Bruschetta punajuuresta + Sääpäiväkirja / Beetroot bruschetta

Ladataan...

 

Sain Marimekolta keväällä kuvauslainaksi astioita heidän uudesta Sääpäiväkirja-mallistostaan ja tässä on oma suosikkikuvani ja syksyyn sopiva resepti. Kuvassa on Sääpäiväkirja-sarjan Oiva-lautanen, jonka vesivärimäinen, herkkä kuvitus on Aino-Maija Metsolan. Omat, pienet kaappini pursuavat jo valmiiksi astioita, mutta täytyy sanoa että tämän tuotesarjan astiat saavat kyllä pääni ihan pyörälle ihastuksesta.

Simppeli resepti yhdistelee varsin suosittua paria; punajuurta ja vuohenjuustoa. Resepti ei ole varsin yllätyksellinen mutta näiden kahden liitto on vaan ihan älyttömän herkullinen. Tarvitset punajuuria, pehmeää vuohenjuustoa ja leipää (saa olla kuivahtanutta) Punajuuret voi toki myös kuoria valmiiksi ja paahtaa uunissa, minä tykkään itse keittää ja paistaa ne pannulla.

Bruschetta, punajuurta ja vuohenjuustoa (kahdelle)

Keitä 3-4 keskikokoista punajuurta kattilassa kypsäksi, testaa kypsyys kokeilemalla, uppoaako veitsen terä punajuureen. Valuta vedet ja jäähdytä punajuuret. Kuori punajuuret, kypsistä yksilöistä kuori lähtee helposti vain sormilla vetämällä. Lohko punajuuret ja siirrä kuumalle paistinpannulle voinokareen kanssa. Paistele ja sekoita punajuuria pari kertaa, jotta paistopintaa tulee ympäriinsä mutta älä soirota, jotta ne tosiaan ruskistuvat. Vähennä lämpöä ja lorauta mukaan pari ruokalusikkaa hunajaa, ruokalusikallinen balsamiviinietikkaa ja ripsauta mukaan suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Anna punajuurien hengata hunajakylvyssä viitisen minuuttia ja nappaa pannu pois lämmöltä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, makeutta tai happamuutta.

Paahda pari viipaletta suosikkileipääsi, sivele päälle kerros pehmeää vuohenjuustoa ja annostele lämpimät punajuurilohkot keoksi leivän päälle. Koristele tuoreilla yrteillä, kuvassa on ruohosipulia mutta tuore timjami, oregano tai rosmariini käy myös vallan mainiosti punajuuren ja vuohenjuuston kanssa.

 

*

 

I made a bruschetta with honey-balsamic roasted beetroots and soft goat cheese. The plate  is from Marimekko's new Weather Diary series. The recipe is simple, for two people you boil 3-4 middle sized beetroots until they are tender, chop them and toss them in a hot pan with some butter. Fry until they get some color, them reduce the heat and add 2 tbs of honey, 1 tbs of balsamic vinegar and some salt and freshly ground black pepper. Let them simmer in their honey bath for about 5 minutes, taste and add more seasoning if they need, toast some of your favorite bread and coat it with soft goat cheese. Add the warm beets on top of your bread and garnish with fresh herbs.

 

 

 

 

Share

Kommentit

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Just tänään kattelin noita lautasia Marimekon sivuilla. Totesin että ehkä on pakko hankkia yksi tuollainen sääpäiväkirjalautanen, on ne niin hienoja. Tosin enempää kuin yhden lautasen en ehkä haluaisikaan omistaa, mulle riittäisi yksi lautanen aamupalan somistajaksi.

Suvi sur le vif

Minäkin meinasin että jos yhden hankkisin. Mutta siitä tulee sitten ongelma että minkä. Sinisen ystävänä haluaisin sen sinertävän lautasen mutta kun tuokin on kyllä aika ihana. Ja se keltainen pikkulautanen on ihan hurjan pirtsakka. näen sen jo pimeissä, ankeissa talviaamuissa hohtamassa lämpöä.

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Sitä keltaista pikkulautasta ajattelin itte. Ihan sen takia kun se on muodoltaan poikkeava.. ja joo, se keltainen kyllä piristäisi pimeänä talviaamuna.

Kivistön Mari (Ei varmistettu) http://kivistossa.com

Älä soirota! Ihana :)

Punajuuri ja vuohenjuusto. Hunajaa ja balsamicoa. Mitäpä sitä ihminen muuta?

Suvi sur le vif

Älä soirota on meidän äidin mantra, joka on tarttunut minuunkin. Soirottamiseen syyllistyvät tosin yleensä perheen miespuoliset ja me muksut, joilla on ihan hurja tarve sekoittaa koko ajan kauhalla. ;-)

miia484
Miia J

Nuo lautaset ovat niin kauniita... 

Suvi sur le vif

Ne ovat suorastaan ihan rikollisen kauniita :) Ja saavat ruoan näyttämään todella hyvältä..

Pirita

On taas se aika vuodesta, kun kasvimaasta saa nostaa punajuurta, ja ajattelin että täältä olen bongannut ennenkin ihania punajuurireseptejä. Kuinkas ollakaan, täältähän löytyi taas uusi! :) Kiitos! Tuo vuohenjuusto ei uppoa koko perheeseen, voisin soveltaa ja kokeilla jotakin muuta... Hmm. 

Upea kuva, muuten, kertakaikkiaan. Tuo tuon lautasen kauneuden paremmin esiin kuin tähän asti näkemäni tuotekuvat. Olet loistava! :) 

Suvi sur le vif

Ihan joku perinteinen tuorejuusto vuohenjuuston tilalla varmaan toimisi. Tai ricotta yrteillä terästettynä. Testailin just vuokaleipää punajuurella ja savufetalla mutta täytyy sanoa että näin kolme viipaletta syöneenä, en osaa vieläkään sanoa tykkäänkö tekeleestäni vai en. Niin funkilta se maistuu:) Taidan kyllä sitä Nigel Slaterin punajuurikakkua tehdä vielä, se on niin tajuttoman maukasta. Tai sitten teen punajuuribrownieita.

Pirita

Ah ja nam, punajuuresta on niin moneksi! Ja sen kanssa löytää kyllä yhdistettävää, ideoistahan se vaan on kiinni, ja kokeilunhalusta (ja mun tapauksessa ainakin, rohkeudesta, pöh). Mä ajattelin poiketa töiden jälkeen juustokaupan kautta ja tsekata, josko siellä olis scamorzaa - sen kun grillaisi puniksien kaveriksi niin maistuisi varmaan lapsillekin. :) Leipäkin pitää leipoa. En malta odottaa!

Kommentoi

Ladataan...