Pestoa herneistä / Pea pesto

Pesto herneistä ei ole missään nimessä kovin omaperäinen idea vaan erilaisia pestoja liitelee netin syövereissä niin paljon että päätä huimaa. Minä innostun ajatuksesta käyttää pakasteherneitä koska näin talviaikaan basilikat ovat aika onnettomia ja pakasteherneet ovat aina käytettävissä.

Seuraava ohje on varsin summittainen koska minusta pesto-ohjeen pitää olla sellainen. On kourallisia, lorauksia, ripauksia.. Tärkeintä on että maut ovat peston tekijälle tasapainossa. Aloita pienistä määristä esimerkiksi valkosipulia, koska se on vahvan makuista ja jyrää helposti muut maut alleen. Ohjeesta tulee myös aika iso satsi pestoa ja voit hyvin puolittaa ohjeen. Pesto muuten säilyy hyvin jääkaapissa kun peität pinnan oliiviöljyllä.

Heitin mukaan myös kourallisen rucolaa joka antaa hiukan pippurista potkua mutta rucola ei ole välttämätöntä. Voit maustaa pestoa myös erilaisilla yrteillä, eri pähkinöillä tai vaikka sekoittamalla fetaa/vuohenjuustoa mukaan.

Hernepesto (iso satsi)



400 grammaa pakasteherneitä (kaksi pussia à 200 gr)

Kunnon kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä

(Kourallinen rucolaa)

1 sitruunan kuori ja mehu

1-2 valkosipulinkynttä

Suolaa ja mustapippuria myllystä

Noin 2 dl oliiviöljyä

Loraus vettä

Ainakin 2 kunnon kourallista parmesaanijuustoa raastettuna

Ota herneet sulamaan hyvissä ajoin ettet saa jäähilepestoa. Paahda pinjansiemenet pannulla. Voit muuten paahtaa myös enemmän jos tykkäät pähkinäisestä mausta, ylimääräisillä voi aina koristella peston tai heittää pastan joukkoon.

Voit möyhentää peston tehosekoittimella, sauvasekoittimella, vanhalla kunnon morttelilla tai vaikka puukolla leikkuulaudan päällä. Raasta valkosipulinkynnet jotta pestosta ei vahingossakaan löydy isoja valkosipulin paloja.

Möyhennä herneet, valkosipuli ja rucola tahnaksi lisäämällä nesteeksi oliiviöljyä, sitruunanmehua ja halutessasi myös vettä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunankuorella, maista. Lisää parmesaani tahnaan ja sekoita vielä kerran jotta kaikki aineet ovat tasaisesti sekaisin. Maista taas ja lisää halutessasi esimerkiksi suolaa tai sitruunaa. Hernepeston pitää muuten olla aavistuksen liian tömäkkää jotta se maustaa esimerkiksi miedon pastan tai oikeasti maistuu joltain leivän päällä.

Nauti. Vaikka pastan seassa, mielellään grillatun leivän päällä, uunikasvisten seurana, lihan kera..

*

Making pea pesto with arugula and a hefty amount of lemon.

Share

Kommentit

annemi

Nam! olen suuri pestofani ja herneitä meillä on aina pakastimessa, täytyy laittaa tämä siis kokeiluun!

beekoo (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, tämä menee kokeiluun! Ihailin tuota kuvaa, upeat värit.

Millainen tuon maku on? Onko se kovin hernemäinen vai onko se verrattavissa muihin pestoihin? Suuri pestofani löytyy täältäkin, mutta herneistä en niin välitä. Tuon peston väri on vaan jotain niin upeaa, että aloin miettiä josko ne herneet menisivät tässä muodossa! 

Suvi sur le vif

annemi: jee jos tämä pääsee kokeiluun asti:) Hyvä säilytysastia on muuten lasipurkki, jos on laakea säilytysastia niin oliiviöljyä tarvitsee kaataa hurjasti että se peittää pinnan. Terveisin Suvi, joka kaatoi oman satsinsa kulhoon..

beekoo: tuo pesto on tosiaan ilahduttavan vihreää! Ja ollos hyvä vaan. :)

Tuulie: no siinä on herneitä joten kyllä se pakkaa myös herneiltä maistumaan:) Mutta minä en itse välitä pakasteherneistä (varsinkinaan kuumennettuina) mutta tuossa ne menivät, koska valkosipuli, parmesaani ja rucola poistivat pakasteherneistä sellaisen 'tunkkaisen' maun, josta en itse tykkää. Tuoreita herneitä kyllä menee suuhun mutta ei pakasteita. Voit vaikka vähentää herneiden määrää ja käyttää enemmän rucolaa.

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu) http://www.evitalehti.fi/blogit/fanni-ja-kaneli

Todella kiva idea ja kaunis tumman valoisa tyyli kuvassa. Tätä olisi ihana päästä tekemään tuoreista herneistä. Ja päälle kasa herneenversoja ja buffalomozzarellaa!

Tuulia T.

Kiitos vinkistä, näyttää herkulliselta!

Hehee, ajattelinkin että aika tyhmä kysymys sikäli että mihin herneitä laittaa, niin kyllä siinä herneet maistuu :D Itsellä on myös tuo sama pakasteherne-ongelma ja se taitaa olla juuri tuo tunkkainen maku josta en itsekään tykkää. Eli jos se jää peittoon, niin uskaltanen kokeilla! Kiitti! :)

Suvi sur le vif

Tiina: tuoreherneversio olisi varsin luksus, varsinkin buffalomozzarellalla, voi nam!

Tuulia: ollos hyvä :)

Tuulie: en minä pitänyt sitä tyhmänä kysymyksenä koska pestossahan on raaka-aineita jotka ovat vahvoja ja herneiden maku jää helposti hiukan alle. Ainakin se tunkkainen pakasteherne-maku. :) Kannattaa vaikka aloittaa pienellä määrällä herneitä ja lisäillä kunnes alkaa maistumaan omaan makuun sopivalta.

Kommentoi