Ladataan...
Tahroja paperilla

Aurinkoista viikonlopun alkua kansalaiset ja kanssa eläjät!

Mietin kuumeisesti muutaman päivän ajan, mitä kanssanne haluaisin jakaa tälläkertaa. Minulta on jonkin verran kyselty ruokavinkkejä ja ihmiset ovat osoittaneet kiinnostusta siitä "mitä syön päivän aikana?" Niinpä päätin jakaa teille koosteen päivieni ruokailuista.

Päiväni ruokailut koostuu 5:tä erilaisesta ateriasta.

  •  Aamupala
  • Välipala
  • Lounas
  • Päivällinen
  • Iltapala

AAMUAPALA, se päivän tärkein ateria.

Aamupalalla syön melkeinpä aina puuroa, joka löytyy tuolta mehukeiton alta piilosta. Siihen päälle kaadan reilusti sokeroimatonta mustikka mehukeittoa, niin että puuroni kirjaimellisesti ui siinä. Marjoja laitan maun mukaan, mitä milloinkin. Marjoista saa hyvin kuituja ja vitamiineja, marjat myös tasaavat insuliinin toimintaa ja auttavat pitämään verensokerin tasaisena, ilman turhia sokeri vaihteluita.

Joka aamu en välttämättä jaksa samaa syödä joten välillä paistan kaveriksi kananmunia tai heitän puurooni purkillisen raejuustoa. Joinakin aamuina saatan herkuttellä sokeroimattomalla suklaa puddingilla.

 

VÄLIPALA

Välipalaksi vedän mielelläni Super Nuts pähkinöitä kourallisen verran, suosin natural cashew pähkinöitä ja manteleita. Pähkinöiden kaveriksi valitsen rasvattoman, sokeroimattoman rahkan tai vaikka sokeroimattoman proteiini juoman.  Jos tilanne vaatii vielä lisäenergiaa, saatan haukkaista vielä vihreän omenan energiaa antamaan. Banaanissa tosin olisi paremmin hiilihydraatteja mutta itselläni se kutittaa ilkeästi kurkkua joten pysytellään omenissa.

 

LOUNAS AIKA

Seuraavaksi massun täydennys vuorossa olisi runsas ennerginen lounas. Lautaselle koottuna, Kanaa, paljon erivärisiä kasviksia, salaattia ja riisinuudelia. Kaikki ainekset ovat tuoreita itse valmistettuja, ilman lisä-aineita ja mitä parasta, ilman rasvaa ja sokeria.

VINKKI! 

Laita kanat uuniin ja mausta puhtaasti ilman rasvaa ja turhia öljyjä. Kanan voit laittaa pelkälle pellille tai sitten vuokaan ja lorauttaa sinne hieman vettä, näin saat mehevän ja herkullisen kanan. Muista tarkastaa vielä paistolämpötila! Se ei saa olla liian korkea ettei kanat pääse kuivumaan vaan mielummin noin 175-185 asteen piakkoilla. Paito-aika olisi parhaimmillaan 20-30 minuuttia riippuen mitä osaa kanasta teet, ohuissa sisäfileissä ei kauaa nokka tuhise ja ne valmistuvat ihan tuossatuokiossa, rintafileet voivat taas viedä hieman kauemmin aikaa.

 

Herkullista ja niin puhdasta! Itse kruunaan ateriani vielä sokerittomalla juomalla, vichyllä tai kivennäisvedellä.

 

VINKKI!

Jos sattuu laiskottamaan ruokaa tehdessä, suosittelen oikaisemaan ja ostamaan valmiiksi pilkottuja ja siivutettuja tuoreita kasviksia. Näillä voitat selkeästi aikaa ja saat silti aivan yhtä puhdasta ruokaa kuin itse pilkottunakin.

 

PÄIVÄLINEN! 

Tein maukkaan vihersalaatin pienellä twistillä, heitin sekaan hieman vihreitä oliiveja ja Super nuts pinjansiemeniä sekä fetajuustoa.

Paistoin kasvikset pannulla jotta ne "grillaantuisivat" ja saisivat kauniin tumman värin pintaan.

Kokeiluun pääsi myös lähikaupasta kainaloon tarttunut Gluteeniton pasta. 

