Lasissa juuri nyt / Drinking right now

Ladataan...


 

Luin jännällä tavalla valmistettavasta jää(kaappi)teestä ensin Kirsikan Musla-blogista, sittemmin olen törmännyt siihen myös Glorian Ruoka&Viinin viimeisimmässä numerossa. Googlettelin hiukan ympäri nettiä ja löysinkin aika monta artikkelia Refridgerator iced tea:ksi kutsuttavasta jääteestä. Erikoista tässä jääteessä on se, että sitä ei hauduteta kuumaan veteen, vaan tee uutetaan kylmään veteen jääkaapissa.

Varsinkin vihreää teetä käytettäessä metodi on melkeinpä naurettavan helppo: veden lämpötilalla ei ole väliä (kunhan se on viileää), minuutteja ei tarvitse laskea, eikä pelätä kitkerän teen lopputulosta. 

Lemppariteeni on yhä edelleen Palais des Thé -teetalon Thé des Alizés. Kauhea kasa aksenttimerkkejä ja ranskalaisia sanoja, mutta kyseessä on hedelmäinen ja kevyt vihreä tee. Vaikka teestä löytyy valkoista persikkaa, kiiviä ja vesimelonia, se ei missään nimessä ole mikään ällömakea esanssipaukku. Tämä tee sopii tosi hyvin jääteeksi ja jääkaappimenetelmällä maku on pehmeä ja makeahko.

Kuumat kelit ovat tällä viikolla vielä edessä, illalla kannattaakin laittaa tee 'hautumaan' jääkaappiin. Valmistan teen suoraan lasiin: kylmää vettä ja 1 ruokalusikallinen irtoteetä tai 1 kpl pussiteetä.

Jos haluat makeutusta teehen, kannattaa valmiiseen teehen lorauttaa vaikka agave-siirappia, koska sokeri ei liukene kylmään veteen. Tai voit kokeilla teen makeutuksena just nyt sesonkiin sopivaa raparperisiirappia, tämän vinkin löysin Chocochilin Elinan jääteepostauksesta. Tosin raparperisiirappia ei kannata laittaa jos käytät jotain herkkää ja mietoa teetä, oman teeni raparperi jyräsi hiukan yli. 

Jos haluaa erityisen korean lasillisen, kannattaa lasiin sujauttaa kunnon kasa jäitä, hedelmiä ja/tai yrttejä. Koska käyttämässäni teelaadussa on mukana valkoista persikkaa, ängin lasiin mukaan muutaman persikan lohkon. 

*

A thing that I am inspired of right now: Refridgerator iced tea.

 

 

 

 

Share

Kommentoi

Ladataan...