Lämmin salaatti ruusukaaleista / Brussels sprouts in a salad

Suvi sur le vif

 

Meri-Tuuli Lindströmin ohje ruusukaaleja sisältävään salaattiin osui silmiini Viini-lehdestä ja pääsi ihan käytäntöönkin asti. Voi olla että Meri-Tuulin Etelä-Ranska -fiilistelyt, puheet merelle antavista parvekkeista ja brunsseista kylmän roséviinin kanssa saivat minut innostumaan mutta salaatti oli maukas myös täällä hämärässä ja koleassa Turussa..

Making a warm salad with brussels sprouts, bacon, dried cranberries, toasted bread slices and some mustardy vinaigrette.

Lämmin karpalo-ruusukaalisalaatti

(Kahdelle)

1 rasia (400 g) ruusukaalia

140 g pekonia (tai paketti)

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

4 viipaletta kuivahkoa leipää viipaleina

1 dl kuivattuja karpaloita

suolaa ja mustapippuria



Vinaigretti

1 rkl karkeaa Dijon-sinappia (jos käytät tavallista, vähennä määrää koska se on vahvempaa)

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Puolita ruusukaalit pituussuunnassa. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Paista pekonit rapeiksi, nosta hetkeksi sivuun pannulta. Paahda veitsellä litistettyjä valkosipuleita öljyssä. Lisää leipäpalat, paista kullanruskeiksi. Lisää karpalot, paista ja lisää ruusukaalit ja pekonit. Mausta. Valmista kastike ja kaada pannulle. Sekoita ja tarjoa heti.

*Minä henkilökohtaisesti inhoan paistaa pekonia paistinpannulla, joten pistin muutaman mutkan suoraksi. Valmistin ensimmäisenä kastikkeen odottamaan, puolitin ja huuhtelin ruusukaalit ja paahdoin pekonit uunissa 200 asteessa. Nappasin pekonit pois uunipelliltä ja levitin ruusukaalit, hienonnetut valkosipulinkynnet sekä leipäviipaleet samalle pellille ja pistin uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen kippasin pekoniruusukaalileipäseoksen kulhoon, lisäsin mukaan karpalot, maustoin ja sekoitin kastikkeen mukaan. Kukin siis tyylillään.

 

Share

Kommentit

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Onpa hyvän kuuloinen yhdistelmä, tykkään pekonista salaateissa, mutta ruusukaaliin en olekaan sitä yhdistänyt. Kuvasi ovat aina niin kauniita, niin tämäkin!

annemi

Nam. Vaikka ruusukaali ei suuriin suosikkeihini kuulukaan, uskon että tämä on tuon ihanan vinegretin kanssa maukas ruoka. Laitan tämän lounaslistalle ensi viikoksi :)

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Sini: kiitoksia kuvakehuista:) Pekoni ja ruusukaali ovat minusta ihan täydellinen liitto!

annemi: mies ei myöskään välitä ruusukaalista mutta uunissa paahdettuna ja pekonilla silattuna menee alas, heh!

sc (Ei varmistettu) http://finelandia.blospot.com

Niin kaunista ettei se voi olla kuin herkullista!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

sc: salaatissa on tosiaan aika kauniit värit, smaragdinvärisiä ruusukaaleja, rubiinin kaltaisia karpaloita ja.. Siihen ne jalokivivärit taisivatkin loppua. Mutta kaunis väriskaala!

annemi

Oioi, tämä oli todella hyvää! jouduin tekemään parsakaalista, kun kaupassa ei ollut ruusukaalia (!) mutta hamstrasin toisesta ruusukaalia kotiin ja tätä meillä syödään uudelleenkin, heti tällä viikolla :)

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

annemi: hei kiitos ideasta, parsakaali toimii tässä varmasti mainiosti! Tein itsekin tätä uudestaan tällä viikolla, tuplasin vain ruusukaalien määrän niiden fanina. :)

Vierailija (Ei varmistettu) http://omenapuunkatriina.blogspot.com

Mahdottoman houkutteleva salaatti. Pekonin ja ruusukaalin liiton on pakko olla upea, ja rapea valkosipulinen krutonki vielä vaan parantaa kokonaisuutta. Kiitos vinkistä, tätä kokeillaan meilläkin:)

Niin ja kiitos nautittavista kuvista!
-Katriina

Kommentoi