Ladataan...

Behind every young girl who believes in herself is parents who believed first

Perhe on mulle kaikki kaikessa. Erityisesti mitä vanhemmaksi on kasvanut, niin sitä tärkeämmäksi oma perhe on tullut. Meidän perheeseen kuuluu äiti, joka pitää kaiken kasassa ja tekee hyvää ruokaa. Sitten meidän perheeseen kuuluu isä, joka yrittää pysyä viiden naisen menossa mukana ja omaa hyvän huumorintajun. On mulla myös kolme pikkusiskoa, jotka on opettaneet millaista on vihata ja rakastaa samaan aikaan. Aika tavallinen perhe siis, mutta silti niin ainutlaatuinen. 

Äiti on se, joka menettää yöunensa jos en tule ajoissa kotiin, koska se välittää. Äiti on se, joka saapuu yllättäen teelle mun työpaikalle ja saattaa napata jämäpalan täytekakusta, koska me tykätään samoista asioista. Äiti on se, joka korjaa rikkinäisimmänkin sydämen halauksella, myötätunnolla ja lautasellisella juuri paistettuja lettuja, koska se ei anna meidän käydä vaikeita aikoja läpi yksin. Äiti on myös se, joka iloitsee hyvistä arvosanoista, koska se uskoo meihin enemmän kun kukaan muu. Äiti on se, joka raskaimman työpäivän jälkeen ilmestyy työpaikalle kera suklaan ja saa itkemään, koska se tukee meitä ja se on ylpeä siitä mitä me tehdään. Äiti on se, joka ei päästä mua lähtemään töihin ennen kuin se on kuullut kenestä kirjotin mun blogipostauksen, tai ketä aion nähdä illalla, koska se näkee jo kaukaa milloin joku saa mut hymyilemään eritavalla kuin ennen. Äiti on se ihminen, joka tulee toimeen mun ystävien kanssa ja joka ymmärtää miten tärkeitä ne on mulle, koska se on onnellinen mun puolesta. 

Isä on se, joka opetti mut ajamaan autolla jo lapsena, koska se varmaan tiesi miten paljon hyviä tunteja tuun viettämään ratin takana laulaessani radion mukana. Isä on se, jonka kanssa me katsellaan autoja, koska se on meidän yhteinen juttu. Isä on se, joka on kuskannut mua lukemattomia kertoja hevosten kanssa valmennuksiin ja kilpailuihin, viettänyt tunteja niin pakkasessa kuin helteessäkin mun harrastuksen vuoksi, koska se välittää. Isä on se, joka saa kenet vain nauramaan huonoinakin päivinä, koska se on hauska. Isä on se, joka voi heittää noloimman vitsin ruokapöydässä juuri silloin, kun tuon jonkun meille syömään, enkä oo vieläkää selvittäny mistä se keksii ne, koska se vaan on semmonen. Isä on se, joka saa kohta kestää vuoden ajan apukuskin paikalla istumista ja monia kilometrejä ja palaneita hermoja, koska sen pikkunen tyttö saa reilun vuoden päästä ajokortin. Isä on se, joka tulee hakemaan mua töistä ajoissa jos vaikka saisi kaakaon kermavaahdolla, koska se pitää siitä ja koska se on paras.

Mun vanhemmat on maailman siisteimpiä tyyppejä. Ne on ne, jotka on mahdollistanu paljon asioita mun elämässä. Ne, jotka on auttanu yli pettymyksistä ja opettanu iloitsemaan pienistä asioista. Mun vanhemmat on kasvattanu mut hyvin, ne on opettanu mut kunnioittamaan ja arvostamaan. Ne on uskonu muhun. Mun vanhemmat on mulle maailman parhaat vanhemmat ja mä yritän parhaani olla hyvä tytär. Tahdoin ehkä vain kertoa miten tärkeitä te ootte mulle, mutta mun sanat ei riitä kertomaan sitä. 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Katselin tässä elokuvaa, enkä ole enää edes varma miten mones kerta tämä oli, kun sama ajatus tuli päähäni. "Minäkin haluan joskus tehdä tuollaisen vaikutuksen johonkuhun". Sama ajatus toistuu nykyään lähes jokaisen elokuvan kohdalla. Kaikkien niiden elokuvien, joissa rakastutaan ensisilmäyksellä ja saadaan toinen hakemaan vaikka tähti taivaalta vain koska noh, tiedättehän kun joillakin ihmisillä on sellainen vaikutus. Ja miksi teen tästä postauksen? Salaa sisimmässäni toivon, että...no, kerron ehkä joskus. 

