LÄHIMMÄISENRAKKAUTTA KERRAKSEEN

 

Olen aina naureskellut olevani juuri se puunhalaaja, joka haluaisi adoptoida kaikki maailman orvot eläimet, lapset ja vanhukset. En vaan kestä ajatusta siitä, että maailmassa on niin paljon olentoja, jotka joutuvat nukkumaan taivasalla vailla minkäänlaista huolenpitoa ja hoivaa. Maailmantuskaa joskus helpottaa se, että voi pienillä asioilla tehdä jonku toisen päivästä paremman. Tällä viikolla tämä rajaton auttamisenhaluni pääsi oikein kunnolla kukoistamaan, kun saimme kattomme alle hoidokkeja ja huollettavia ties mistä...

Täällä USA:ssa on näihin aikoihin menossa Spring break, mikä monien osalta tarkoittaa matkustelua ja lomailua kotipaikkakunnan ulkopuolella. Me taas päätimme tänä vuonna rauhoittua kotiin ja nauttia 8-viikkoisesta koiranpennustamme, jonka maanantaina adoptoimme virallisesti sulostuttamaan maatalon elämää. Tämä on ensimmäinen ihan oma koirani jos lapsuudenperheen yhteistä koiraa ei lasketa, joten osasin odottaa että pennun kouluttaminen edellyttää aikaa ja pitkää pinnaa. 

 

Spring breakin saavuttua mieheni sisarukset perheineen (kaikenkaikkiaan 4 täällä samalla paikkakunnalla) lähtivät lomailemaan, osa Kalifornian rannoille ja osa Coloradoon laskettelemaan. Yksi toisensa jälkeen alkoi laittaa viestiä kysellen hoitopaikkaa joko lemmikeille tai lapsille... ja tottakai otimme kaikki kaksi- ja nelijalkaiset ystävät avosylin vastaan!

Tälle viikolle osui myös parin serkkutytön yökyläilyt ihan muuten vaan, ja maanantaina meillä oli hoidossa suomalaisen kaverin 3-vuotias, jonka varahoitopaikassa olivat kaikki lapset sairaana. Lisäksi maanantaina meille tuli kolmeksi yöksi yllättäen evakkoon täällä Arizonassa matkaillut ikäiseni suomalaisnainen, jonka mies oli kesken loman joutunut akuuttiin selkäleikkaukseen paikkakuntamme keskussairaalaan. Vaikkemme ennestään tunteneet, meillä on paljonkin yhteisiä ystäviä, joista yksi vinkkasi tälle pariskunnalle meistä. Mielellään tottakai olimme sekä konkreettisena että henkisenä tukena stressaavassa tilanteessa; ei ole todellakaan helppoa luovia ulkomailla sairaalajargonin ja vakuutusjuttujen lomassa vieraalla kielellä. Olimme sitten tällä viikolla heille sekä Bed&Breakfast että tulkkauspalvelu. :) 

 

Summa summarum

Tällä viikolla kodissamme on majoittunut oman viisihenkisen perheemme lisäksi 6 lasta ja 1 aikuinen, kissa, kaksi koiranpentua, ja 8 tipua (tipulaiset ovat tyytyväisinä asustelleet ruokailutilassamme lämpölampun alla, jonka optimaalista lämpötilaa mieheni on puhelimen välityksellä monitoroinut itse koodaamansa lämpösensorin avulla). Lisäksi talliimme muuttaa näillä näkymin ponivanhus sekä kanalauma, joista miehen veli haluaa päästä eroon.

 

 

Hoitokoira Duke ja innokas koirantaluttaja... 

 

Iloisia yökyläläisiä :) 

 

Kariniemen kananpojat saavat kohta Arizonasta vaarallisen kilpailijan...

 

 

Mieheni tässä jo naureskeli, että kohta saadaan alkaa pykäämään kerrossänkyjä talliin...

Tästä se maatalo-/ majatalonemännän ura urkenee! 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.