Tahmaruusukaalit / Asian inspired brussels sprouts

Ladataan...
Suvi sur le vif

 

Minulta jäi joulusta pussillinen ruusukaaleja, joista piti tuleman ruusukaalisalaatti granaattiomenalla. Mutta ei tullut, ruusukaalit pääsivätkin välipäivän aasialaishenkiseksi kasvislisäkkeeksi. Pirteät, hiukan tuliset maut sopivat hyvin raskaiden joulusyöminkien jälkeen: mieli huutaa kasviksia, mutta pakkaskelillä ei tee mieli pureskella perinteistä salaattia. Ruusukaalit ovat myös supernopeat tehdä, ainut hankala asia tässä ohjeessa on kirjoittaa englanniksi brussels sprouts, ässsssssät hyppivät aina väärään paikkaan.

Voit tuplata tai triplata annoksen helposti, jos soosia jää jäljelle, sitä voi tarjota myös uunista tulleiden ruusukaalien kanssa, tai käyttää seuraavana päivänä vaikka fried ricen tekemiseen. Jos siis kaapista sattuu löytymään riisinjämiä. Suosittelen! 

 

Ruusukaalit aasialaisittain (yhdelle nälkäiselle, kolmelle lisäkkeeksi)

1 rasia (à 400 gr) ruusukaaleja
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl sweet chili kastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1-2 rkl soijakastiketta
1 tl paahdettua seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
Peukalonpään kokoinen möntti tuoretta inkivääriä

Tarjoiluun esim. murskattuja, suolattuja maapähkinöitä, hienoksi hakattua chiliä, tuoretta minttua ja/tai korianteria.

Napsauta uuni 200C asteeseen. Leikkaa ruusukaaleista kanta ja halkaise ne, siivoten kaikki huonot lehdet pois. Huuhtele ja kuivaa, jos kaalit tuntuvat hiekkaisilta. Levitä kaalit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja sekoita niihin rypsiöljyä. Paahda 15-20 minuuttia tarkkaillen 10 minuutin kohdalla, kaalit ovat valmiita, kun ne ovat osittain ruskistuneet. Varo kärventämästä kaalipoloja!

Sekoita kastike kaalien paahtuessa. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Ota kaalit pois uunista, kaada kastike niiden päälle ja sekoita, jotta kastike peittää jokaisen kaalin. Paahda uunissa 3-5 minuuttia, jotta kastike karamellisoituu aavistuksen.

Kippaa kaalit lautaselle ja ripottele päälle suolapähkinöitä, (tai paahdettuja seesaminsiemeniä), tuoreita yrttejä tai chiliä. Tarjoa sellaisenaan esimerkiksi riisin kanssa, tai lihan ja kalan kyljessä.

*

For asian style brussels sprouts, I toast halved sprouts in the oven with some neutral oil for 15-20 minutes, then mix them with a sauce made from sweet chili sauce, sesame oil, soy sauce, rise wine winegar, garlic and ginger. A quick 5 minute roasting in the oven so that the sauce gets lightly caramelized and you are good to go. Serve with roughly cut peanuts, fresh chili, mint and or cilantro.

 

 

Share

Kommentit

tiinamh (Ei varmistettu)

Ooohh, aivan ihanan kuuloinen resepti! Juuri tällaista olen ruusukaalille kaivannutkin. Menee kokeiluun heti kun vaan saan ostettua itselleni noita ihania palleroisia.

Kiitos, jälleen kerran <3

Kommentoi

Ladataan...