Lämmintä fetaa ja tomaattia / Warm feta with tomatoes

Ladataan...

 

Nappasin kuvan tomaatit tänään torilta ja ne vaativat minua tekemään jotain simppeliä ja nopeaa. Minulla oli jääkaapissa paketti kreikkalaista vuohenjuustofetaa ja tuoreita yrttejä äidin puutarhasta. Nappasin arkin leivinpaperia ja asettelin siihen kasan yrttejä, (oreganoa ja ruohosipulia, kuivattu oregano ja minttu ovat myös suositeltavia jos ei tuoreita löydy) iskin fetan niiden päälle, lorottelin päälle hiukan oliiviöljyä, teelusikan hunajaa ja ropsaisin pintaan vastarouhittua mustapippuria. Käärin koko komeuden pieneksi paketiksi ja pistin uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Suikaloin ihanat tomaattini* ronskeiksi viipaleiksi vadille ja murustelin kuuman ja tuoksuvan fetajuuston liemineen niiden päälle. Lisää tuoreita yrttejä, pieni loraus oliiviöljyä ja avot. Parasta hyvän maalaisleivän kanssa tai lisäkkeeksi vaikka grillatulle lihalle tai kalalle.

*Tomaatit tulee tarjota huoneenlämpöisenä. Jos pistät ne suoraan jääkaapista tarjoiluvadille, maku on poissa. Säilytän omat tomaattini aina pöydällä, jossa ne kypsyvät ja makeutuvat hiljalleen. Ja ovat muuten kauniita katsella. Siis ei tomaatteja jääkaappiin.

*Yksinkertainen ruoka = parhaat raaka-aineet. Raa'at tomaatit, mauton feta ja oliiviöljy - mikään ei maistu miltään. Tee tätä siis kun pääset käsiksi hyvään fetaan ja makeisiin tomaatteihin. Voit myös sekoittaa erilaisia tomaatteja keskenään, kirsikka- ja terttutomaatit ovat yleensä makeita.

*

I made warm feta with tomatoes. I used herbs (oregano and chives) to make a 'bed' for feta and added a little honey, olive oil and black pepper and roasted the little packet made from parchment paper until the cheese was warm and the herbs were wilted - about 15 minutes in 225 C. Then I crumbled the warm feta over diced tomatoes, added in more fresh herbs & olive oil and served with a good bread. Simple summer cooking.

 

Share

Kommentit

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu)

No herranjestas miten kaunista! Mulla onkin fetaa jääkaapissa... ja torilta tuotuja kirsikkatomaattejakin on... joo, illan salaatti valmis :)

Suvi sur le vif

Toivottavasti tykkäsitte! Minä sekoitin seuraavana päivänä koko homman kuuman pastan sekaan valkosipulin kera ja sekin toimi kyllä oivallisesti, vuohenjuustofeta on kyllä oiva kaveri. Feta kyllä ihan yleensäkin on parasta. No kaikki juustot on kyllä.. :)

marsku (Ei varmistettu)

voiko paljon paremmalta ruoka enää näyttää! :D Ahh!!!

<3 ,

http://marsqn.blogspot.com

Suvi sur le vif

No nuo tomaatit olivat kyllä komeimmat yksilöt ikinä! Meinasin kiljahtaa riemusta kun torilla silmiin osuivat.

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu)

Oi että, onpa kerrassaan kaunis annos! Minulla alkaa parvekkeella olla jo sen verran runsaat yrttipuskat, että omilla pärjäilee varmaan kesän aika hyvin, se on ihanaa :)

Suvi sur le vif

Mulla on yrttejä mutta ne ovat taas (yllätys yllätys) ihan kitukasvuisia. Eivät vaan viihdy meidän ikkunlaudalla. Tästä olen kyllä ikuisesti katkera. :)

untamo (Ei varmistettu)

Olen jälleen aivan mykistynyt, miten kauniilta saat noin yksinkertaisen asian näyttämään. Ja toisaalta kuulostamaan: itse lukeudun keittiössä niihin suomalaisiin, joille more is more. Täytyy opetella malttia!

