Loppiaisena / Feasting

Ladataan...

 

Makuaistini alkaa pikkuhiljaa palailla talvilomaltaan ja teimme pitkästä aikaa ruokaa hyvässä seurassa, pitkän kaavan mukaisesti. Pöydällä oli iloinen sekametelisoppa makuja: valmiita viinilehtikääryleitä (miehelle lihapullia, koska hän ei arvosta tätä herkkua), tabbouleh-salaattia, itsetehtyä, sumakilla ryyditettyä hummusta ja jogurttikastiketta, jossa oli mukana vuohentuorejuustoa. Tarjolla oli myös hiukan huono-onnista munakoisoviritelmää, jonka totesimme yhteisesti epäonnistuneeksi.

Sain idean paistaa munakoisot puuhellan pesässä, jotta ne saisivat hiukan savuista makua itseensä. Idea oli teoriassa kai ihan hyvä, mutta lopputulos oli aavistuksen raaka, savulta vienosti maistuva munakoiso, joka ei ehtinyt marinoitua tarpeeksi tyköaineissaan. Munakoisot sukelsivat lopuksi seuraavan päivän tomaattikastikkeeseen. Raahasimme vanhan puisen lipaston keskelle keittiötä saarekkeeksi ja siinä ympärillä on hurjan mukava kokailla, puhella ja sotkea menemään.

Minulla ei ole näihin ruokiin tarkkoja reseptejä (ja munakoisomössöä ei kyllä kannata jakaa eteenpäin), koska teen ne aina tuntumalla. Käytän tabboulehiin 1-2 desiä kuivaa bulguria, jonka liotan kuumassa vedessä ja siivilöin loput vedet tarvittaessa pois. Mukaan viipaloin puolikkaan etnisen kaupan jättimäisestä silolehtipersiljanipusta, ehkä noin 150-200 grammaa silppua. Mukaan vielä 1 kurkku viipaloituna ja vetinen keskiosa poistettuna, 2-3 oksaa kevätsipulia hienonnettuna ja muutama oksa tuoretta minttua.

Lisään yleensä tabboulehiin mukaan myös nipun tilliä, joka ei ole perinteinen lisä, mutta sopii minusta mainiosti mukaan. Mausteeksi suolaa, oliiviöljyä ja kunnon tujaus sitruunaa. Talvella heitän päälle vielä granaattiomenan siemeniä. Sen vinkin olen napannut parista ohjeesta talteen, että persiljaa ja minttua ei tule murskata veitsellä, vaan leikata hienoksi. Jos yrttejä menee muussaamaan ja hakkeloimaan oikein urakalla, tuloksena on iso kasa mustunutta mönjää. 

(Tuossa munakoisojen päällä kellii muuten uusi kaverini, joka tarttui etnisestä kaupasta mukaan. Tulkitsin sen maun ja ulkonäön perusteella Citrus limettaksi, eli kyseessä on sitruunalta ja limeltä maistuva sitrus, joka on hurjan makea. Tosi hauska tuttavuus!)

*

We today feasted and had lot's of herb speckled dishes. 

 

 

Share

Kommentit

Eiksjoo
(pikkuseikkoja)

En ymmärrä, miten on mahdollista, että joku ei arvostaisi viininlehtikääryleitä vaikka tiedän itsekin sellaisia ihmisiä. :)

Suvi sur le vif

Sanos muuta! Minä yritän ostaa viininlehtikääryleitä harvoin, koska vedän aina koko kipon kerrallaan. Minulla ei ole minkäänlaista itsehillintää sen jälkeen kuin tölkki on auki.

Dagný Björg • Feel Inspired Blog (Ei varmistettu) http://www.feelinspiredblog.com

Yumyum!

Suvi sur le vif

Good salads do make that reaction. :-) 

Kommentoi

Ladataan...