On mielenkiintoista, miten jotkut tekevät meihin ihan lähtemättömän vaikutuksen. Tiedättekö sellaisen, että alatte vain pitää heistä ja jollain turhauttavallakin tavalla ette halua päästää irti. Minä ainakin tiedän, ja hemmetti soikoon ihailen heitä. Ja vaikka miten yritin jatkaa tätä postausta, en löytänyt sanoja. Ensimmäistä kertaa ikinä en osaa kirjoittaa siitä mitä tunnen. Ajattelin aluksi jättää tämän julkaisematta, mutta oikeastaan julkaisen sen silti. Olkoon tämä ensimmäinen ja ehkäpä ainoa postaus jolle käy näin, mutta muistuttakoon tämä siitä, millaisen vaikutuksen joku voi meihin oikeasti tehdä. Viedä nyt vielä sanat suusta minulta, uskokaa tai älkää.

-Sanaton Venla

Share
Ladataan...

Ladataan...

Pakkanen puree nenänpäähän, samalla tuntuu että se yrittää tunkea kylmyytensä kaikkialle. Ensimmäistä kertaa moneen talveen se ei kuitenkaan pääse pintaa syvemmälle. Hyvä olo ja sisäinen lämpö voittaa taistelun viimeistään siinä vaiheessa kun avaan lempipaikkani oven ja astelen suosikkipöytääni istumaan. Näen ikkunasta niin tasaisen sinisen taivaan, että viimeksi muistaisin nähneeni tuollaisen lapsena. Tulee mieleen hyviä muistoja pakkapäivistä 10 vuotta sitten. Viimeksi juuri tänä aamuna kauhistelin sitä, miten nopeasti aikaa kuluu. Kuin ei pysyisi yhtään mukana. Juurihan aloitin yläasteen ja nyt olen lukiossa. Juuri eilenhän tein syksyn ensimmäisiä lukujärjestyksiä, vaiko sittenkin yli puoli vuotta sitten? Kauhistelin täyttä lukujärjestystä ja nyt odotan viimeisen jakson lähes tyhjyyttään huutavaa sellaista. Toisaalta kuten yksi fiksu työkaverini sanoi eilen, "kun tekee töitä koulun ohella, ei ole niinkään aikaa muuhun ja päivät vain kuluvat kun havahtuu siihen että on taas perjantai". Niimpä, taas perjantai. Nykyään tuntuu kuin ei muuta päivää olisikaan, kuin tuo yksi perjantai. Ehkä siinä syy siihen, miksi maanantai on nykyään minun lempipäiväni. Se tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia ja paljon kahvia, kuten instakuvassani kirjoitinkin. 

Hassua, miten asiat muuttuvatkaan niin nopeasti. Vielä vuosi sitten vihasin maanantaita ja odotin perjantaita kuin kuuta nousevaa. Muutoksiakin ehkä omalla tavallaan vihasin joskus, mutta elämä yllättää ja yllätyksiä minä rakastan. Ennen muutokset toivat usein jotain pelottavaa, uutta ja ehkä pahaakin. Nykyään ne tuovat vaihtelua, hyviä asioita ja hienoja kokemuksia. Yksi muutos kuitenkin, noh, muutti kaiken. Kiitos kahvilan ystävien, olen oppinut ajattelemaan uudella tavalla.

