju. :) Ja kiitos kauniista sanoistasi!

suhmura (Ei varmistettu)

Inspiroiduin kovasti tästä reseptistä ja ostin sitä varten kaupasta Hirvelän kaurarouhetta.
Käytitköhän samaa vai jotain muuta rouhetta?
Tuosta nimittäin tuli aivan velliä, jossa ei ole lainkaan purutuntumaa. Kuvastasi päätellen sinun puurosi on toisenlaista.
Käyttämäni kaurarouhe on aivan jauhomaista. Ihmettelin koostumusta jo kaupassa, mutta se oli kaupanhyllyllä ainoa paketti, joka oli nimenomaan kaurarouhetta, joten ostin sen.
Harmittaa hieman, kun tämän keittelyyn meni aika paljon aikaa...

Suvi sur le vif

Hei! Käytin reseptissä täällä Turun lähistöllä tuotettua luomukaurarouhetta, säästin pussia vielä puuroa tehdessäni mutta ikävä kyllä nakkasin sen pois, joten spesifiä merkkiä en muista. Ja siis tosiaan kyseessä oli ihan kunnolla rouheinen kaurarouhe, ei missään nimessä jauhoa. Katsoin googlen kuvahausta tuota Hirvelän kaurarouhetta ja se on tosiaan kypsennettyä ja jauhomaista. Kirjoitan tuonne ohjeeseen maininnan tästä kaurarouheen koostumuksesta ja pahoittelen harmillista kokemustasi.

Tuota jauhomaista kaurarouhetta voi muuten käyttää ihan perinteiseen leipomiseen, se sisältää ihan hurjasti kuitua!

suhmura (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksestasi!
Täytyypä pitää silmät auki, jos täältä Helsingistä löytyisi vastaavanlaista kaurarouhetta. K-Supermarket Mustapekka (joka on valikoimaltaan yksi kaupungin parhaista kaupoista) myy tosiaan vain tuota jauhomaista kaurarouhetta.

Täytyy yrittää aktivoitua leipomisessa, jotta tuo ostamani jauhomainen rouhe tulisi käytettyä.

Kiitos inspiroivista kuvista ja blogista!

Kommentoi

Ladataan...