Ladataan...

 

Teen arkena salaatin melkein aina samalla kaavalla. Salaattikulhon pohjalle 1-2 tl rakeista sinappia, 3 rkl oliiviöljyä ja 1 sitruunan mehu. Mukaan pieni ripaus rouhittua mustapippuria ja reilumpi ripaus suolaa. Ainekset sekaisin ja sekaan 1-2 salottisipulia renkaina. Järjestyksessä on syynsä: sipuli marinoituu kevyesti öljyssä ja sitruunanmehussa, jolloin maku pehmenee. 

Salaattiainekset lisään juuri ennen ruokailua. Tähän versioon tuli rapsakkaa Cosmopolitan-salaattia, pieni kourallinen karkeasti veitsellä raastettua grana padano juustoa ja pari kourallista paahdettuja leipäkrutonkeja. Simppeli homma, mutta maistuu aina yhtä hyvältä.

*

I have a certain rhythm when making salad for weekday dinners. I start by mixing 1-2 tsp of grainy dijon mustard, 3 tbs of olive oil and juice from 1 lemon together in a salad bowl. I season this with a pinch of black pepper and a tiny bit more of salt. I cut my shallots into rings and add them to my salad dressing. I make it in this order because the dressing softens the onions nicely and takes away the sharp edge away. Before we eat, I mix my salad leaves and other condiments into the dressing and onions.

 

 

 

 

Pages