Tummat kulmat ja ripsien ja kulmien kestoväri

Koska olen jo vanha täti ja puoli-viidenkympin kriisikin on takanapäin, ajattelin kokeilla muutamaa varsinkin nuorempien neitosten suosiossa olevaa tyylijuttua. Ensimmäisenä vanha kammokkini tummat kulmat vaaleahkojen hiusten kanssa. Ihan ensin kuitenkin kuva siitä, miten paljon uuden kampaukseni takaosasta lopulta leikkelinkään.

Ei takatukkaa! Voitto!

Asiaan. Meikki-inhokkini yli kaiken ja hirvein tyylimoka jonka tiedän on reilusti luonnottoman lämpimänruskeat kulmat kylmänsävyisten hiusten kanssa. Varsinkin blondeilla ne ovat mielestäni aina näyttäneet hirveiltä. Olen tykännyt kulmieni luonnollisesta väristä, ja varsinkin koska kun silloin kun minä olin nuori tummat kulmat eivät olleet muotia, tummensin vain viimeistä kolmannesta kulmistani (sitä osuutta joka lähtee kaartumaan alaspäin). Tykkäsin myös kestovärjätä ripseni, ja koska silloin oli ripsien kotivärissä puolen tunnin vaikutusaika, tummensin samalla mustalla värillä mutta reilusti lyhyemmällä vaikutusajalla myös nuo kulmistani puuttuvat kohdat. Nyt en ole vähään aikaan värjännyt ripsiäkään, ja aion reilusti vetäistä kestovärillä molemmat. Mustia kulmia en tosin tahdo. Kerran nimittäin 18-vuotiaana onnistuin vahingossa värjäämään kolmanneksen toisesta kulmastani pikimustaksi, ja kun en saanut sitä vaalennettua, värjäsin molemmat kulmat kokonaan mustiksi, ja se sitten näytti niin hirveältä että ajoin kulmat kokonaan pois. Noh mutta se ei toki menoa haitannut ja muutamassa viikossa kulmat kasvoivat takaisin.

Ei muuta kun takaisin satulaan.

Taas asiaan. Tällä kertaa päätin käyttää taas suosikkiani RefectoCilin 10 minuutin vaikutusajan mustaa väriä. Puolen tunnin vaikutusajan kama valuu auttamatta silmiin, ja jossain vaiheessa myyty versio jossa kehite ja väriaine levitettiin ripsiin erikseen ja värjäytyminen tapahtui välittömästi näiden koskettaessa paitsi ei anna pelata vaikutusjalla myös tahraa superhelposti. Noin pähkinänkuoressa tässä paketissa tulee kehite ja väriaine, ne sekoitetaan, ja värimassa levitetään paketissa tulevalla ripsariharjalla ripsiin kuin ripsari. Jostain paketeista (olisiko ollut se kauhujen pikaversio) puuttui tuo ripsariharja, mutta ei hätää, silloin voi käyttää vanhan ripsarin pestyä harjaa (yllätys!). Itse levittelin värin nyt kulmiinkin ripsariharjalla vaikka ohjelappu ehdotti tähän muovitikkua. Paketissa tulee alaluomille liimailtavia suojalappuja, mutta itse en ole niitä oikein koskaan käyttänyt, sillä ne eivät oikein pysy paikallaan, ovat tiellä ja sitäpaitsi ainakin minun iholta väri lähtee pois jos sen ei anna vaikuttaa. Samasta syystä levitän värin aina sotkien puoli naamaa mustaan (varon vain laittamasta väriä silmään ja jättämästä ripsiä ilman väriä). Pyyhin sotkut naamasta kostealla vanulapulla heti kun olen tyytyväinen levitykseen, ja näin väri ei ehdi tarttua edes rasvattomaan silmänympärykseen. Tämä luultavasti vaihtelee eri ihmisillä, joten jos joku innostuu värjäilemään niin suosittelen varovaisempia otteita. Näin silmien puolesta onnistun aina tökkäisemään vähän väriä myös silmään, se ärsyttää vähän mutta vähemmän kuin esim. shampoo silmässä. Ärsyttävänä puolena mainitsen vielä, että ripsiä ei voi värjätä piilarit (väri pilaa piilarin, kokeiltu on, ja varmaan silmänkin kun paketti kieltää piilarit ripsiä värjätessä) eikä lasit päässä, ja sokkona sohlaaminen on vähän hankalaa.

Harjaan väriä ripsiin myös yläpuolelta, mitä en ripsarin kanssa tee. Mikäli värin saa vietyä yläripsien ylätyveen se kehystää silmät nätisti.

Harjasin väriä ensin koko kulmakarvoihin ja annoin vaikuttaa noin puolitoista minuuttia. Pyyhkiessäni väriä pois koin lyhyen EI, EI TAAS -hetken mutta suurin osa väristä irtosi silmämeikinpoistoaineeseen eikä sheiveriä tarvinnutkaan kaivaa esiin. Kulmien alku- ja loppupäät jäivät ensikäsittelyllä aika vaaleiksi, joten värjäsin ne vielä uudestaan vähemmällä värimassalla ja pidemmällä, noin kahden ja puolen minuutin vaikutusajalla. Kulmista tuli ihan kivat, kylmän harmaat ja melko luonnollisen näköiset. Täytyy kyllä myöntää että eksoottinen tummakulmalook tämä ei nyt varsinaisesti ole mutta hei, pienin askelin.

Kahtokaa kun mää näytän kun mulla on kulmat!

Ripsien kestovärjäys ei missään nimessä ole yhtä näyttävä ja hieno kuin ripsari, sillä ripset eivät paksunnu yhtään (eivätkä minulla ainakaan koskaan myöskään värjäydy ihan täydellisesti). Se on kuitenkin paljon tyhjää parempi, ja ennen kaikkea paljon ympäri naamaa valuvaa ripsaria parempi. Reissuun, festareille ja laiskan meikkaajan arkikäyttöön tämä on siis ihan passeli.

Gaarh mikä ennen-jälkeen.

Lopullinen tuomio:
Puolen vuorokauden jälkeen olen täysin myyty. Ripsarin laitto (jonka muuten teen myös niin, että huidon puoli naamaa ensin mustaksi täydellisiä ripsiä tavoitellessani, ja sitten putsaan sotkut) ja poisto (muut meikit lähtee kevyellä pyyhkäisyllä) on ärsyttävää. Nyt kun vaihdan normaalin kosteusvoiteen värilliseen, suojakertoimelliseen versioon, saan itsestäni täysin ilman vaivaa sen verran hyvännäköisen mitä tästä naamasta nyt saa. Maksimaalisen superihqprinsessaefektin puuttuminen on pientä kun voi hieroa silmiä tai vaikka sukeltaa järveen eikä ripsarit leviä. Parasta!
 

Share

Kommentit

kultahillokala

sitä vaan että kaunis tukkamalli:)

OMGBBQ

Kiitos kiitos :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.