Suvi sur le vif

Yritän aina ajatella niin että jos panostaa johonkin erityisen hyvään raaka-aineeseen, se kannattaa valmistaa mahdollisimman simppelisti jotta maut saavat kunnon valokeilan. Näin kesällä ehdottomasti tuoreiden vihannesten ja hedelmien kanssa. Tosin taidan kyllä olla leipomisessa samalla mielellä; tykkään puhtaista, yksinkertaisista ruokalajeista ja leivonnaisista.

satunnainen lukija (Ei varmistettu)

Voi, ovatpa nuo tomaatit kauniita! Harmi, etten ruoka-allergioiden vuoksi saa syödä hunajaa taikka ruohosipulia... Mutta jotenkin saatan soveltaa ideaa. Ellei sinulla ole korvike-ehdotuksia?

Iso kiitos kauniista blogista, tähän osoitteeseen on mukava eksyä aina välillä (koska silloin lukemista on kerääntynyt enemmän). Inspiroitua sekä kuvista että resepteistä.

Suvi sur le vif

Korvaisin hunajan ripottelemalla tomaateille vaikka hiukan ruskeaa ruokosokeria ja ruohosipulin voit korvata millä tahansa muulla lempiyrtilläsi - tai sitten vaikka naattisipulilla jos et ole sille allerginen. Tuore pinaatti tai rucola tuoreena salaatin seassa olisi myös varmasti aika herkullista.

satunnainen lukija (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta! Taidan viikonloppuna kokeilla, miten feta ja yrtit lämpenee grillissä. Hyvää juhannusta!

veerusca (Ei varmistettu)

Testailin tätä tänään, tosin minulta ei tähän hätään löytynyt tuoreita yrttejä, mutta kuivattu timjami & basilika toimivat hyvin! lisäksi laitoin kevätsipulin varren mukaan uuniin, sekin onnistui :) Kiitos kivasta ideasta, ei ollut aiemmin tullut mieleen laittaa fetaa uuniin yksikseen.

Suvi sur le vif

Kuivatut yrtit toimivat varmasti yhtä hyvin kuin tuoreet. Minun maustehyllystäni uupuu tällä hetkellä minttu ja oregano (lempparini kuivatuista yrteistä) ja ne sopisivat varmaan aika täydellisesti ja lisäisivät kreikkalaista fiilistä. Ja ihanaa että lähdit kokeilemaan reseptiä! :)

Lotta ja Lempiruoka (Ei varmistettu) http://www.lempiruoka.blogspot.com

Tein tätä tänään illalliseksi ja melkein itkin ilosta, kun feta oli niin hyvää. Yrtteinä käytin lehtipersiljaa, timjamia ja rosmariinia. Olen muutenkin tällä hetkellä hulluna rosmariiniin.

Nyt ajattelin siirtyä takaisin keittiöön ja tehdä hunaja-aprikooseja huomista lounasta varten. Ehkä korvaan kardemummankin rosmariinilla...

Kiitos inspiroivista ja ihanan simppeleistä ohjeista.

Suvi sur le vif

Rosmariini ja aprikoosit kuulostavat kyllä hei aika houkuttavalta yhdessä! Kyseinen yrtti on myös oma suosikkini. Tosin taidan tykätä kyllä kaikista mahdollisista yrteistä.. Paitsi venäläisestä rakuunasta en niin kauheasti.

Alanna Kellogg (Ei varmistettu) http://kitchenparade.com

Moi! Just to let you know, your salad is featured in a collection of recipes I call “Pretty Ways to Serve Summer’s Best Tomatoes”. It’s here -- http://kitchen-parade-veggieventure.blogspot.com/2015/07/pretty-ways-to-.... Lots of ideas, all beautiful! Kiitos paljon! :-) Yes I once spoke a little Finnish ...

Kommentoi

Ladataan...