I remember it now, it takes me back to when it all first started
But I've only got myself to blame for it, and I accept that now
It's time to let it go, go out and start again

Vuosi sitten elämääni asteli 4 naista. Sellaisia ihmisiä joita luulin olevan vain satukirjoissa ja hyvissä elokuvissa. Äsken kävi jopa jotain, mitä koen tapahtuvan vain silloin, kun minulla on erityinen yhteys jonkun ihmisen kanssa. Ensimmäistä lausetta kirjoittaessani yksi heistä laittoi minulle viestin, ihan yksinkertaisen työjutun, mutta se ajatus sen taustalla toi kyyneleet silmiin. Harva ihminen nimittäin tekee minuun tuollaista vaikutusta. Tarinaa jatkaakseni haluan kertoa jotain mitä olen heiltä oppinut. Arvostus. Miten tärkeää onkaan tuntea itsensä arvostetuksi. Se tunne on niin mieletön, just se tunne kun sulle sanotaan että sua arvostetaan. Ja se arvostus tulee siitä, mitä sä oot, miten ajattelet, miten teet ja miten olet ystävä. Se on elämän kauneinta arvostusta. 

Ja ellei minulla olisi tuollaisia ystäviä, en ehkä arvostaisi tuota kaunista säätä tai jokaista pientä kaunista sanaa. Jo sellainen asia, kuin hyvänyöntoivotus tai hymy, saattaa tehdä koko päivän. Niin pieni asia voi muuttaa niin paljon. Siinä jälleen syy sille, miksi viihdyn hymyilevien ihmisten seurassa, hymy tarttuu. 

Se voima, mitä nuo edellä mainitut ystävät tuo, on ihan mieletön. Ne on juuri niitä ystäviä, joiden kanssa juttelee joka päivä, mutta joille ei tarvi kertoa ihan jokaisesta päivän aikana tapahtuneesta jutusta. Ne on niitä joiden kanssa jaetaan ne elämääkin suuremmat jutut, kauniit hetket ja ajatukset, jotka tarvitsevat jatkoa. Tuolla tuo yksikin "sisko"(kuten eräs asiakas meistä sanoi), virnistelee ja vääntelee naamaansa ja sillä saa minut nauramaan. 

He ovat ihmisiä, jotka saavat minut nauramaan yrittämättäkin.

He ovat ihmisiä, jotka saavat minut rakastamaan elämää enemmän.

He ovat ihmisiä, jotka opettivat millaista on tulla hyväksytyksi ja pidetyksi.

He ovat ihmisiä, jotka opettivat arvostamaan elämän pieniä, yksinkertaisia asioita.

He ovat ihmisiä, jotka merkitsevät minulle paljon. 

Kiitos.

 

Share

Ladataan...

Selaan monta kertaa päivän aikana läpi Pinterestiä. Haen sieltä inspiraatiota ja esimerkiksi jokaisen päivän quoten, jonka julkaisen snäpissäni. Rakastan pinterestissä sitä, että voin luoda erilaisille ajatuksille ja tekemisille omat kansiot. Blogille ja jokapäiväisen inspiraation avuksi omat kansionsa, ajatuksille omat kansiot ja hauskoille kuville omat. Tänään puhutaan kuitenkin siitä, mitä löytyy sieltä ajatusten kansiosta ja siitä, miten paljon se kertoo minusta. Samalla tavoin kuten instagramissani, siellä tulevat vastaan niin hyvät, kuin pahat ajat. Erottavaa on kuitenkin se, että instagramissani todellisuudessa vain minä tiedän ajatukset jokaisen kuvani taustalta. Pinterestissä tekstit kertovat osan tarinasta, siitä minun omasta henkilökohtaisesta elämästäni. Minun omista ajatuksistani. 

Poimin julkisesta "lainaukset" -kansiostani 5 quotea, joista tahdon teille kertoa syvemmin. Mitäpä muutakaan, kuin kuvien pariin!