Tälläkertaa ei tarjoolle päässyt kanaa vaan jotain ihan muuta. Gluteeniton, maidoton lihamureke.  Helposti uuniin heitetty 30 min noin 180-200 asteeseen ilman korppujauhoja ja muita turhuuksia.  Parit munan sekaan ja paljon mausteita ja eikun uuniin!

 

Päivällis annokseni ei tällä kertaa ollut kaunis visuaalisesti, kun nälkä oli niin kova ettei kerinnyt alkaa annosta sen enempää asettelemaan.

Tarkka silmäisimmät voivat myös huomata annokseni suhteet, kasviksia on aina yhtä paljon kuin kaikkea muuta yhteensä. 

VINKKI!

Kasvikset ja vihannekset ovat hyviä kuidun ja vitamiinien lähteitä, se tyhjä kalori joka täyttää vatsaasi ja pitää makean himon loitolla.

 

ILTAPALA

Illan viimeinen valssi keittiössä pyörähtäen.

Lautaselle olen koonnut herkullisen munakkaan kera paljon erilaisia marjoja ja Super Nuts pähkinöitä. Koristelin annoksen silmää viettelemmäksi lime ja appelsiini siivuilla, jotka menivät tasaisesti jakoon 100% miehen lautaselle.

Tätä reseptiä voi hyvin käyttää myös aamuapalana, mutta muista siinä tapauksessa lisätä energiaa antavia hiilihydraatteja, puuron, sokerittoman myskin tai vaikka sokerittomien murojen avulla.

 

Ota vapaasti vinkit talteen! Kyllä näillä aterioilla jo jaksaa päivän kuin toisenkin.

 

Kiitos kun luit ja aurinkoista viikonloppua!

-Johkya-

 

Ps. Minua voit seurata instassa @johkya 

ja snäpissä jossuwho 

 

Ladataan...
Tahroja paperilla

 

Otin aamulla käteeni matta mustan eyelinerin ja vedin oikein paksut viivat luomilleni, jonka jälkeen tasoitin ihoni pintaa ja korostin parhaimpia puolia kasvoistani.

Äänen totesin "on se kumma kuinka meikki piristää".

Tuli aivan erilainen olo kun sain maskini valmiiksi, elävä, pirteä jopa hieman trendikäs. Ihan kuin eri ihminen olisi katsonut peilistä takaisin. Heitin tukkani ponnarille samalla miettien, jospa sitä lähtisi ihmisten ilmoille. Laittaisi jotain kivaa päälle ja lähtisi luomaan kontakteja ulkomaailmaan. 

Samalla tulin ajatelleeksi asiaa, kuinka helppo sitä on piiloutua tuon maskin taakse, piiloutua ilkeiltä kommenteilta, loukkaavilta katseilta ja perinteisesti epäonniselta maanantailta. 

Miten tuo ohuen ohut kerros voi suojata niin haavoittuvaista ihmismieltä. 

Kuinka tuolla pienellä oman ihon naamioinnilla saa piristyksen arkeen ja pienen kohennuksen itsetunnolle. Teki mieli lähteä samantien tekemään jotain, tapaamaan ystäviä, shoppailemaan, syömään ulos ja näyttäytymään maailmalle. "Tässä minä olen". 

Pohjana käytin Lumenen Blus meikkivoidetta (longwear 0.5), valoksi valitsin Mac:in pro longwear concealer (nw15). Varjovärinä käytin Nyxin 3 steps väripalettia.

Silmien paksun Eyelinerin laitoin Mayblline new york matte ink lainerilla, silmät viimeistelin Loreal:in false lash xfiber ripsivärillä. Kulmia kohensin Maybelline new york brown micro pencil, kulmakynällä.

Hyvillä välineillä onnistuu aina.

Meikin kiinnitän aina Mac:in prep and prime fix+ , meikin kiinnittäjällä.

Yritän aina maskia tehdessä huolehtia pohjan pysyvyydestä ja viimeistellä meikin "sään kestävillä" viimeistely tuotteilla, jotta meikki on yhtä hyvännäköinen illalla kotiin tullessa kun aamulla sieltä lähtiessä.

