Ladataan...
SuviS Lifestyle

Tänään meidän esikoisella oli korvakontrolli. Ja jee, korvat ovat vihdoin ja viimein terveet! Olemme koko kevään ja alkukesän ravannut lääkärissä flunssa- ja korvakierteen vuoksi. Viimeksi kävimme siellä kuukausi sitten. Silloin saimme kuulla että pojallemme oli kehittynyt liimakorvat. Tuomio oli että jollei korvat ole parantuneet kuukauden kuluttua, korvat putkitetaan. Kaksi antibioottikuuria hän oli syönyt perätysten korvatulehdukseen ja ne veivät loppujen lopuksi tulehduksen pois, mutta liimakorvat tulivat jäädäkseen. Silloin lääkäri ei enää antibioottikuuria antanut vaan saimme Evertille kahden viikon allergialääke kuurin. Jo ensimmäinen tabletti vei flunssan pois. Oliko se sittenkin allergiaa?! Flunssan parantuminen ja kesä ilmasto nopeutti korvien parantumista. Ihanaa, ettei korvia tarvitse putkittaa ainakaan tällä erää! 

Meillä on ollut vauvasta asti Evertille terveysvakuutus, jonka vuoksi jokainen lääkärikäynti ollaan tehty yksityisellä puolella. Onneksi tuo vakuutus oli, nimittäin päiväkodin aloitettua lapsemme sairasteli jonkin verran ja korvatulehduksia oli useita. Aina olemme saaneet huippunopeaa ja ammattitaitoista lääkäri palvelua! Olemme tykästyneet Kuopion Mehiläiseen ja sieltä korvalääkäri Ari Kosuseen. Hän on ollut meille luottolääkäri. Muihinkin korvalääkäreihin olemme olleet tyytyväisiä. 

 

 

Lääkärikäynnin jälkeen kävimme hieman alennus myynneissä ja jäimme viettämään aamupäivää torille. Huh mitä huippuhyviä alelöytöjä teinkään, tietenkin lapsille ;) vauva ei meinannut viihtyä vaunuissa, varsinkaan silloin kun ne pysähtyivät. Joten shoppailut jäivät lyhyeen. Ensi kerralla koetan kantoreppua.

 

Torilla oli niin mukava tunnelma. Ai että mikä ihana kesämeininki! Ostin vadelmia ja kimpun harsokukkia! Kävimme vielä herkuttelemassa kaffeteria mummolassa. Tykkään kovasti tuosta kahvilasta! Niin kotoisa ja lämmin tunnelma ja aah, niin herkulliset vohvelit!

 

 

 

 

 

Kotiin päästyä laitoin nuo upeat harsokukan jätti oksat maljakkoon. Sain vauvan unille sisälle ja eikun itkuhälytin mukaan ja tuosta ihanasta helteestä nauttimaan omalle terassille. Evert rakastaa vesileikkejä ja omaa pientä uima-allastaan. Siinä hän voisi olla vaikka koko päivän! Joka päivä me olemmekin hänelle sen laittanut, nyt nautitaan tästä lämmöstä!

 

 

Suvi

Ladataan...
SuviS Lifestyle

 

Tänään oli mun vuoro päästä päivittämään vähän hiuksia. Varasin ajan meidän ihanalle oppisopimusopiskelija Jutalle ja hän laittoi minulle vaaleita raitoja. Samalla värjäsin myös kulmakarvat kestovärillä. Voi että tällainen pieni kaunistautumis hetki piristää! Tuntuu, että aina kun itse pääsee asiakkaan penkkiin niin alkaa nukuttaa. Se kun toinen käsittelee sun hiuksia ja päänahkaa, on niin rentouttavaa. 

Viimeksi olen värjännyt hiuksiani vuoden alussa. Raskausaikana olen yrittänyt välttää hiusten värjäämistä. Tämän raskauden aikana taisimme värjätä hiuksiani tuon yhden ainoan kerran ja sekin raidoittamalla. Hiusten värjäyksen vaikutusta sikiöön ei ole tutkittu. Sen vuoksi itse välttelin värjäystä ja varsinkin päänahkaan laitettavaa hapeteväriä. Tämäkin asia on jokaisen itse päätettävissä ja valittavissa enkä tuomitse ketään toisin ajattelevaa. Itse kun työkseni olen päivittäin noissa värihöyryissä niin enää ei tee mieli näitä höyryjä raskausaikana päänahkaan laittaa.

