Ladataan...

 

Torisaalis, luottoläpsykät, kynsilakat ja aurinkorasva. Muuta en taida tarvita viikonlopulle. Paitsi jotain kivaa lukemista laiturille. Tiedossa on auringosta punainen nenä, kuumuudesta äkäinen Suvi ja paljon hyttysiä. Rentoa viikonloppua ja hyvää mieltä!

*

I've got my fruits, favorite sandals and lots of sunscreen. That's all I need for a good time. Well maybe some reading too. Have a relaxed, long weekend!

 

Share

Ladataan...

 

Tällä kertaa Aamupalalla-sarja on vähän erilainen. Julkaisin viime vuonna samoihin aikoihin alla olevan kuvan paistetuista nektariineista ja kreikkalaisesta jogurtista. Kyseessä on ehdoton lempparini, halusin siis jakaa sen teille uudestaan koska nektariinit ja syreenit ovat minusta juuri nyt parasta mitä maailma tarjoilee.

Tarkkaa ohjetta minulla ei ole ja näin kesällä muutun entistä huolettomammaksi ja jätän tarkat määrät odottamaan kylmempiä säitä. Puhun siis kourallisista, hyppysellisistä, ropsauksista, sirottelusta ja sen sellaisista.

Tarvitset vain hiukan ylikypsiä hedelmiä, jotka paistetaan pannussa voin ja ruskean sokerin kanssa, kunnes niistä purskahteleva mehu sekoittuu herkulliseksi liemeksi. Sokeria tarvitaan ihan vain se hyppysellinen. Tahmeat, makeat hedelmät nautitaan viileän kreikkalaisen jogurtin kera. Nyt tänä vuonna varmaan maustaisin jogurttini (taas kerran) ruusuvedellä mutta kokeile myös vaniljaa, sitruunaa tai vaikka yrttejä kuten minttua tai sitruunamelissaa.

Voisin syödä näitä myös iltapalaksi. Varsinkin nyt kun ilma yöllä on sakeaa, syreenilla tuoksutettua parfyymiä. Linnutkin laulavat eri tavalla - vai pistääkö lämmin ilma pääni hiukan pyörälle. Muutun näillä keleillä ja fiiliksillä yleensä hiukan melankoliseksi ja kuuntelen Miles Davisia ympäri vuorokauden.

Loput aamupalat löydät tämän linkin takaa. Jos vaikka haluaisitkin leipoa jotain ja et ole niin hövelillä tuulella kuin allekirjoittanut.

*

For breakfast I serve you some lilacs (in a vase) and nectarines poached in butter and a little brown sugar. Serve with tangy Greek yogurt and enjoy the summer - both mornings and nights.

 

Share

Ladataan...

 

Tämä leipänen on suoraan inspiroitunut turkulaisen ravintola Tintån ihanasta, mansikoilla ja vuohenjuustolla tarjotusta leivästä. Ensimmäistä haarukallista syödessäni fiilistelin makua ja tuumasin että kokeilen ehdottomasti tehdä leivän myös kotona. Leivässä oli myös rucolaa, pistaasipähkinöitä, tryffeliöljyä ja mansikat oli marinoitu - tämä oma versioni on hiukan karsitumpi (ja painotus taisi olla isossa kourallisessa mansikoita) mutta silti maistuva lounaskaveri.

Mansikat voi halutessaan marinoida vaikka balsamiviinietikassa mutta päätin tehdä asiat mahdollisimman yksinkertaisesti - kuuma kesäpäivä näes, ei silloin voi riehua liikaa keittiössä. Syö yksi leipä vaikka alkupalaksi, kahdella pärjää jo pidemmälle. Söimme kuvassa näkyvät voileivät miehen kanssa kevyeksi lounaaksi.

Leipä vuohenjuustolla ja mansikoilla

2 viipaletta mieleistäsi leipää
kourallinen tuoreita mansikoita per leipä
2-3 viipaletta vuohenjuustoa per leipä
kourallinen vihreää; käytin itse rucolaa, friséesalaattia ja tuoretta basilikaa
raastettua sitruunan kuorta
valinnaisesti vaikka balsamicosiirappia, oliiviöljyä tai vaikka sitä raparperisiirappia päälle
rouhaisu mustapippuria

Viipaloi mansikat sopiviksi paloiksi. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin paloiksi ja pistä paistinpannu kuumenemaan. Pese vihreät, kuivaa ja lorauta mukaan aavistus oliiviöljyä. Lisää kuumalle pannulle voita ja odota kunnes se lopettaa sihisemisensä ja alkaa kevyesti ruskistua. Ota lasta käteen ja aseta vuohenjuustot kuumalle pannulle. Noin kymmenen sekuntin kuluttua ne alkavat pikkuhiljaa sulaa joten toimi nopeasti ja käännä heti kun alapuoli osoittaa ruskistumisen merkkejä. Paista toista puolta vielä se kymmenisen sekuntia ja nappaa juustot lautaselle. Jos laitat juustot haalealle pannulle, ne eivät ruskistu vaan sulavat mössöksi.

Paahda leivät pannulle jäävässä voissa nopsaan ja aseta lautaselle. Annostele päälle vihreät, vuohenjuusto ja mansikat. Koristele sitruunan kuorella, rouhaise päälle mustapippuria ja lorota päälle halutessasi jotain mukavaa. Me lisäsimme viimeiset tipat raparperisiirappia. Nauti hyvässä seurassa.

*

There's a bruschetta with fried goat cheese and fresh strawberries in the picture. And yes, it is very tasty. Toast the bread, fry the cheese, add some greens and garnish with lemon zest, black pepper and maybe with a rhubarb/balsamic syrup.

 

Share

Pages