Aamupalalla / At the breakfast table

 

Tämä ohje skonsseille on ollut minulla jo hetken kirjanmerkeissä, löysin sen Stepanini -blogin kautta, alkuperäinen resepti löytyy täältä.En yksinkertaisesti voinut vastustaa ajatusta Earl Grey -teellä ja tummalla suklaalla maustetuista skonsseista. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään bergamottiöljyä (Earl Grey saa tunnusomaisen, sitruksisen makunsa bergamotista) ja Stepaninin ohjeessä teelehdet käytetään sellaisenaan kuivien aineiden mukana. Halusin itse myös hauduttaa teen maun mukaan ohjeeseen, joten uutin Earl Greyn maun mukaan käyttämääni täysmaitoon. Ripautin varmistukseksi vielä 1 teelusikallisen teenlehtiä mukaan jauhojen sekaan vahvistamaan makua.

Nämä skonssit ovat taas ehtaa viikonloppujen aamiaiskamaa; voi tekee tietysti mistä vain hyvää ja syntistä, tumman suklaan aavistuksenomainen kitkeryys, ja teen vivahteet lisäävät kuitenkin skonssien herkullisuutta ihan uuteen ulottuvuuteen. Mukaan voisi lisätä vielä lisätä raastettua sitruunankuorta, se voisi sopia hyvin bergamotin maun kanssa yhteen.

Teellä ja suklaalla maustetut skonssit  (8 kpl)

4,5 dl jauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
2 dl rouhittua, tummaa suklaata
110 gr voita (jos käytät suolatonta, lisää taikinaan 1/2 tl suolaa)
1 kananmuna
2,5 pussia Earl Grey -teetä (esim. Twinings)
1,2 dl täysmaitoa / kermaa

Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi, ota syrjään ja tipauta teepussit maitoon. Anna hautua ainakin 10-15 minuuttia ja poista teet, antaen maidon jäähtyä.

Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen. Sekoita kulhossa kuivat aineet; jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, 1 tl (hienonnettuja) teenlehtiä ja suola, jos käytät suolatonta voita. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutoiksi ja käyttäen sormenpäitä, nypi voi jauhojen kanssa sekaisin. Sekoita lopuksi rouhittu suklaa mukaan. Voit ensin siivilöidä suurimmat suklaapölyt pois suklaarouheen seasta, jotta taikina pysyy rapeana.

Sekoita toisessa kulhossa kevyesti vatkattu kananmuna ja jäähtynyt tee-maitoseos hyvin sekaisin. Sekoita kuivat ja märät aineet toisiinsa niin vähällä sekoittamisella kuin mahdollista, jotta taikina ei sitkisty ja ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Tämä on minun heikko kohtani, sekoitan aina sen viimeisen kerran liikaa. Jaa tahmainen taikina hellästi kahtia jauhotetuilla käsillä ja aseta molemmat palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Taputtele taikinat (taas hellästi) suurinpiirteisen ympyrän muotoon. Leikkaa ympyrät neljään osaan terävällä veitsellä. Taikina on tahmaista, joten veitsen voi kevyesti öljytä, jotta taikina ei tartu kiinni. Tai leikata skonssit vasta paistamisen jälkeen.

Lykkää skonssit kuumaan uuniin ja paista 10-12 minuuttia tarkkaillen, skonssit ovat valmiita kun ne ovat ruskistuneet kunnolla. Anna jäähtyä ja nauti, mielellään tietysti teen kera, hyvässä seurassa.

*

Making breakfast scones with dark chocolate and Earl Grey tea. I found this recipe from the blog Stepanini but the recipe is originally from here.

 

 

Share

Kommentit

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Oih, täytyy ilman muuta kokeilla näitä! Tein juuri toissa-aamuna skonsseja, todettiin reissusta palattuamme että jääkaappi näytti aika tyhjältä mutta skonssien leivontaan löytyi tarpeet. Olen muuten skonssiohjeissa vaihtanut puolet maidosta jogurttiin, tuntuu että niistä tulee silloin vähän täyteläisempiä.

Mitä tulee Earl Grey -teehen, niin juuri tässä eräs aamu totesin miehelle että voisin alkaa testailemaan erilaisia Earl Grey -laatuja. Earl Grey on toisaalta aika tavanomainen tee, mutta silti yksi suosikeista, koska siitäkin löytyy niin monta erilaista variaatiota. Tahtoisin löytää sen parhaimman, heh, pieni sarka siinä ehkä olisi! Nyt löytyy kaapista Fortnum & Masonin Earl Grey, ja jouluksi sain yhden variaation pienestä teekaupasta Annapoliksesta jenkeistä.

Suvi sur le vif

Minä olen suoraan sanottuna aika kehno tekemään skonsseja; sekoitan aina ja joka kerta liikaa, jolloin rakenteesta ei tule niin kuohkeaa. Mutta voisin kokeilla tuota jogurttia kyllä ohjeessa. Nämä olivat kyllä sen verran hyviä että jäävät 'käyttöön' ja ehkä testailen vielä eri tapoja saada teen makua skonsseihin. Vaikka sitten ihan vaan lisäämällä teelehtiä.

En ole myöskään vieläkään päässyt kunnolla teen maailmaan kiinni, aamukahvi pitää aina saada ja sitten en oikeastaan juo muuta kuin vettä loppupäivänä. Mutta näinä koleina talvipäivinä en kyllä kieltäytyisi hyvin haudutetusta teestä. Muistelen aina sitä sun lasipannua, se on niin huikean kaunis tapa tarjoa teetä!

kateliini (Ei varmistettu)

Kiitos jälleen!!
Menee testiin heti huomenna!
Kokeilin viikuna-vuohenjuustomuffinsseja viimeksi ja oli aivan ihania! <3

Suvi sur le vif

Hei kiitos kateliini ja mahtavaa että muffinssit päätyivät testiin asti! Toivottavasti pidit myös skonsseista!

stepanini (Ei varmistettu) http://stepanini.de

What a nice suprise and privilege to be on your blog. I love your aesthetics and the beauty her. Have a beautiful new year.

Suvi sur le vif

Thank you stepanini and likewise, I really like your blog's aesthetics! All the best for this year! x

Kommentoi