Ladataan...

 

Marinoin oliivit yleensä (aina) yhdessä sitruunan, rosmariinin ja ohueksi viipaloidun valkosipulin kynnen kanssa. Kaupasta löytyi pieni purkki Taggiasca-oliiveja ja ne sukelsivat hiukan erilaiseen, nopsaan liemeen. Yleensä suosin kivellisiä kalamata-oliiveja, mutta mitkä tahansa muut käyvät paitsi ne paprikatäytteiset, kivettömät ressukat.

Koska vaanin kaupasta verigreippejä, (kuvan yksilö on punaisin löytämäni tähän mennessä, makeinkin vielä) raastoin niiden kuorta mukaan marinadiin ja puristin puolen appelsiinin mehun oliivien päälle. Lisäksi reilusti kuivattua minttua, joka on muuten yksi lemppareistani, mitä tulee kuivattuihin yrtteihin. Pieni loraus oliiviöljyä ja jääkaappiin tekeytymään. Nämä oliivit olivat marinadin takia lempeitä, hedelmäisiä ja juuri sopivasti minttuisia. Muutama kippoon, viinilasi kouraan ja jalat ylös perjantain kunniaksi.

*

Marinating olives with blood oranges and dried mint. The result is delicate, fruity and just perfect for relaxed friday evening.

 

Share

Ladataan...

 

Innostun juuri nyt taas yöllisistä kukkasista, sekä näistä David Tanisin kolumneista The New York Timesille. Myös Kotoni-sivuston kotikuvat saavat sormet syyhyämään inspiraatiosta. Ja Yo Vintagen Her -lookbook on ehdottomasti fiilistelyn arvoinen. 

*

Yellow vibes and inspirational links for Friday.

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Tämä on versioni eräästä lapsuuden ruokamuistosta, jota söin silloisen parhaan ystäväni kotona. En vieläkään tiedä miten hänen isänsä valmisti munakkaan; se oli tiivis ja paksu kerros valmistettuna valurautapannulla, melkeinpä liian 'kananmunamainen' mutta silti herkullinen. Munakas tarjottiin joka kerta heidän omista vadelmistaan valmistetun hillon kanssa. Yhdistelmä on sen verran erikoinen, että se jäi mieleeni ja en ole sen jälkeen saanut tätä versiota missään, niinpä päätin tehdä oman munakkaani vattuhillolla.

Itse teen nopean perusmunakkaan pannulla ja tarjoan sen pakastevadelmista tehdyn survoksen kera. Munakkaan paistan hiukan kypsemmäksi kuin jos kyseessä olisi suolainen versio. Ruskistettu voi komppaa pähkinäisyydellään mukavasti mantelilastuja ja vadelmasose tuntuu kesältä suussa. Tämä on yhdistelmä, josta joko pitää tai ei. Minä pidän.

Vadelmamunakas (yhdelle nälkäiselle)

3 kananmunaa
3 rkl maitoa tai kermaa
Voita paistamiseen
2 dl sulatettuja pakastevadelmia
Paahdettuja mantelilastuja
Tomusokeria

 

Sulata pakastevadelmat ja soseuta ne haarukalla kevyesti murskaksi. Muistathan käyttää suomalaisia vadelmia, tässä ohjeessa niitä ei kuumenneta ja ulkomaiset vadelmat vaativat kuumentamisen. Voit toki kiehauttaa hillon ja tarjota munakkaan kanssa hiukan jäähtyneenä, jos käytät ulkomaisia marjoja tai et tiedä alkuperää. Sekoita teelusikka tomusokeria vadelmien joukkoon, maista ja lisää tomusokeria jos kaipaat lisää makeutta. Paahda mantelilastut kevyesti paistinpannulla.

Napsauta levy päälle ja siirrä paistinpannu kuumenemaan. Riko kolme kananmunaa kulhoon, lorauta mukaan maito tai kerma ja vispaa kevyesti sekaisin. Tiputa nokare voita pannulle, kun se ruskistuu kevyesti ja lakkaa sihisemästä, pannu on valmis. Kaada munakasseos kuumalle pannulle, napsauta lämpöä pienemmälle ja vetele lastalla munakasseosta kevyesti reunoilta keskelle, jotta massa pääsee liikkumaan ja munakas hyytyy tasaisesti. Napsauta sitten lämpö kokonaan pois ja anna munakkaan kypsyä melkein kypsäksi, jolloin se on vielä aavistuksen kostea ja mehevä. Taita munakkaan reuna lastalla toisen päälle ja nosta nopeasti mutta hellästi lautaselle.

Tarjoile munakas vadelmasoseen, paahdettujen manteleiden ja tomusokeritömäyksen kera. Suosittelen ehdottomasti tomusokeria päälle, se sitoo munakkaan ja vatut hyvin yhteen. Nauti maitokahvin kera.

*

One of my childhood's food memories is a thick omelette that my friend's dad used to cook and served with raspberry jam, made with raspberries from their own garden. I have not eaten this raspberry omelette since and this is my version of the dish. I cooked a speedy omelette and served it with a 'jam' from frozen raspberries, toasted almon flakes and some icing sugar on top.

 

Share

Pages