Jouluinen klementiinikakku / Cake with clementines

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Nyt elellään sitä touhukkainta joulunalusaikaa. Olen lueskellut erilaisia jouluisia leivonnaisohjeita ja täytyy sanoa että kun kahlaa läpi syntisten, raskaiden, suklaisten, vahvojen mausteiden ja voita tippuvien ohjeiden läpi niin minun ei enää tee mieli mitään tummaa ja suklaista. Sama muuten käy jos menen katsomaan liian monta Nigella Lawsonin jaksoa läpi - salaatti on ainut jota minun tekee sen jälkeen mieli.

Törmäsin tähän ohjeeseen (tämä on muuten alkujaan juuri Nigellan ohje!) A Tasty Love Story -blogissa ja ohje jäi mieleeni kummittelemaan. Minulla ei ole myöskään perinteisiä maustekakkuvuokia joten tämä irtopohjavuokaan leivottu kakku tuntui niin helpolta ja raikkaalta vaihtoehdolta että ei kun tuumasta toimeen.

Ohje on siitä jännä että siihen tulee kokonaisena keitettyjä klementiinejä, suosittelen käyttämään luomua. Ja mitä huumaavin tuoksu asuntoon tulee kun tiputtelet klementiinien keitinveteen kokonaisia neilikoita ja tähtianiksia, jotka samalla maustavat pikkuiset kaverit! Alla ohje omilla muunnelmillani.

Jouluinen klementiinikakku



2 kuppia / 250 g / n. 4,7 dl  mantelijauhoa (voit käyttää myös vehnäjauhoja tai puoliksi molempia)

4 klementiiniä (luomu)

6 kananmunaa

3/4 kuppia/ 150 g / 2 dl sokeria tai enemmän, maista lopussa taikinaa ja lisää jos on tarve

1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria

Mausteeksi 1 tl kuivattua inkivääriä sekä kanelia

1 tl leivinjauhetta

Ripaus suolaa

Halutessasi tomusokeria koristeluun

Voit myös sekoittaa kakkutaikinaan sattumia, kuten keltaisia rusinoita, pilkottuja aprikooseja, pähkinärouhetta jne. Minä pilkoin mukaan n. 200 grammaa pehmeitä aprikooseja.



1. Keitä klementiinejä kattilassa noin parisen tuntia. Jäähdytä ja valuta. Halkaise, poista mahdolliset siemenet ja nypi kannat irti. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi.

2. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka voilla.

3. Vaahdota munat ja sokeri, lisää mantelijauhot ja siihen sekoitettu leivinjauhe (tai vehnäjauho jos käytät sitä) ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi haluamasi mausteet ja sekoita mukaan klementiinisose.

4. Kaada valmis taikina voideltuun vuokaan ja aseta uuniin. Paista noin 40-50 minuuttia tai kunnes kakkuun pistetty tikku tulee kuivana ulos. Tsekkaa uunia 30 minuutin kohdalla ja peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen kuin irrotat sen vuoasta, kannattaa myös käyttää veistä apuna ja vetäistä ympäri vuoan reunojen. Kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa, jossa se tekeytyy vielä herkullisemmaksi ja säilyttää kosteutensa.

*

Baking for Christmas, I got inspired of this recipe for Clementine cake and now the whole apartment is scented with clementines and spices.

Share

Kommentit

Pretty Ginghamin Tanja (Ei varmistettu) http://prettygingham.blogspot.fi/

Tämä lähtee meikämandoliinin joululeipomuslistalle oitis. Tusen tack!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Tanja: no toivottavasti teikämandoliini tykkää lopputuloksesta! Siinä vaiheessa kun on kiehuttanut niitä klementiinejä pari tuntia ja löllöt, varsin erikoiselta tuoksuvat hedelmät puolittaa, voi usko olla koetuksella, mutta lopputulos on kyllä todella maistuva.

Riikka (Ei varmistettu) http://muistiinkuvia.blogspot.com

Ehkä tyhmä kysymys mutta kuoritaanko klementiinit??

Suvi sur le vif

Ei ole missään tapauksessa tyhmä kysymys! Normaalisti klementiinit kuuluu luonnollisesti kuoria, mutta tässä ne keitetään kokonaisina, eli kuorineen ja sisuksineen päivineen. Kannattaa valita luomusitruksia ja maistaa vaikka yhtä, jotta ne ovat varmasti hyvänmakuisia ja meheviä, ennen kuin lykkää kiehumaan. Tässä ohjeessa näkyy kakun teko kuvina vaiheittain. 

Vierailija (Ei varmistettu) http://muistiinkuvia.blogspot.com

Kiitos nopeasta vastauksesta! Katsoin eilen ohjetta puhelimella ja en nähnyt tuota kuvaa mutta nyt huomasin että näkeehän tuosta postauksen kuvastakin että hedelmä on keitetty kuorineen. Tätä ohjetta täytyy ehdottomasti kokeilla:)

Kommentoi

Ladataan...