Kauniita unia

Tavaraton

Millaiset sängyt lapsille? Kouluikäisistä lapsista kun on kyse, niin onko kerrossänky liian pikkulapsimainen? Olisiko kätevämpää olla kaksi erillistä sänkyä? Jääkö yhteiseen huoneeseen riittävästi tilaa touhuta? Mikä olisi käytännöllisintä ja mukavinta? 

Lapset ovat nyt innoissaan kerrossängystä, mutta jotenkin minua ei vain ne sytytä. Vaikka kuinka olen tänään taaplannut Googlea läpi, niin aina kerrossängyt tuntuvat klohmoilta. Jotkut taas näyttävät rimpuloilta, jotka taatusti nitisisivät kun sängyissä kiipeiltäisiin. Tällä hetkellä mahdollisilta tuntuisi AVAroomin, LumoKidsin ja Ikean kerrossängyt (jos budjetista ei tarvitsisi välittää).

Jos taas olisi erilliset sängyt, niin olisiko sänky+patja vai runkopatjasänky. Jotenkin runkopatjasänky kuulostaisi helpolta ja pitkäikäiseltä valinnalta. Etenkin kun haaveissa on, että joskus tulevaisuudessa lapsilla olisi taas omat huoneet. Tietenkin lapset myös kasvavat koko ajan, eikä hujaustakaan, kun nuo pikkukoulukoululaiset ovat jo teinejä.

Kerrossänkyyn tai sänkyihin jos päädytään, niin ensisijainen etsintäkohde on Facebook-kirppikset ja tori.fi. Koska moni uusi huonekalu haisee maaleilta ja liimoilta, niin käytetyssä ei tätä haastetta olisi. Käytettyä ostaessa täytyy selvittää huonekalun taustat, ettei vahingossa osta homeisesta paikasta.

Patjat ja petivaatteet ostetaan tietenkin uutena. Olisi ihanaa ostaa kunnon patjat, esim. Porin villa ja peite -futonit vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta budjetti ei liene veny, vaan tyydymme johonkin aika tavallisiin.

Perheen aikuisten sänkyongelma ratkesi kuukausi sitten, kun tuttu osti laadukkaan futonin ja me saimme pari vuotta vanhat runkopatjat meille. Ne ovat nyt lämpimässä varastossa ja odottavat nukkujia.

Kylläpä edellisten sänkyjen hankinta on ollut helppoa. Jossain vaiheessa on tullut fiilis, että pitäisikö ostaa lapselle uusi sänky. On voinut selvitellä, etsiskellä, pohdiskella ja rahaakin on ollut käytössä jonkin verran. Nyt sänkyjen osto tuli pakollisena pahana eteen ja jopa hieman yllättäin. Kello tikittä, muutto lähenee, vaan tulevaisuuden kauniit unet ovat vielä takaamatta. Ratkaisut pitää tehdä lähipäivinä. Fiilispohjalla mennään!
 

(Kuvat valmistajien sivuilta.)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.