Nuudelisalaatti / Noodle salad

 

Teemme arkena usein parsakaalilla höystettyjä nuudeleita, kuvassa näkyvä (kananmunan alla, kyllä se siellä on) salaatti on kehitelty sen ja tämän Orangetten nuudelisalaatin pohjalta. Voit käyttää mitä tahansa kasviksia sesongista ja saatavuudesta riippuen. Minä tykkään parsakaalistani tässä raakana ja rouskuvana mutta jos sinä et pidä, höyrytä tai keitä parsakaali ensin kevyesti. Kasvikset kannattaa silputa melko ohuiksi tikuiksi mukavan suutuntuman takia. Jos minä saan päättää mitä nuudeleita salaatista löytyy, käytämme soba-nuudeleita. Jos mies, salaatista löytyy maustamattomia vehnänuudeleita, eli sitä peruskamaa. Käytä siis lempinuudeleitasi tai kokeile erilaisilla vaihtoehdoilla. Tätä salaattia voisi kokeilla myös kvinoalla tai kasviksista raastetuilla 'nuudeleilla'.

Teen salaattini aina tietyllä järjestyksellä. Ensin nuudelivesi kiehumaan ja kastikeaineet kulhoon. Kun nuudelivesi kiehuu, nappaan kattilasta hiukan kuumaa vettä notkistamaan kastiketta ja heitä nuudelit kattilaan. Kypsennys, nopea valutus ja nuudelit kastikkeen sekaan jäähtymään. Tämän jälkeen valmistelen ja silppuan kasvikset, sekoitan koko homman ja pistän jääkaappiin tekeytymään (tai syön haaleaa salaattia heti). Pidän tästä itse kylmänä mutta salaatin voi toki lämmittää. Paistettu kananmuna tai pehmeä uppomuna kruunaa salaatin.

Rapsakka nuudelisalaatti (iso kulhollinen)

Kastike

Noin 1 dl maapähkinävoita (sokeroimatonta)
1-2 tl seesamiöljyä (tummaa, paahdettua)
1 limen / sitruunan mehu
Soijakastiketta maun mukaan, aloita parista ruokalusikasta
Chiliä maun mukaan (tuoretta, kuivattua, valmista chilikastiketta kuten srirachaa)
1-2 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1-2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl kuumaa vettä

Nuudelit

Nuudeleita (à 300 gr)
1 parsakaali
2 porkkanaa
Nippu kevätsipulia
1 (vihreä) paprika
1-2 kourallista maapähkinöitä
Tuoretta korianteria

(Myös retiisit, tuore pinaatti, tuoreet pavut, kurkku, sokeriherneet..)

Pistä vesikattila tulelle ja nappaa tarpeeksi iso kulho salaattiin ja kastikkeen tekoon. Annostele ainekset salaattikulhon pohjalle ja vispilöi sekaisin. Ota kuumaa vettä kattilasta ja notkista kastiketta tarvittaessa ja vispaa, kunnes saat kermaisen koostumuksen. Maistele kastiketta ja mausta makusi mukaan lisää jos kastike sitä vaatii. Lisään esimerkiksi itse usein vielä limeä ja chiliä. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (varo ylikeittämistä, ikävä suutuntuma), valuta ja siirrä salaattikulhoon kastikkeen sekaan. Sekoita ja anna jäähtyä.

Viipaloi, hakkeloi ja siivuta kasvikset suikaleiksi. Sekoita kasvikset nuudelien joukkoon, lisää maapähkinät sekä tuore korianteri ja sekoita kaikki keskenään. Syö heti tai anna salaatin tekeytyä jääkaapissa. Mainiota milloin tahansa.

*

My favorite salad at this moment. Inspired of our standby meal of broccoli and noodles and this salad from Orangette.

 


 

 

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä kuulostaa taivaalliselta! Kaikkea mistä pidän: nuudeleita, parsaa, inkivääriä, korianteria, kananmunaa. Tätähän voisi tehdä joululomilla brunssille. Oi, kiitos!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Ollos hyvä, loistavaa jos resepti tulee tarpeeseen. :) Ja salaatin voi tosiaan tehdä valmiiksi illalla ja antaa maustua yön yli jääkaapissa, sit vaan uppomuna päälle aamusella, tuoretta yrttiä koristeeksi ja chilikastiketta, jos joku tykkää ekstratulisesta.

Annelie (Ei varmistettu) http://anneliescorner.blogspot.fi/

Jostain syystä tuli nimetön kommentti aiemmin. Mutta joo, mies pitää tulisesta, niin hänelle sitten tippa chiliä.

Maiskis (Ei varmistettu)

Tuli heti himo! Samaa mieltä kuin edellinen, tämä on just sopiva välipäivien ruoka, kun jouluruoka alkaa tökkimään.

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Meinaan tehdä tätä myös itse joulun jälkeen. Tai ehkä repäisen viherpirtelöt ja vissyt, jos oikein pahaksi äityy. Olen nyt jo hiukan over ja out kaikesta mausteisesta ja raskaasta. :)

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Oi, tämä vaikuttaa herkulta ja sopivan simppeliltä!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Simppeli on, töiden jälkeen ainakin minä rentoudun kun voi antaa aivojen rauhoittua ja veitsen heilua. :)

AnniinaL (Ei varmistettu) http://coucouluru.blogspot.fi

Tehtiin tätä toissapäivänä ja oli älyttömän hyvää! Suuri maapähkinän ystävä kiittää :)

@hijriyan (Ei varmistettu) http://www.hijriyan.com

It is called "Telor Ceplok" in Indonesian. Yummy!

Emilia M

Rakastuin tähän heti, oon tehnyt nyt viikon sisällä kaksi kertaa <3 Toimii myös lehtikaalilla!

Suvi sur le vif

Meillä rakastetaan myös kylmiä nuudelisalaatteja, erityisesti mies pyytää niitä aina ruoaksi. :) Ja hei kiitos lehtikaalivinkistä, sitä menee seuraavan kerran salaattiin! Täältä muuten löytyy monta erilaista nuudelisalaattiversiota. 

Kommentoi