Rapea marraskuu / Crispy November

Suvi sur le vif

 

Kirjoittelin taannoin Rachel eats -blogista ja tämä on yksi niistä ohjeista, jonka pistin ylös testattavaksi, resepti on alkujaan Ottolenghin ruokakirjasta. Kyseessä on yksinkertainen ohje koukuttavan rapeille ja ohuille kekseille, joita maustavat oliiviöljy ja suola. Joissain versioissa päälle lisätään vielä mausteita tai siemeniä. Kokeilen ehkä seuraavaksi maustenigellan siemeniä (ryytineito) ja kokonaisia juustokuminan siemeniä. Suosittelen Rachelin tavoin keksien syömistä suoraan uunista ja kenties lisäämään päälle vielä lämpimänä sipauksen oliiviöljyä. Keksejä voi käyttää myös esimerkiksi hummuksen kanssa dippaukseen.

Oliiviöljykeksit

Siivilöi sekaisin 4 desiä vehnäjauhoja 1 teelusikka leivinjauhetta kulhoon. Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada mukaan 1,5 dl vettä sekä 2 ruokalusikkaa oliiviöljyä. Vaivaa taikinaa käsillä kunnes taikina on sileää. Muotoile palloksi, heitä kulhon päälle liina ja pistä taikina jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.

Napsauta uuni 220C asteeseen ja ota taikinakulho pois jääkaapista. Jauhota pöytätaso kevyesti vehnäjauholla ja nappaa taikinasta saksanpähkinän kokoinen pala ja kaulitse se ohuen ohueksi pitkulaiseksi lätyksi. Käytä apuna jauhoja, jotta ohut taikina ei nappaa pöytään/kaulimeen/käsiin kiinni ja repeile. Taikina on tosin helppo käsitellä ja sen saa kaulittua ohueksi suhteellisen vaivattomasti.

Asettele kaulitsemasi keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja voitele oliiviöljyllä. Ripottele päälle hyvää suolaa; tykkään itse sormisuolan kevyestä rakenteesta ja siitä, että se rapsahtaa kivasti suussa.

Työnnä pelti kekseineen uuniin: paista keksejä viidestä kahdeksaan minuuttiin tai kunnes keksit ovat kalpean vaaleanruskeita, keksien ei ole tarkoitus muuttua tummanruskeiksi tai ne maistuvat aika hurjalle, testattu on. Vahdi siis silmä tarkkana ja ota keksit pois uunista ajoissa. Omat keksini pullistelivat uunissa aika hurjasti ja nappasivat väriä todella nopeasti.

*

A while ago I wrote that one of my favorite food blogs was Rachel eats and this is one of the recipes that I bookmarked. It's originally from the Ottolenghi cookbook, you can find the english recipe here.

 

 

Share

Kommentoi