Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...

Tämä aamiaiskakku on lopputulos siitä, mitä halusin juuri tänään ja mitä kaapeistani löytyi. Pakastimen tyhjennys alkaa pikkuhiljaa olla ajankohtaista joten yritän keksiä ruokia, johon pakastemarjat käyvät. Minulla oli myös piimää jääkaapissa ja halusin syödä tekemääni ranskankermaa jonkun kera. Löysin reseptin Alexandran blogista ja pistin vispilät heilumaan.

* Kannattaa käyttää laakeaa vuokaa, jotta kakku paistuu tasaisemmin. Minä en käyttänyt ja pelasin foliolla ja pidemmällä paistoajalla. Jos käytät pakastettuja marjoja, ne kannattaa sulattaa ja valuttaa enimmät nesteet pois. Minä en valuttanut vaan laitoin marjat suoraan pakasteesta ja ne tekivät kakun hiukan kosteammaksi, mikä ei toisaalta itseäni haitannut, koska pidän kosteista leipomuksista. Voit myös vähentää ja lisätä sokeria sen mukaan, mitä marjoja käytät. Tähän käyvät mielestäni kaikenlaiset marjat punaherukoista vadelmiin ja mikseivät myös hedelmät palasina.

Aamiaiskakku mustikoilla (6-8 henkilölle)

100 gr pehmeää voita

1 luomusitruunan kuori raastettuna

1-2 dl sokeria riippuen marjojen happamuudesta ja omasta mausta

1 kananmuna

1 teelusikka vaniljasokeria / uutetta/ vaniljatanko raaputettuna

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa sekä 1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa (jos käytät suolatonta voita)

n. 4,5 dl mustikoita

Reilu desi piimää

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sekoita pehmeä voi ja sitruunankuori keskenään kulhossa. Lisää sokeri ja vispaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mukaan kananmuna sekä vaniljasokeri ja vispaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

Jos käytät pakastemustikoita, voit sulattaa ja valuttaa enimmät nesteet pois.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe (ja suola.) Lisää vuorotellen piimää ja jauhoseosta munasokeriseoekseen kunnes kaikki on sekoitettu keskenään. Sekoita taikinaan lopuksi mustikat.

Voitele laakea neliskulmainen (à 20 cm) tai jokin samanmoinen vuoka voilla ja levitä taikina vuokaan. Sirottele taikinan päälle sokeria ja työnnä uuniin. Paista 35-45 minuuttia, kypsyyden voit testata työntämällä puutikun taikinaan: jos se tulee kuivana ulos, kakku on valmis.

Anna jäähtyä, ripottele halutessasi tomusokeria päälle ja tarjoa vaikka ranskankerman kanssa. Jos sinulta löytyy sattumalta hiirenkorvalla olevia koivun oksia maljakosta, hiirenkorvat maistuvat ihanan keväiseltä ja suorastaan runolliselta kakun päällä.

Lisää aamupalajuttuja löydät täältä.

*

Making breakfast cake with blueberries and buttermilk. I adapted a recipe to this from Alexandra's blog, check out the english recipe there. I served the cake with homemade creme fraiche and some lovely little birch leaves.

More breakfast things here.

Share

Kommentit

annemi

Ah... kakkua aamupalaksi <3 tykkään! tämä sopisi todella ihanasta brunssiherkuksi tai.. no, kyllähän tällä mielellään piristäisi arkiaamuakin!

annemi / www.52weeksofdeliciousness.com

Pretty Ginghamin Tanja (Ei varmistettu) http://prettygingham.blogspot.fi

Ai että oli hyvä kakku! Mulla oli jo heti herätessä mielessä, että tätä teen tänään. Ei tarvinnut raahautua heti aamusta kauppaankaan, kun kaapeista löytyi tarpeet. Niin, että kiitos ihan mahottomasti taas! Mieskin oli hymynaamana tästä mustikkakakusta.

Suvi sur le vif

annemi: brunssiherkuksi hyvinkin, on sosiaalisempi tehdä kuin pannukakut kun kaakun voi vaan lykätä uuniin eikä tartte häärätä pannun vieressä :-) Ja hei onnea uuteen blogikotoon, olen käynyt monesti jo tsekkaamassa!

Tanja: no minä olen hymynaamana että maistui! Tykkään näistä vaatimattomista ja helpoista resepteistä, jotka aina jaksaa yllättää vaikka lopputuloksen takia ei tarvitse ährätä ja sotkea ihan hulluna. Nimittäin olen ährännyt ja sotkenut keittiössä lähiaikoina ihan kauheasti mutta niistä ei ole tullut hyviä lopputuloksia.

annemi

Jihuu! Kiva kuulla että löysit uuteen blogiin myös! Minäkään en ole Lilystä kadonnut, vaan suhaan täällä lähes joka päivä lukemassa lempiblogeja :)

Kommentoi

Ladataan...