Aamupalalla / At the breakfast table

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Aamupala venyi vahingossa tällä viikolla perjantaille asti. Totuuden nimissä mietin vielä eilen puoli yhdentoista aikaan yöllä tullessani kotiin, että ehdinkö vielä tekemään jotain. Mutta sitten tulin järkiini ja päätin venyä torstain periaatteestani, vaikka hiukan vaikeaa se tekikin omalletunnolle. Sain joulupukilta anteliaasti ennakkolahjana pakkolomaa mahataudin muodossa, eli aamupalat ovat muutenkin jääneet syömättä koko viikon ajalta. Tai jos valmista mustikkakeittoa ei lasketa, ja sitä ei tullut mieleenkään ruveta tärinöissä tuunaamaan. 

Mutta nyt alkaa vihdoin maistua ruoka ja keräsin jääkaappiin eksyneitä asioita onnistuneesti yhteen. Olen blogannut ennenkin grilled cheese reseptin, mutta aina täytteitä vaihtamalla saa ihan uuden maun. Leivän väliin sujahti vuohenjuustoa, raastettua appelsiininkuorta ja hilloa, tässä tapauksessa mustaherukkahilloa, josta en tunnu saavan tarpeekseni. Tämä on aika herkullinen aamiaisidea joululomalle, paitsi jos mielessä eivät pyöri kinkun jälkeen kuin viherpirtelöt. Se on tietysti täysin ymmärrettävää. 

Vuohenjuustoinen grilled cheese

Nappaa itsellesi pari palaa mieleistä leipää, kaiva samalla jääkaapista vuohenjuustoa ja hilloa. Raasta appelsiinin kuorta valmiiksi teelusikallisen verran lautaselle (mielellään luomulaatuisesta, tai sitten pirun hyvin kuuratusta).

Lämmitä pannu ja tipauta nokare voita sulamaan. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Paista leipiin voissa rapsakka pinta, ongi ne pannusta ja levitä paistopinnoille hilloa ja vuohenjuustoviipaleet. Ripottele hillon päälle appelsiininkuori ja paina leivät vastakkain. Paista leipää molemmilta puolilta kauniin kullanruskeaksi, paina tarvittaessa esimerkiksi kattilankannella leipää littanaksi, jotta sulava juusto liimaa leivät yhteen ja tekee herkun helpommaksi kääntää pannulla ja syödä noin muutenkin.

Tarjoa leipä aamukahvin/teen ja tuoremehun kera. 

*

Sorry for a delayed breakfast, stomach flu happening here so there hasn't been any breakfasts this week, until today. I made a bit fancier grilled cheese by using goat cheese, blackberry jam (you can use any jam you like, or maybe some fresh figs etc.) and orange zest to have a little holiday spirit. Super easy and the most important, very, very good. 

Share

Kommentit

suhmura (Ei varmistettu)

Näyttää herkulliselta!
Mustaherukkahillo kiinnostaa. Käytätkö jotain kaupasta ostettua hilloa vai oletko tehnyt itse?

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Heissan ja pahoittelut erittäin leväperäisesti myöhästyneestä vastauksestani! Mustaherukkahillo on ihan kaupasta ostettua sortimenttia.

Minulla ei ole ollut ikinä niin paljoa mustaherukoita, että olisin päässyt hilloamaan asti, harmi kyllä. Mutta kaupasta ostetut mustaherukkahillot ovat kyllä mielestäni järjestään aika kelpoja, niin hyvää marjaa on vaikea pilata. 

kaari3 (Ei varmistettu) http://wondersbykaari.com

Grilled cheese, klassikko! Jo tuoksut ennen syöntiä ovat houkuttelevat. Täytyykin kokeilla tuota hilloversiota, olen samaa mieltä, mustaherukassa on jotain, mikä koukuttaa. Laitankin sinut facebookissa seurattavaksi, ettei mitään jää väliin. Hauskaa ja maukasta joulua!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Hei Kaari! Kiitos ihanasta kommentistasi ja pahoittelen myöhästynyttä vastausta, joulu ja kipeilyt ottivat täällä vallan ihan kokonaan. Toivottelen puolestani rauhallista ja aurinkoista Uutta vuotta! 

Kommentoi

Ladataan...