Tämä on kuva, jonka katson joka aamu. Teksti, jonka olen painanut syvälle mieleeni. Joskus aikaisemmin ainoa mihin keskityin, oli se mitä sanon, mitä teen ja miltä näytän. Ahdisti ja pelotti koko ajan se, mitä muut ajattelevat. Koskaan ei ollut hyvä, ja jos joskus oli niin joku piti aina huolen, että se hyvä ei pysynyt kauaa. Yksi ihminen elämässäni kuitenkin sai mut ajattelemaan erilailla. Ehkä jos hän eksyy lukemaan tätä, muistaa hän tämän kuvan josta puhun ja sen merkityksen minulle. Julkaisin kerran kuvan, jonka teksti meni näin "I needed one people to say I'm beautiful without makeup before I realized it by myself. And I wanna thank that one person who always makes me feel beautiful". Siitä oli vielä matkaa nykyiseen tilanteeseen, mutta se on varmasti jotain mitä muistan aina, sillä sen jälkeen en ole epäillyt itseäni kuin pääni sisällä yhden raskaan kasvutarinan ajan. Vaikka olen tänään ylpeä siitä mitä olen, voin olla huomenna pidemmällä tavoitteissani kun uskon niihin. Aivan kuten teistäkin jokainen. 

Uskon, että moni voi samaistua tähän quoteen. Jotenkin aina musiikkia kuunnellessani koen sen kertovan kaikista niistä ajatuksista, joita en itse osannut pukea sanoiksi. Ja kun kuuntelen näitä kappaleita, tiedän että joku on kokenut saman. Tiedän, että joku muukin on käynyt päässään läpi samoja ajatuksia kuin minäkin. Tässä teille pätkä yhdestä lempikappaleestani, niistä sanoista joista saan voimaa ihan joka hetkenä.

When you try your best but you don't succeed

When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

When the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

 

Aloin ajatella tätä tarkoitusta jo joskus aiemmin. Kesti hetken tajuta se. Kävin läpi kaikki ne hetket kun jokin muuttui. Ajattelin, ja tajusin että kaikki muutokset johtivat johonkin hyvään. Osa ei suoraan tuonut hyviä asioita elämääni, mutta loppujen lopuksi kylläkin. Jos mietin vaikka suurinta muutosta elämässäni, joka tapahtui sinä aikana kun olin hukassa itseni kanssa, meni se suunnilleen näin: Valehtelin itselleni onnellisuudesta, olin tyhmä ja epärehellinen ja siitä syystä vihasin itseäni. Olin kaukana positiivisesta ja annoin itseni palaa loppuun. Tällöin olin siinä kohdassa, jossa mietin että muutokset johtivat vain pahaan. Pohjalta kuitenkin oli vain yksi suunta. Se suunta oli ylös. Annoin anteeksi itselleni, aloin olla rehellinen itselleni ja annoin itseni tuntea muutakin kuin negatiivisia tunteita. Se johti siihen, mitä olen nyt ja juuri nyt kaikki ne tapahtuneet muutokset tuntuvat todella hyvältä.

 

 

Yksinkertaisesti kiteyttäisin kaiken tähän. Aluksi vain luin tämän ja ajattelin, että "vau, onpas kauniisti sanottu". Joskus palasin tähän ja ymmärsin sen olevan totta ihan joka sanalta. Palasin tähän silloin kun olin jollain tapaa jäljillä siitä, millaista on onnellisuus ja mistä se tulee. Ja ihan ehdottomasti parasta onnellisuutta on se onnellisuus, joka ei johdu mistään yksittäisestä asiasta, vaan kaikkien niiden yhdistelmästä. Jos sitä pitäisi kuvailla jotenkin, niin se onnellisuus vaan on, siihen ei tarvi keskittyä, eikä sitä tarvi yrittää luoda. Se on onnellisuutta, sellaista aitoa onnellisuutta. 

 

Ja vielä yksi, jonka toivoisin kaikkien aina muistavan. Tämä elämä mitä me eletään on tässä ja nyt. Se on meidän, meidän ilot, meidän surut ja meidän kiitollisuus. Jokainen eläköön niinkun itse parhaaksi kokee, ei meidän tarvi hyväksyä kaikkea, mutta annetaan kaikkien tehdä itse ne päätökset. Me ollaan kuitenkin kaikki vain ihmisiä vailla oikeuksia määrätä toistemme elämää. Tähän postaukseeni viitaten, annetaan toisillemme mahdollisuuksia olla sellaisia kuin olemme. 

Ihanaa viikonloppua jokaiselle!

Share
Ladataan...

Pages