Raparperikompotti / Rhubarb + Cointreau compote

 

Raivasin tieni pari päivää sitten ruusuihin melkein hautautuneeseen raparperiröykkiöön ja hakkeloin nämä raparperit tähän Mollyn ehdottamaan raparperikompottiin. Ensin raparperinpalaset pyöritellään sokerissa ja ne kipataan sulatettuun voihin. Mukaan lorautetaan suosikkiani, appelsiinilikööriä (Cointreau) ja annetaan pöhistä pannussa, kunnes kaikista muodostuu herkullinen, voinen raparperimöhnä.

Ehkä lisään seuraavalla kerralla itse hiukan appelsiininkuorta valmiiseen tuotokseen, koska pidän sitruksesta. Kompotti on täydellistä aamiaisjogurtin tai puuron päällä. 

Jos ihmettelette näitä aamiaisjogurttiehdotuksia, olen yrittänyt terästäytyä ja keksiä helppoja vaihtoehtoja omiin aamuihini, koska olen niin Älyttömän  laiska tekemään aamupalaa. Mutta jos jääkaapissa on jogurttia ja joku helppo komponentti siihen päälle, en sorru perinteiseen kympiltä kahvia ja kahdelta kiukku-metodiini.

*

Made this compote inspired by Molly's post of it. Lovely on top of a breakfast yoghurt or porridge. Or toast.

 

 

Share

Kommentoi