Cheezy

 

Tänään syksy iskeytyi pisin kasvoja sateen mukana. Ensimmäisen kerran tajusin, kuinka pimeää jo on. Hain naama sateesta valuen lähikaupasta juuston, väsäsin keksejä luottokirjailijaltani Nigel Slaterilta napattua ohjetta mukaillen ja lisäsin mukaan vielä muutaman Åkero-omenan.

Alkuperäisen ohjeen näet täällä vielä videon kera, halusin lisätä kekseihin aavistuksen parmesaania, eli käytin kourallisen juustoa kurpitsansiementen ja seesaminsiementen lisäksi. Siemeniä voi rauhassa varioida kaapin sisältöjen mukaan, ihan hurjan isoja möhkäreitä ei kuitenkaan kannata heittää mukaan ämpärikaupalla.

Ja jos fiilis ei riitä keksien leipomiseen, keksit kainaloon kaupasta juuston mukana ja ketarat kohti kattoa!

Keksit (juustojen ystävälle)

90 gr jauhoja (spelttijauhoa tai tavallista vehnäjauhoa, käytin jälkimmäistä)
50 gr voita sulatettuna
20 gr seesaminsiemeniä
15 gr auringonkukansiemeniä
Kourallinen raastettua parmesaanijuustoa
Loraus vettä (à 1-2 rkl)

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hiukan. Sekoita keskenään jauhot, siemenet ja raastettu parmesaani. Lisää sekaan voi ja sekoita. Lisää sen verran vettä taikinaan, että sen saa muodostettua taikinapalloksi. Kaulitse pallo 1 cm levyksi kahden leivinpaperin välissä. Painele lasilla pyöreitä keksejä ja nosta ne lastalla leivinpaperille. Paista keksejä 200C asteessa n. 10 minuuttia. Keksit jäävät vaaleanruskeiksi, kunnolla ruskistuneina ne alkavat maistua aavistuksen palaneelle ja ovat liian kuivia.

Tarjoa juustojen, hedelmien ja hillojen kera. Tai syö sellaisenaan lämpimänä. 

 

*

Mondays are for these biscuits with cheese and fruit.

 

 

Share

Kommentoi