Voi mikä pannukakku / Clafoutis with raspberries

 

Kun pistetään kaksi rikkinäisen selän kanssa voivottelevaa ihmistä nukkumaan liian pieneen sänkyyn, saadaan aikaiseksi ainakin rähinää ja hitaasti eteenpäin liikkuvia mörrimöykkyjä. Päätin pistää pannukakut tulille ja pyöräytin meille iltapäivän iloksi vadelmilla ja ruusuvedellä silatun clafoutiksen, eli siis ranskalaisen pannukakun. Ei tämä sentään selkäkipuun auta mutta tuo muuten hyvän mielen. Lihasrelaksanttien kanssa nautittuna ainakin.

Tosin teknillisesti oikeaan clafoutikseen kuuluvat kirsikat; käytettäessä muita marjoja tai hedelmiä pannukakun nimi on flaugnarde. Vadelmat ja ruusuvesi ovat yhdistelmä, jonka nappasin sieltä ahkerasti kuluttamastani Nigel Slaterin Tender -kirjasta. Ja mahtava yhdistelmä onkin, pakastevadelmat saavat hennon ja kesäisen maun ruusuvedestä.

Clafoutis on helppo ja nopsa valmistaa, sitä voi varioida erilaisilla hedelmillä tai marjoilla ja rakennetta voi muuttaa sopimaan omaan makuun. Reseptejä on olemassa kuivemmille ja kakkumaisille, näille puolikiinteille jonka itse pyöräytin tai sitten pannukakun voi tehdä melkeinpä vanukasmaiseksi ja pehmeäksi.

Paista Clafoutis n. 20-23 senttisessä piirakkavuoassa, valurautapannussa tai jaa se halutessasi pienempiin annosvuokiin. Käytin ohjeistuksena Food&Winen ohjetta vadelmaiseen clafoutikseen, se löytyy täältä.

Clafoutis vadelmilla ja ruusuvedellä.

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

3 kananmunaa

3 rkl sulatettua voita (käytän kevyesti suolattua, jos käytät suolatonta, lisää taikinaan hippu suolaa)

2 dl maitoa

2 dl tai maun mukaan pakastevadelmia + pari tippaa ruusuvettä



Voita vuoan voiteluun ja halutessa tomusokeria valmiin pannukakun päälle

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Voitele vuoka/vuoat voilla. Sekoita keskenään jauhot ja sokeri. Lisää mukaan kananmunat ja sulatettu voi, vatkaa vispilällä sekaisin. Lisää maito ja vispilöi kevyeksi ja kuohkeaksi. Taikinan voi tehdä myös blenderissä, joka on varmin keino estämään jauhopaakut taikinassa mutta ahkeralla vispilöimisellä onnistut myös. Mausta taikina lopuksi parilla tipalla ruusuvettä, varo lorauttamasta isoa määrää tai saat saippuaisen pannukakun.

Kaada 1/3 taikinasta voideltuun vuokaan ja ripottele jäiset vadelmat tasaisesti taikinan päälle. Kaada loppu taikina päälle ja lykkää uuniin. Paista 30-35 minuuttia tai kunnes clafoutis on kauniin ruskea ja keskiosa kiinteä. Voit myös tarkistaa kypsyyden tökkäämällä hammastikun keskellä; jos se on kuiva, pannukakku on valmis.

Anna jäähtyä ja sihtaa tomusokeria päälle. Parasta hiukan jäähtyneenä.

*

This day called something good, sweet and easy, so I made a french clafoutis with raspberries and rosewater. This (the raspberries and rosewater) is a combination that Nigel Slater suggests to be a very good one. I used this recipe as a base of my clafoutis and just added a few drops of rosewater.

 

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi ihanaa! Juuri eilen illalla haaveilin pannukakusta ennen nukahtamista ja tämä näyttää nyt niin hyvälle että varmaan pakko laittaa uuni tulille :D

- Anni

Suvi sur le vif

Anni: ehdottomasti on! Parhainta tämä on minusta kylmänä suoraan kädestä syötynä, hyvän maitokahvin kanssa. Aloin jo sillä silmällä suunnittelemaan clafoutista tummista viinirypäleistä, jos vaan löydän tarpeeksi makeita.

Minde (Ei varmistettu) http://abitfunktional.blogspot.com

Näyttää todella hyvältä, clafoutis on ihan mun lempiherkku! Täytyy kokeilla myös tätä reseptiä, itse oon tehnyt clafoutista omenoista, käyttämäni resepti on muistaakseni Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjasta ja se on huippu hyvä! (http://abitfunktional.blogspot.fi/2011/08/ehka-parasta-mita-omenoista-vo...)

Suvi sur le vif

Minde:  voi luoja miten herkullisen linkin pistit! En tiedä maltanko odottaa seuraavaan syksyyn ja omenasatoon, pitänee käydä kaupan omenalaareilla!

Solsolecito (Ei varmistettu)

Kuinkahan toimisi puolukoista? Tuleeko liian kirpeä?

Suvi sur le vif

Puolukat ovat hiukan kirpakoita mutta jos niiden ominaismausta tykkää (minä tykkään!) niin kävisivät kyllä mainiosti. Lisäisin ehkä taikinaan lisää sokeria tai tarjoaisin paistoksen epäperinteisesti kinuskikastikkeen kanssa.

Kommentoi