Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

 

Tykkään kovasti englantilaisen Rachel Khoon rennosta ruoanlaitosta. Vaikka huolettomuus ja mutkat suoraksi -asenne onkin varmasti osa hiottua ja laskelmoitua konseptia, The Little Paris Kitchen-sarjan reseptit videoineen ovat sympaattista katsottavaa. Tulitikut vain lentävät, valmiit annokset ovat varsin rustiikkisia ulkonäöltään ja Rachel hersyvä meininki saa ainakin minut heti kokkailutuulelle. 

Innostuin tuossa ylhäällä linkittämästäni ohjeesta ranskalaiseen vuokakakkuun, johon tulee vuohenjuustoa, luumuja ja pistaasipähkinöitä. Muunsin luumut itse kovasti pitämiini pehmeisiin aprikooseihin, mutta muuten olin varsin uskollinen alkuperäiselle ohjeelle. Tosin mitatessa aineksia mieleni oli samaan aikaan tietokoneella tekemässä tekemättömiä töitä, tuplasin näes vahingossa märät ainekset. Jätin siis puolet nesteestä käyttämättä, ristin sormet ja toivoin parasta. Ja kelpo kakkuhan sieltä uunista putkahti! Rachel tosin käyttää lyhyempää ja korkeampaa vuokaa kuin minulla on, eli omasta kakustani tuli hiukan kalpeampi ja matalampi tapaus. 

Valmis kakku kannattaa tehdä vaikka illalla valmiiksi, jolloin se tekeentyy yön aikana juuri sopivaksi aamukahvin tai teen kera. Reseptiä on helppo muunnella: luumujen ja pistaasien sijasta taikinaan voi lisätä vaikka oliiveja, chorizoa, kesäkurpitsaa tai erilaisia juustoja. Esimerkiksi fetajuusto sopisi varmasti hyvin mukaan. 

 

Ranskalainen vuokakakku

240 gr vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta
150 gr vuohenjuustoa (tanko)
80 gr pistaasipähkinöitä
100 gr pehmeitä, kuivattuja aprikooseja
4 kananmunaa
1,5 dl oliiviöljyä
1 dl maitoa
50 gr maustamatonta jogurttia
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lämmitä uuni 180C asteeseen. Nosta esiin leipävuoka ja päällystä se leivinpaperiarkilla. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, reiluhkoiksi kuutioiksi leikattu vuohenjuusto, rouhitut pistaasipähkinät ja kevyesti hakkeloidut aprikoosit. 

Vatkaa kananmunat kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita hitaasti mukaan oliiviöljy, maito ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla. Huom! Jos käytät valmiiksi suolattuja pistaasipähkinöitä, suolan voi jättää pois. 

Kääntele kananmunaseos varovasti kuiviin aineksiin. Seosta ei saa vatkata tai sekoittaa voimakkaasti, jolloin ilma häviää ja valmiista kakusta tulee kova. Kääntele kevyesti siis juuri sen verran, että ainekset ovat sekaisin, ei enempää. Kaada taikina vuokaan ja paista 30-40 minuuttia uunissa, kunnes kakku on päältä kullanruskea ja siihen työnnetty puutikku tulee kuivana ulos. 

*

Making a savory, French inspired loaf cake from Rachel Khoo. She uses goat cheese, prunes and pistachios, I opted for soft, dried apricots instead of prunes. You can find the recipe here. This is a really good August breakfast with morning coffee or tea.

 

 

 

 

Share

Kommentit

Jasilyn
J´s Neverland

Näyttää herkulliselle ja voisin uskoa että maistuisi perheen pienimmillekin! Täytyy kokeilla!

Suvi sur le vif

Jos muksuille vaan kelpaa vuohenjuusto ja aprikoosit niin mikä ettei :) Täytteet voi myös tosiaan vaihtaa vaikka fetajuustoon ja kinkkuun. 

Tiina / Kakkupuutarha (Ei varmistettu) http://kakkupuutarha.tumblr.com

Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! Kaikki pähkinäinen ja hedelmäinen on aamulla pelkkää plussaa. :) Oliko tässä reseptissä nyt alkuperäinen määrä kaikkia aineita vai nesteet tuplattuna?

Suvi sur le vif

Kiitos Tiina! Ja juu resepti on oikein alkuperäisine mittoineen, ihan niin hajamieliseksi en ruvennut, että olisin tuplannut ne reseptiin asti :-) Ja tuosta Rachel Khoo-linkistä löytyy resepti videoineen, jos haluaa nähdä miten homma toimii.

kateliini (Ei varmistettu)

Ooh, katsoin jakson Rachelin kokkiohjelmasta, jossa oli juurikin tämä resepti ehkä yli vuosi sitten, tai milloin se Yleltä tulikaan, kirjoitin ohjeen ylös ja ajattelin, että tätä on pakko kokeilla!

Noh, ei tullut heti tehtyä, lappu hukassa jne.. joten kiitos tästä, jospa nyt vihdoin saisi aikaiseksi!

On muuten pikkuruista ja hauskan vanhahtavaa kaikki Rachelin keittiössä! ;) siitä tuli jotenkin hyvälle mielelle...

Suvi sur le vif

Tämä resepti jäi myös heti omaan mieleeni kummittelemaan, koska se vaikutti niin hyvältä JA helpolta. Ja tosiaan hyvin konseptoitu se Rachelin pieni pariisilaiskeittiö! Reseptit tuntuvat paljon helpommin lähestyttävämmältä, kun niitä leivotaan pienessä, ahtaassa keittiössä ja vähän eriparisilla välineillä. Ei tarvitse olla kokkiveitsikokoelmaa tai designpippurimyllyä saadakseen kelpoa pöperöä. 

Kommentoi

Ladataan...