Arkisalaatti / Everyday salad

 

Teen arkena salaatin melkein aina samalla kaavalla. Salaattikulhon pohjalle 1-2 tl rakeista sinappia, 3 rkl oliiviöljyä ja 1 sitruunan mehu. Mukaan pieni ripaus rouhittua mustapippuria ja reilumpi ripaus suolaa. Ainekset sekaisin ja sekaan 1-2 salottisipulia renkaina. Järjestyksessä on syynsä: sipuli marinoituu kevyesti öljyssä ja sitruunanmehussa, jolloin maku pehmenee. 

Salaattiainekset lisään juuri ennen ruokailua. Tähän versioon tuli rapsakkaa Cosmopolitan-salaattia, pieni kourallinen karkeasti veitsellä raastettua grana padano juustoa ja pari kourallista paahdettuja leipäkrutonkeja. Simppeli homma, mutta maistuu aina yhtä hyvältä.

*

I have a certain rhythm when making salad for weekday dinners. I start by mixing 1-2 tsp of grainy dijon mustard, 3 tbs of olive oil and juice from 1 lemon together in a salad bowl. I season this with a pinch of black pepper and a tiny bit more of salt. I cut my shallots into rings and add them to my salad dressing. I make it in this order because the dressing softens the onions nicely and takes away the sharp edge away. Before we eat, I mix my salad leaves and other condiments into the dressing and onions.

 

 

 

 

Share

Kommentit

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Yleensä yksinkertaisimmat asiat ovat niitä parhaita - tosin taidat olla yksi harvoista, jotka osaavat kuvailla ja kuvata niitä yhtä hyvin! Vau ja ihanaa vappua!

Suvi sur le vif

Kiitos ilahduttavasta kommentista Sini! Ja rattoisaa vappua sinnekin suuntaan! 

Kommentoi