Suvilista / Summer list

Ladataan...


 

Pahoittelen omahyväistä otsikkoa, mutta näin kesällä on pakko ottaa irti nimeni kaksoismerkityksestä. Blogini nimi kääntyy muuten monesti Summer sur le vifiksi varsinkin Pinterestissä, ja Google tykkää kääntää koko nimeni Summer Uniformiksi, mikäs siinä. Tässä on pientä kesälistaa: asioita, jotka saavat minut juuri nyt iloiseksi. 

Kinfolk-lehden Saltwater-numero. Jos olet hiukankaan innostunut merestä, tämä numero on juuri sinulle. Minun pitäisi varmaan ostaa paukauttaa Kinfolkin vuosikerta, tällä erää olen törsännyt irtonumeroihin Mokon nettikaupassa.

Stella McCartneyn tumblr: inspiraatiota aamuöihin, kun mieli on levoton ja uni karkaa valoisaan yöhön.

Kesäkasvisten pikkelöinti. Uusimman Trendi-lehden kolumnista löytyy meikäläisen ohje pikkelöintihommaan, jos näin kainosti saisi hiukan suositella. Kun kasvikset siivuttaa ohuiksi, ne valmistuvat pikapikaa. Yksi suosikeistani on jo parin vuoden takainen yhdistelmä rapeita, kuumia uuniperunoita, sitruuna-aiolia ja niitä pikkelöityjä kasviksia.

Pavlova ja suomalaiset mansikat. Parhaat marengit olen saanut onnistumaan tällä ohjeella. Teen reseptistä neljä yksittäistä, varsin somaa marenkia ja lyön niiden päälle happamalla turkkilaisella jogurtilla ryyditettyä kermavaahtoa. Päälle kasaan huojuvan tornin ensimmäisiä torilta löydettyjä kotimaisia mansikoita - metsästän mahdollisimman pieniä ja makeita. Pavlovat voi koristella keskikesään sopivasti ruusun terälehdillä, juhannusruusu ja kurtturuusu ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Muista, ettet kerää maantien vierestä tai revi luvatta naapurin puskasta. 

Juhannusviikon aamupala koostuu lemppareistani, eli tomaateista ja pehmeäksi jätetyistä kananmunista. Teen tomaattikastikkeen tällä luotto-ohjeella ja laitan kastikkeen uuninkestävälle pannulle. Mukaan 1-2 kananmunaa per syöjä, ne ujutetaan tomaattikastikkeeseen tehtyihin koloihin. Päälle reilulla kädellä tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa tai timjamia. Pannu siirretään grillivastusten alle uuniin, kunnes kananmunat ovat hyytyneet sopiviksi (3-7 min). Pannu pöytään, päälle parmesaania raastettuna ja kylkeen paahdettua leipää aamukahvin kera. 

Suosittelen just nyt aamupalaksi myös mansikkamaitoa, lohitahnaa, kesäjogurttia tai esimerkiksi aprikoosileipiä.

 

*

Summer things: Kinfolk's Saltwater issue, Stella McCartney's tumblr for restless summer nights, pavlova with cream and the tiniest, sweetest strawberries you cand find - and some rose petals, and breakfast made with this tomato sauce, then poached in the oven with eggs and fresh herbs, just so that the eggs have settled.

 

 

 

 

 

Share

Kommentit

Nelle (Ei varmistettu) http://siskotkokkaa.blogspot.fi/

Toi Olivian resepti on ihan Paras. Itsekin käytän sitä aina blogista kun pitää marenkia tehdä. Pidempään kuivattamalla samasta massasta saa myös pieniä, ihan kovia marenkeja vaikka mökkikaappiin vieraita odottamaan. :)

Suvi sur le vif

Kiitoksia kovasti marenki-inspiraatiosta Nelle! :) Googlettelin marenkeja ja erilaisia ohjeita varmaan pari tuntia, yllättävän mielenkiintoinen maailma tuo marenkien sielunelämä. Tämä The Guardianin artikkeli kiinnosti kanssa perinpohjaisuudellaan: tästä taitaa tulla marenkikesä! 

inspirations (Ei varmistettu) http://favouriteinspirations.blogspot.fi

Kauniit kuvat ja herkulliset ohjeet, kiitos! Täytyykin kokeilla loman kunniaksi ; )

Suvi sur le vif

Suosittelen sekä tomaattikastiketta, että pavlovaa lämpimästi. :) Tomaattikastike kannattaa tehdä nyt kesällä ehdottomasti tuoreista, parhaista kotimaisista tomaateista joita löydät. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Vinkkinä, että Kinfolkin vuosikerta on tosi kallis suoraan tilattuna ja numerot kulkeutuvat tosi hitaasti tänne Pohjois-Eurooppaan. Olen huomannut, että Adlibriksellä on tosi edullisia irtonumeroita (noin 10 euroa / kpl) ja ne ovat saatavilla lähes heti, kun uusi lehti ilmestyy Pohjois-Amerikassa!

Suvi sur le vif

Kiitoksia tuhannesti vinkistäsi: mitähän oikein tekisin ilman ihania lukijoita ja parhaita vinkkejä! :)

Tiina G (Ei varmistettu) http://www.fannijakaneli.com/

Iiiks, mun pakko hankkia sitten tuo numero. Olen ihan seaside höperö! (Ja haaveilen Jenkkien itärannikolle muuttamisesta harvase päivä.) Ihania kuvia taas. Kyllä tätä sun blogia on vaan niin kiva selailla - silmä lepää! Rentouttavaa kesää!

Suvi sur le vif

Moikka Tiina :) Tuo numero oli kyllä ihan todella hyvin toteutettu, mukana lehdessä on muuten kanssa tosi innostava salt&vinegar menu, jota olen silmäillyt jo monesti sillä silmällä. Ja sitten siellä on kaipuuta nostattavia esittelyjä ihan meren vieressä asuvien ihmisten nurkista - heti muuttaisin vetten päälle rannikolle. Ja rennot kesätoivotukset myös sulle!

Kommentoi

Ladataan...