Mielessä / On my mind

 

Vihreät tomaatit nappasin kuvaan taannoin, kun vanhempien puutarhassa oli vielä aavistus kesää jäljellä. Ja ajattelin maanantain kunniaksi linkittää muutaman syksyisen suosikkireseptini, jotka olen julkaissut jo aiemmin. Mieli ja jääkaappi käyvät näes aika tyhjällä tällä hetkellä.

Mieleni tekee näitä omenamuffinsseja, nyt en tosin kaipaa kanelivoita - vaikka se ihan mainio lisä onkin.

Olen meinannut tarttua jo monet kerrat kurpitsaan kaupassa, tämä soppa on suosikkini, pelkästään kurpitsan kanssa tai myös muiden juuresten. Vinkkinä muuten, yhdessä Nigel Slaterin  reseptissä myskikurpitsan kuoret säästettiin ja niistä tehtiin uunissa rapsakoita kurpitsalastuja keiton päälle. Öljyä ja mausteita, uunipellille ja 140 asteiseen uuniin rapeutumaan hitaasti (20 minuuttia). En olisi kyllä itse keksinyt käyttää kuoria mihinkään.

Tätä juomaa keitellään meillä uskollisesti joka kerta kun komppania on nuhassa, mutta alun perin olen saanut samankaltaista juomaa Lontoossa ja se maistui ihan hurjan hyvältä kirpeässä ulkoilmassa.

Olen myös ajatellut lämmöllä tätä ruusukaalisalaattia. Seuraavaksi ruusukaalit lähtevät mukaan kaupasta, oli kärryjä työntävä osapuoli mitä mieltä tahansa.

Löysin arkistoista ohjeen myös hedelmäkakulle, ja koska Downton Abbeyn uusi kausi kolkuttaa nurkan takana (okei, katson sitä kyllä nyt jo kun en malta odottaa), on kai pakko pyöräyttää jonkinmoinen pläjäys teen kanssa. Meinaan kokeilla tällä kertaa päärynöillä.

Minulla on myös kirjanmerkeissä muutama houkutteleva resepti odottamassa, haluaisin kokeilla ainakin kesäkurpitsa-sitruunahilloketta, Confitia tomaateista ja tätä kurpitsakakkua.

 

*

Green tomatoes all deeply fragrant a couple of weeks ago and some recipe links that I'd like to do right now. You know mondays – empty head and empty fridge.

 

 

 

Share

Kommentit

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Voi kuule, juuri pari viikkoa sitten tein omenamuffinsejasi kun niihin tuli älytön himo.. ne ovat kyllä hyviä! Ja meillä talviomenat ovat vielä tuloillaan joten raaka-ainetta riittää :)

Downton Abbey taas.. me olemme miehen kanssa lykänneet sen katsomista niin että menossa meillä on vasta toinen kausi. Joka ilta on kyllä pakko katsoa ainakin yksi jakso.. on se niin koukuttava.

Suvi sur le vif

Mekin seuraamme miehen kanssa intohimolla - ensin hän ei innostunut mutta nyt on yhtä koukussa kuin minä. Tykkään tästä sarjasta, koska se ei ole minusta kauhean synkkä tai raskas, jää aina hyvä fiilis katselun jälkeen. Mietin juuri, että saisinko noiden omenamuffinssien rakenteen siirrettyä kakkuun vai tuleeko liian kuivaa. Pitänee lähteä testailemaan ja ehkä lisätä nestettä tai omenaraasteen määrää.

_Sini_ (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Tässä kuvassa on ihan mieletön fiilis. Voisin jäädä tuijottamaan sitä vaikka kuinka pitkäksi aikaa.

Suvi sur le vif

Kiitos Sini! Kasvihuoneessa on hurjan kaunis valo; vihreä ja pehmeä.

manteli** (Ei varmistettu)

Hei Suvi, tuleeko omenamuffinseihin ihan oikeasti puoli desiä kardemummaa? Määrä kuulostaa paljolta ja mietinkin, että onko desit ja teelusikat menneet sekaisin? Huomisille vieraille olisi tarkoitus näitä leipoa.

Suvi sur le vif

Suusta pääsi jumaliste kun huomasin erheen, eli kirjoitusvirhehän reseptissä piili. Puolisen teelusikkaa siellä piti olla, vähemmänkin voi pistää jos ei pidä kardemummasta niin paljon kuin minä itse. Suosittelen aina  myös itse kokonaisia kardemummia ja niiden murskaamista, koska niissä on todella tuore ja raikas maku.

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Hehee, minäkin olen muuten ihmetellyt tuota kardemumman määrää mutten ole mitään kuitenkaan sanonut... Aika reilusti olen heittänyt sitä kuitenkin, melkeinpä ruokalusikallisen koska tykkään kardemummasta myös :)

Suvi sur le vif

Tämä on aina pelko takalistossa reseptiä kirjoittaessa: vaikka kuinka monta kertaa tarkistaa niin joku pieni huti sieltä voi välillä tulla ja leipomisessa niitä huteja ei oikein saa olla.. : - ) Nimim, yritän aina keventää piirakkapohjat heittelemällä mukaan mitä sattuu - suhteista viis ja joka kerta tulee yhtä kamalaa.

Mut kardemumma on kyllä niin käsittämättömän ihana mauste. Lykkään sitä aina aamukahviin mukaan.

manteli** (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta, muffinseista tuli todella herkullisia. Näitä tekisi mieli leipoa heti uusi satsi kun omia omenoita on vielä vaikka kuinka paljon ja muutenkin raaka-aineet on sellaiset, että ne kaapeista löytyy ilman kauppareissuakin. Pikkuisen piti säveltää jauhojen kanssa, eli laitoin kaurahiutalemäärään puolet spelttihiutaleita ja jauhoissakin oli osa spelttiä ja osa täysjyvävehnäjauhoja kun ihan valkoisia ei kaapista löytynyt.

Suvi sur le vif

Minä sovellan myös aina ja täytyy sanoa että joskus kokeiluni menevät hiukan liian pitkälle; viimeksi leipoessani jauhot loppuivat kesken ja päädyin käyttämään ruisjauhoja(?!) makeassa leivonnaisessa, johon maltainen maku ei kyllä oikein sopinut. Mutta aika usein soveltamiset onnistuvat :)

Kommentoi