Jo ennen esikoisen odotusaikaa aloin vaalentaa hiljalleen hiuksieni sävyä melkein mustasta vaaleampaan. Halusin helpotusta joka kuukausi värjättävään tyvikasvuun. Näin suomalaisen hiusvärin omaavana tuo tumman tyvikasvu oli niin häiritsevä. Muutenkin muoti oli suuntaamassa hieman luonnollisempaan, mitä se vielä tänä päivänäkin on. Paljon näkee kauniita vaaleita ja luonnollisia sävyjä. Myös ihanat pastellivärit ovat niin suloisia! On niin ihanaa kun vaaleiden raitojen kasvu ei näy ja hiuksia ei tarvitse enää värjätä niin usein. Helppoa ja ekologista! Niin onnistui myös hiusten värjäämättömyys esikoisen odotusaikana. Siitä lähtien olen suurimmaksi osaksi vain raidoittanut omaa väriä. Olen niin tykästynyt tähän väriin ja ennen kaikkea luonnollisuuteen ja helppouteen. 

Tällainen siitä sitten tuli. Alla kuvat ennen ja jälkeen. Tuo kulmien värjäyskin tekee ihmeitä tällaisen kotiäidin lookiin, joka ei jaksa meikkailla. Onneksi on olemassa myös ripsienpidennykset! Kesä on jo hieman vaalentanutkin omaa väriäni ja aurinko tuonut myös kasvoille väriä, mitä nyt myöskin hormooneista johtuvia maksaläiskiä. Niitä minulle on tullut kummassakin raskaudessa. Onneksi ne kuitenkin häviävät hormonien tasaannuttua.

Tykkään kovasti uusista hiuksistani. Kiitos Jutalle! Tällä kertaa jätimme hiusten latvojen leikkauksen seuraavaan kertaan, koska latvojen tasauksesta ei ole paljon aikaa. Ja myös, koska ajattelin pääseväni nopeammin kampaajan tuolista vauvan luokse. Yllättävän hyvin lapset viihtyivät, yhden kerran syötin vauvan raitojen vaikutusajalla. Ihanaa, kun he saavat olla lähelläni äitini kodin puolella. Työpaikkani kun sijaitsee äitini kodin yhteydessä ;)

Suvi

Ladataan...
SuviS Lifestyle

Kesä on kohta jo puolivälissä ja meillä alkaa olla kesälomareissu ajankohtainen. Tänä kesänä mennään aika pitkälti lasten ehdoilla. Esikoisemme tykkää Titi-nalleista, joten reissumme suuntautuu tällä kertaa Titi-nallen taloon Tampereelle. Varasin yön hotelli tornista ja matkaan lähdetään reilun viikon kuluttua. Titi-nallen talo on rakennettu juuri ideaparkin yhteyteen ja siellä luulisi riittävän tekemistä noin 1000 neliöisessä miljöössä. Olen käynyt Tampereella viimeksi reilu kymmenen vuotta sitten, joten kiva päästä katselemaan kaupunkia. Suunnitelmissa käydä kivoissa ravintoloissa ja ehkä hieman ostoksilla, jos lapset ja mies suostuvat suunnitelmaani ;) tuonnehan on avattu uusi Ratinan ostoskeskus. Se kiinnostaa kovasti ideaparkin lisäksi. Hyviä ravintola ym vinkkejä otetaan vastaan! 

Muumimaailma olisi ollut toinen kiinnostava kohde taaperolle, mutta vauvan takia valitsimme Naantalin sijaan Tampereen, lyhyemmän matkan vuoksi. Ensi kesänä voidaan lähteä sitten katsomaan muumeja. 

Hirveästi muita suurempia suunnitelmia meillä ei tälle kesälle ole. Aiomme viettää aikaa kotosalla ja sään salliessa uimarannalla sekä mahdollisimman paljon ulkona. Kaupunkipäiviä ja ystävien tapaamista on myös suunnitteilla. Jospa jollain tapaa pääsemme viettämään myös kuudetta hääpäiväämme heinäkuun lopulla. 

Ristiäispäivä on lyöty jo lukkoon ja nimen meidän kuopus saa elokuun puolivälissä. Muutamia muita juhlia on myös tiedossa ja alkukesästä ollaankin saatu jo juhlia monia syntymäpäiviä. 

Tähän asti kesä on onneksemme näyttänyt ilmoiltaan parhaimpia puoliaan. Jospa saisimme nauttia lämpimistä kesäpäivistä jatkossakin. Ja ai että nämä kotimme lähellä olevat peltomaisemat ja kukkakedot. Silmä lepää näitä katsellessa!

Hieman meillä olisi haaveita päästä lämpimään vielä alkusyksystä. Kroatian matka kiinnostaisi kovasti. Siellä houkuttaisi siisteys, kirkas merivesi, lämpö ja ennen kaikkea lyhyt lentomatka! En ole vielä uskaltanut matkaa varata, koska haluan rauhassa katsoa miten arki lasten kanssa lähtee sujumaan, ainakin nyt näyttäisi hyvältä. Katsotaan päästäänkö syksyllä reissuun. :)

Mukavaa kesän jatkoa ja aurinkoisia päiviä!

Suvi

Pages