Pelastavat perunaletut / Potato pancakes

Ladataan...

 

Ajattelimme kaveripariskunnan kanssa syödä hyvin Itsenäisyyspäivänä ja minä (aina) mattimyöhäisenä tuskailin että mitä sitä tekisi alkuun. Päädyin reseptejä selatessani perunalettuihin. Nämä letut ovat helppoja, huokeita ja simppeleitä ja lisukkeita voi muunnella jääkaapin sisällön ja oman maun mukaan. Ne muuntuvat myös esillepanon mukaan, voit tehdä tarjottimelle yksittäisiä sormin syötäviä lettuja tai kasata ne täytteiden kanssa lautaselle. Perunat voi keittää ja raastaa valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Olisivat muuten mainioita myös brunssilla! Resepti hiukan muunneltuna täältä.

Perunaletut

500 g keitettyjä, jauhoisia perunoita

1 rkl voita

1 dl kermaa

4 kananmunaa eroteltuna

4 rkl vehnäjauhoja

1 rkl voita

suolaa maun mukaan


Maustamiseen esimerkiksi jauhettua muskottipähkinää, sitruunankuorta, hienonnettua tilliä..

Keitä (kuoritut) perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada perunat lävikköön ja valuta niistä vesi pois huolellisesti.

Paina perunat siivilän läpi kulhoon. Lisää perunapyreeseen voi, munankeltuaiset, kerma ja suola. Sekoita. Lisää massaan jauhot ja sekoita uudelleen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele valkuaisvaahto taikinan

joukkoon. Paista voissa (tai voi-öljyseoksessa) pieniä perunalettuja.

*Paista pieni pala taikinaa aluksi ja maista, lisää suolaa tarpeen mukaan

 

Lisukkeet

Tein kasvisvaihtoehdoksi fetatahnaa (ensimmäisessä kuvassa). Murensin fetaa kulhoon, sekoitin mukaan ranskankermaa, rouhittua mustapippuria, tirauksen sitruunan mehua ja hakattua tilliä. Maistuvia päällisiä olisivat myös esimerkiksi:

Tämä ranskalaistyylinen remoulade selleristä.

Kylmäsavulohi /graavilohi/mäti/katkaravut tillin, ranskankerman ja sitruunan kera.

Samettinen munakokkeli ruohosipulin kera

Kääräisy kylmäsavuporoa ja karpalohilloa

 

I am making these potato pancakes to celebrate our Independence day tomorrow.

 

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Maistuisi mulle aivan varmasti!
Meillä syödään tänään hyvin epäsuomalaisesti chili con carnea, juhlittiin jo eilen kraavilohella, juustoilla ja kuohuvalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuo oli siis Liivia. En osaa selvästikään tätä uutta kommentointia vielä...

Suvi sur le vif

Liivia: chili con carne kyllä kuulostaa mainiolta. Ja oikein sopivilta näihin keleihin. Me syötiin pääruoaksi pitkään haudutettuja käälikääryleitä:)

Mikäköhän tuossa kommentoinnissa on kun aika monelle näyttää käyvän sama homma, että nimi ei tule esiin..

Ella F.
Siperian Ella

On pitänyt jo pitkään kiittää tästä, jotenkin on hesarissa mennyt ihan ohi tämä resepti. Mahtavan makuisia ja nopeita tehdä,  yksi päivä tuossa taannoin paistelin noita häthätään kun olin hakenut pikkuisen päikystä. Tuli arkeen suorastaan luksuksen tuntua, syötiin lämminsavulohen, smetanan, tillin ja maustekurkkujen kanssa. Ja lapsikin tykkäsi kovasti, meistä aikuisista nyt puhumattakaan. Eli iso kiitos <3

Suvi sur le vif

Ella F:  teidän lisäkkeet kuulostavat ihan mahdottoman herkullisilta, pitänee varmaan itsekin tehdä samanlaisella satsilla! Ja kiitos itsellesi kauniista kommentistasi.

Kommentoi

Ladataan...