Silmälasien sangat saattavat viedä osan meikistäni päivän aikana, jolle ei valitettavasti voi mitään ja väsymys saattaa alkaa paistamaan läpi mutta ainakaan meikit eivät ole poskilla.

Asioilla käydessäni päätin repästä ja herkutella illalliseksi sushia.

Lohilautanen+crispy, Hanko sushi.

 

Näin on hyvä päättää sateinen maanantai ja valmistautua viikon ensimmäiseen työpäivään motivoituneena ja flunssan jäljiltä uudistuneena.

 

Mukavaa viikon alkua! :D

-Johkya-

 

Ps. Minut löydän instasta @Johkya

Ja snäpissä Jossuwho 

Ladataan...
Tahroja paperilla

Sunnuntai, maanlaajuinen lepopäivä ja sen kunniaksi ajattelin hieman avata salaista arkkuani ja kirjottaa tämän päivän fiiliksiä.

Minulta kysyttiinkin tänään miten aion syödä ennen dieettiä? Tätä täytyykin ehkä hieman pohjustaa jotta ymmärrätte mistä ihmeen dieetistä höpötän.

Olen mahdollisesti siirtymässä dieetille noin 2 viikon kuluttua ja tavoitteenani on pudottaa "puoli kiloa, viikko tahtiin". Mikä ilmeisimmin on aivan realistinen tavoite, eli noin 5kg, 10 viikon aikana. Saahan sitä enemmänkin lähteä mutten halua kitukiloja takaisin heti dieetin päätyttyä.

Diteetti on 10 viikon rypeämä jolloin yritän polttaa mahdollisimman paljon rasvaa ja säästää mahdollisimman paljon lihasta. Dieetin jälkeen palaan normaaliin päivärytmiin ruokailuiden osalta. En toki ala syö herkkuja tai roskaruokaa, koska muutenhan kaikki tehty työ olisi turhaa. Siispä nostamme valmennuksessa pikkuhiljaa kalorimääriä lähemmäs normaalia kaloritarpeen tasoa, jolloin kalorivaje automaattisesti pienenee. Älkää pelästykö, en havittele langan laihaa olemusta, tahdon vain rasvamassaa pienemmäksi ja oloani kevyemmäksi.

 

Tässä hieman tulosta vuoden 2017 aherruksesta. Hirveä työhän siinä on mutta kyllä se palkitsee.

 

 

Mitäpä sitten syön ennen diettiä? 

Mahdollisimman normaalia ruokaa. Olen ollut lähiviikkoina kipeänä jonka takia ruokarytmi on sekoittunut eikä preppejä ole tullut tehtyä. (Prepit ovat valmiiksi tehtyjä ruoka annoksia) 

Normaaliin ruokailuun paluu voi ollakkin hieman haasteellista koska aiemmin söin aika paljon päivän aikana. Aamupalakin oli niin iso että isompikin mies kalpenee sen nähdessään. Viimeviikko taas mentiin mehukeiton voimalla joten nyt otankin ruokailun suhteen aivan päivä kerallaan ja annos annokselta, vähän tunnustellen miten vatasalaukku alkaa taas vetämään. Ruuat yritän pitää mahdollisimman puhtaina ja ohjeiden mukaisina. Saatan hieman kyllä herkutella ennen dieetin alkua. 

Siitä tulikin mieleen, käväisin tänään vanhemmillani kerjuulla ja sain aivan älyttömän hyvää "bullet porkkia", perunoita ja raikasta salaattia. Voi kun voinkin todeta että on se itse tehty ruoka niin hyvää,  "rakkaudella valmistettu". Jälkkäriksi olikin makean herkkua, "ei kerrota valmentajalle" mutta pala kakkua lipsahti suuhuni.

Seuraavan viikon aionkin ryhdistäytyä ja laittaa itse ruokaa. Taidanpas valmistaa muutaman päivän ruuat samalla, silloin ei tarvitse joka päivä kokkailla. "Kätevää". Sitten onkin monen päivän ruuat valmiina jääkaapissa eikä turhaan tarvitse miettiä ärsyttäviä kauppareissuja ja sitä ainaista kysysmystä "mitä sitä tänään söisi?".

Mukavaa sunnuntai illan jatkoa ! :)

 

- Johkya-

Pages