Keittiössä / In the kitchen

 

Ehkä maailman kauneimmat veriappelsiinit. Kulho elää nyt elämäänsä hedelmien kanssa, ei pöllömpi duuni. Nuo ovat jo sen verran pieniä ja pitävät niin kovin kuorestaan kiinni, että meinasin veistellä ne hunajan ja vuohenjuuston kanssa lounassalaattiin. Vaikka appelsiinit olisivat varmasti ihan priimaa hilloamiskamaa, löysin vielä ohjeen, johon tulisi mukaan Aperol-likööriä. Ei voi olla huonoa!

Koin tänään muuten pitkästä aikaa ahaa-elämyksen keittiössä. Paahdoin nimittäin ensimmäistä kertaa parsakaalia uunissa ja siitä tuli ihan mahdottoman hyvää! Viipaloin parsakaalit uunipellille, sekoitin mukaan oliiviöljyä, ruokalusikallisen paahdettua seesamiöljyä ja merisuolaa. Kymmenisen minuuttia grillivastusten alla tarkasti vahdaten, etteivät poloiset pala ja sitten lämpimänä kitaan. Seesamiöljy sopii paahdettuun parsakaalin erityisen hyvin. On se jännä, miten valmistustapa voi muuttaa kasviksen ihan eri makuiseksi.

*

I am going to use these beautiful blood oranges in a salad with goat cheese and honey. And I made oven roasted broccoli today for the first time and it was surprisingly delicious. Mixed with toasted sesame oil, olive oil and sea salt, then roasted in a hot oven for about 10 minutes (keep watch and do not burn) and straight to the mouth while warm.

 

 

Share

Kommentit

suhmura (Ei varmistettu)

Paahdettu parsakaali on tosiaan hyvää. Täytyypä testata tätä sun reseptiä.
Löysin joskus Pinterestin kautta Ina Gartenin reseptin, joka on aivan käsittämättömän hyvä. Siihen tulee paraskaalin lisäksi mm. valkosipulia, sitruunankuorta ja -mehua, pinjansiemeniä ja parmesaania.
Suosittelen testaamaan, tässä linkki reseptiin:
http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/parmesan-roasted-broccoli-...

Suvi sur le vif

Gartenin resepti taisi itseasiassa olla ensimmäisenä googlessa, kun tutkin valmistamisen jälkeen, että miten muut ihmiset ovat paahtaneet parsakaalinsa. En uskaltanut itse laittaa valkosipulia kun se kärähtää niin helposti kitkeräksi, mutta laitan kyllä ensi kerralla, koska suosituksesi on niin houkutteleva. :) Ja sitruunan kuortakin vielä! 

_Sini_ (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Voin lämpimästi suositella Aperolin lurauttamista myös hilloon. Itse olen tehnyt Manderol -hyytelöä eli mandariinia ja Aperolia. Resepti löytyy täältä: http://www.deliciousdays.com/archives/2010/12/23/last-minute-christmas-g...

Suvi sur le vif

Manderol-hyytelö, ihan uskomattoman vekkuli nimi! Tarttee kyllä varmaan käydä Aperol-ostoksilla, pullo on nimittäin hulautettu kurkkuun ihan lasin kautta.

Uusi Aamu

Hilloon ne sopivat erinomaisesti. Sattuipa vastaan juuri äsken tulemaan myös juomaehdotus http://www.abeautifulmess.com/2014/02/blood-orange-sangria-.html
Kuulostaa kyllä tuo ehdottamasi vaihtoehtokin maukkaalle.

Suvi sur le vif

Kiitos linkkivinkistä! Tykkään niin perinteisestä Aperol spritzistä, että en ole edes harkinnut muita juomavaihtoehtoja. Nyt kyllä pitänee pistää Aperol-hommat tulille.

Kommentoi