Parsajuttuja / Asparagus in everything

Ladataan...

 

Parsa kurkistaa melkeinpä joka lautaselta tällä hetkellä. Ylemmässä kuvassa on yksi lemppari perunasalaateistani: ilmakuivattu kinkku, parsat ja perunat paahdetaan uunissa (225 astetta) ja tarjotaan haaleana.

Paahda ensin parsat ja kinkku samalla pellillä koska ne tulevat nopeasti, noin kymmenessä minuutissa. Paahda sen jälkeen perunat ja sekoita kaikki keskenään isossa kulhossa. Ylläoleva satsi oli hiukan kuivanlainen, siispä mukaan mieluusti tuoretta vihreää; vaikka rucolaa, tuoretta pinaattia tai mukavan kirpsakkaa salaattisekoitusta. Kaprikset sopivat myös loistavasti joukkoon. Kastike syntyy sekoittamalla dijon-sinappia, loraus öljyä ja pienempi loraus valkoviinietikkaa sekaisin, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Allaoleva satsi on taas ensimmäinen koe-erä kvinoaa maustettuna valkosipulilla ja parmesaanilla. Kvinoa huuhdotaan ja valutetaan. Kasariin lorautetaan oliiviöljyä ja mukaan pilpotaan kokonainen sipuli ja muutama valkosipulinkynsi, kuullotetaan miedolla lämmöllä pehmoisaksi. Lisätään mukaan kvinoa ja vettä (kvinoan annosteluohjeet löytyvät paketista, esimerkiksi 2 dl kvinoaa ja 4 dl vettä) ja annetaan porista kannen alla kunnes vesi on melkein imeytynyt. Mukaan heitetään pari kourallista vastaraastettua parmesanjuustoa ja otetaan levyltä pois. Maistellaan ja maustetaan maun mukaan suolalla ja mustapippurilla, annetaan tekeytyä pari minuuttia kannen alla. 

Tällä tavalla valmistettu kvinoa muistuttaa melkeinpä risottoa, seuraavalla kerralla taidan kokeilla lorauttaa mukaan valkkaria tai kenties vaihdan parmesaanin pehmeään vuohenjuuston. Tällä kertaa nautimme kvinoan parsan kanssa. Nam!

*

Asparagus can be found in almost every food that I eat now. I made a potato salad mixing roasted potatoes, asparagus and prosciutto together, very good when seasoned with a tangy vinaigrette, capers and some greens.  The bottom picture is a first try of parmesan garlic quinoa, the recipe can be found here, do try!

 

Share

Kommentit

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Kyllä, parsaa on nyt joka annoksessa! Juuri sain valmiiksi vapun perunasalaatin, johon tuli perunoita, punasipulia, kapriksia, rucolaa ja suppilovahveroita. Nams! Ensi kerralla kokeilen tuota parsa-perunasalaattia!

Mariela (Ei varmistettu) http://www.onehappymess.com

Look really good, thanks for sharing the recipe!

x

iidami
Bambino

Ihana parsa! Näyttää hyvältä tuo parsa-kinkku-perunasysteemi, täytynee viikonloppuna kokeilla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Parsasta alkaa meidänkin grilli- ja kesäkausi.
Ehdottomasti kokeilen tuota sinun ensimmäistä salaattia, meillä kun syödään uusista perunoista tehtyä lämmintä perunasalaattia kesällä PALJON! Oma ohje on ehdottoman hyvä, mutta vaihtelu voisi virkistää!

Suvi sur le vif

Sini: mulla on missio yrittää kokata mahdollisimman montaa erilaista perunasalaattia tänä vuonna, mä pistän sun salaatin korvan taa!

Mariela: simple but delicious dishes :)

iidami: on se parsa vaan kyllä ihana kaveri lautasella. Ja tykkää suolaisesta ja melkeinpä pähkinäiseksi paistetusta kinkusta.

Vierailija: jos oma ohje on toimiva ja maukas niin silloin ei millään malttaisi kokata muuta, tiedän tunteen hyvin:) Mua itseäni kutkuttelee Nigel Slaterin ohje perunasalaattiin johon tulee kurkkua, tilliä ja uusia perunoita muistaakseni ranskankerman kera. Tuore kurkku perunasalaatissa vierastuttaa hiukan mut pakko kait kokeilla kunhan tässä maltan päästää irti niistä omista hyviksi todetuista ohjeista.

Kommentoi

Ladataan...