Liian voimakkaan hiusvärin poistoniksit

Kuten eilisestä postauksestani näkyy, Kool Aid -väri haalistuu hyvää vauhtia ja häviää varmaan jossain vaiheessa kokonaan. Sen suhteen ongelmaa ei siis ole, mutta kun hiuksia värjäillessäni olen sekä halunnut viimeiseen asti välttää että kaikin mahdollisin keinoin nopeuttaa hiusvärin haalistumista, kerron tässä parhaat kikkani.

Esim. kerran olin L'Oréalin Sublime Mousse -testiryhmässä ja siihen aikaan ainoa kylmä vaalea sävy, Houkutteleva tummanvaalea, oli hyvin tumma eikä ollenkaan houkutteleva. Toimenpiteet olivat tarpeen.

Väri pysyy hiuksessa kun hiuksen pinta on kiinni. Tästä syystä ennen nopeita haalistamisliikkeitä hiukset kannattaa pestä hilseshampoolla, syväpuhdistaalla shampoolla tai (omalla vastuulla!) täishampoolla. Itse olen käyttänyt myös tiskiainetta, sillä tarkoitus on vain pestä hiukset mahdollisimman pesevällä aineella. Tämän jälkeen hiuksiin sitten jokin mahdollisimman rasvainen hoito, öljyhoito tai naamio, itse olen käyttänyt ihan rypsi- ja oliiviöljyä. Mahdollisimman pitkän vaikutusajan (vaikka yli yön) jälkeen pesu tavallisella shampoolla ja normaali hoito. Toimii jossan määrin.

Olen myös käyttänyt hiuksiin sitruunamehua, ihan siis sitruunasta puristettua mehua pestyyn pyyhekuivaan tukkaan vaan siis ja odottelua, pesu ja hoito. Tätäkin voi kokeilla mutta varoituksen sana: sitruuna voi värjätä varsinkin vaalennetut hiukset kellertäviksi.

Oma paras niksini on virallisen totuuden vastakohta. Monesti neuvotaan, että vastavärjättyjä hiuksia ei saisi pestä mahdollisimman pitkään aikaan, ja muutenkin pesuväliä tulisi pidentää. Kokemukseni mukaan homma pelaa kuitenkin aivan päinvastoin: hiuksen lilluttaminen omassa rasvassaan irrottaa väriä, ja väriä säästelevien tulisi vähintään pitää hiuksensa kuivashampoolla rasvattomina. Toisaalta taas mikäli värin haluaa haalistuvan nopeasti, hiusten kannattaa antaa mennä mahdollisimman likaisiksi aina ennen pesua. Sitten mielellään pari vaahdotusta niin, että shampoon annetaan vaikuttaa hiuksissa, ja kyllä lähtee väriä. Tämä on ollut paras keino tähän hommaan.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyviä niksejä, mutta musta toi tumma väri on kyllä kiva :)

OMGBBQ

Kiitos :) Tossa tummassa mua häiritsi eniten se, että inhoan tyvikasvua yli kaiken ja oma väri on niin paljon vaaleampi että jakauksen kohta olis näyttänyt kaljulta parissa viikossa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä värjäsin kolmisen viikkoa sitten hiukseni kevytvärillä, Color Gloss.. Oli aluksi kivat (tummaruskea) mutta juurikin tyvikasvun takia haluaisin haalentaa väriä. Onneksi muistin sut ja sut värikikkailut :D

OMGBBQ

Jee :) Toivottavasti toimii :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.