Aamupalalla / At the breakfast table

Suvi sur le vif

 

Meillä oli tänään pari kypsää persimon-hedelmää pyörimässä ylimääräisenä, ne päätyivät siis luonnollisesti aamupalauhriksi. Innostuin tästä A Cozy Kitchenin puurosta, johon käytetään paahdettuja persimoneja. Alkuperäisessä reseptissä hedelmät soseutetaan maidon kanssa ja tähän maitoon valmistetaan itse puuro, mutta minä päädyin vain paahtamaan persimonit ja lohkomaan ne puuron päälle hiukan jäähtyneenä. Näin syntyi herkullinen, sesonkiin sopiva lisuke.

Paahdettuja persimoneja voi syödä puuron, myslin tai pelkän jogurtin kanssa. Maustoin hedelmät ripauksella piparkakkumaustetta sekä sokeria ja työnsin grillivastusten alle, kunnes ne olivat ihan kevyesti ruskistuneet ja pehmentyneet. Puuron päälle pääsivät vielä granaattiomenan siemenet. Jos minulla olisi ollut pistaasipähkinöitä, olisin ehdottomasti lisännyt niitä mukaan tuomaan lisää väriä. 

Paahdetut persimon-hedelmät

1-2 kypsää* persimonia
1-2 rkl ruskeaa sokeria
1/2 tl jauhettua kanelia tai piparkakkumaustetta

 

Huuhdo ja kuivaa persimonit. Puolita hedelmät ja aseta ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle sokeria ja kanelia tai piparkakkumaustetta. Paahda persimoneja joko grillivastusten alla (muista katsoa usein etteivät ole täysin koruneita) tai 225C uunissa 10-20 minuuttia, riippuen haluamastasi paahtoasteesta. Jäähdytä persimonit ja leikkaa kuori irti veitsellä. Tarjoa puuron, myslin tai jogurtin kera, miksei myös surautettuna aamiaissmoothien sekaan. 

*Kypsä, siis kunnolla oranssihtava väri kuoressa ja pehmeältä tuntuva hedelmä. Kova ja keltainen persimon kannattaa jättää ikkunalaudalle kypsymään.

 

*

I roasted persimmons with sugar and gingerbread spices, until soft and slightly golden. I served the roasted flesh with a creamy rice porridge, spiced with cinnamon and vanilla, topped with pomegranate seeds. The inspiration behind this breakfast came from this persimmon porridge from A Cozy Kitchen.

 

Share

Kommentoi